5443
کد: 58868
30 مرداد 1396 - 13:56
معمولا دادن پرتقال و مرکبات زیر سن 10 و 11 ماهگی نباید شروع شود.
سوال مخاطب نی‌نی‌بان: کودک نه ماهه من علاقه ای به خوردن غذاهای خودش ندارد و کمتر دوست دارد البته موز و پرتقال و... دوست دارد. اما بیشتر غذاهای سفره را دوست دارد ما هم روی سفره چند تا برنج له می کنیم و بهش می دهیم دوست دارد. غذاهای ما را دوست دارد. لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ دکتر علی ناصح، فوق تخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
شما مادر گرامی اشاره نکرده اید که وزن بدو تولد شیرخوارتان و قد او به چه مقدار بوده و همچنین در سن 9 ماهگی، از نظر رشدی و جثه، شیرخوارتان در چه وضعیتی است. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه تغذیه شیرخوارتان با توجه به سنی که دارد، مناسب نیست. شما توجهی به تغذیه تکمیلی کودک با توجه به سن او نداشته اید و معلوم نیست از چه زمانی دادن پرتقال و مرکبات را شروع کرده اید! معمولا دادن پرتقال و مرکبات زیر سن 10 و 11 ماهگی نباید شروع شود. شما این عادت غلط را در فرزندتان شکل داده اید و در واقع تغذیه مناسبی را به عنوان غذای تکمیلی و همچنین میوه مورد علاقه کودک شروع نکرده اید. باید در وهله اول، متناسب با سن کودک، نوع تغذیه تکمیلی را که برای او مجاز است به او بدهید و درصدد اصلاح این عادت غلط تغذیه ای باشید تا تبعات کمتری هم از نظر سلامتی و مشکلاتی از جمله بروز آلرژی در سنین بالاتر و عدم تحمل تغذیه برای کودک در پی داشته باشد. از طرفی دیگر، گاهی انتظاراتی که والدین از نوع تغذیه و میزان مصرف موادغذایی در کودک دارند، متفاوت با واقعیت است. یعنی برخی از مادران گرامی ممکن است انتظار داشته باشند کودک از نظر میزان و حجم غذای بیشتری بخورد، در حالی که این خواسته و انتظار مغایر با جثه و سن شیرخوار است. فراموش نکنید که یک کودک 9 ماهه متناسب با سن و وزنی که دارد، نیازش را با مصرف غذای تکمیلی و شیر مادر تامین می کند. در این شرایط اگر رشد کودکتان در قیاس با وزن تولد کودکان مشابه او که با این وزن به دنیا آمده اند، خیلی متفاوت است و به خصوص اگر شیرخوار شما کودکی است که حالت بیمارگونه و ضعیف تر از معمول دارد یا کارهایی که متناسب با سن اوست، هنوز یاد نگرفته، در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت اگر رشد کودک طبیعی است، صرف اینکه کودک غذا نمی خورد و از غذا خوردن او راضی نیستید، دلیلی بر نگرانی نیست. ولی در خصوص شیر خوار شما با توجه به اینکه اندکس و عددی از اندازه طبیعی شیرخوارتان وجود ندارد و اشاره ای به وضعیت رشدی او نداشته اید و به خصوص نوع تغذیه اشتباهی که در حال حاضر فرزندتان دارد و نباید چنین رویه ای را پیش رو می گرفتید، نمی توان اظهار نظر دقیقی کرد. بنابراین توصیه می شود حتما به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا وضعیت رشدی کودک ارزیابی شود و در خصوص نوع تغذیه هم راهنمایی های لازم را دریافت کنید.


مشاوره ویدیویی
ارسال نظر
*پر کردن قسمت هایی که ستاره دارد ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی: