۲۲۹۵۸

تربیت سیاسی کودک، توصیه‌های جدی اسلام به والدین

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور گفت: آموزش مسائل سیاسی به فرزندان از سوی پدر و مادر، یکی از اموری است که در اسلام نسبت به آن به طور جدی سفارش شده است



فارس: سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور و سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، طی سخنانی با موضوع سیره نبوی در آموزش فرزندان در محیط خانواده، گفت: اگر پدر و مادر در دوران کودکی فرزنده به فکر آینده نباشند و آموزش‌های لازم را به او ندهند، در دوران بزرگی با مشکلات فراوانی روبرو خواهد شد لذا پدران و مادران باید از همان دوران کودکی به فکر آینده فرزندانشان باشند .

وی با بیان اینکه پدر و مادر باید با تربیت صحیح و منطقی، فرزندان را رشد داده و زمینه را برای اوج هرچه بیشتر آن‌ها آماده کنند، تصریح کرد: سعادت بسیاری از فرزندان از همین نقطه و با تربیت صحیح دست پدر و مادر رقم می‌خورد .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور یکی از وظایف پدر و مادر را آموزش آداب و اخلاق اجتماعی به فرزندان دانست و افزود: این حق فرزند بر پدر و مادر است که او را مؤدب بار بیاورد و آداب معاشرت را به او بیاموزد .
تقوی همچنین دوران کودکی و نوجوانی را مناسب‌ترین دوران برای تربیت فرزندان دانست و گفت: قلب کودک و نوجوان قلب پاک و آماده‌ای برای رشد دادن است است برای رشد کردن، لذا قبل از اینکه بدخواهان و دیگران بذر فاسد و مسمومی را در دل فرزند بریزند، باید پدر و مادر روی این قلب آماده کار کند تا این نهال زندگی را به شایستگی و زیبایی رشد دهد .
وی افزود: پیامبر به آموزش‌های متنوع و مختلف در خانواده توجه ویژه‌ای داشت و می‌فرمود فرزند بر گردن پدر سه حق دارد که همانا انتخاب نام نیکو، آموزش و پس از آن فراهم کردن وسایل زندگی مشترک و اسباب ازدواج برای اوست .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور با بیان اینکه سیره پیامبراینگونه بود که فرزندان را در ابتدا با مسائل اجتماعی آماده می‌کرد و می‌فرمود فرزندانتان را به نیکی تربیت کنید و آداب نیک را به آن‌ها بیاموزید، اظهار داشت: این آداب نیک همان رفتارهای اجتماعی است که انسان باید آن را به درستی انجام دهد .
تقوی یکی از آداب اجتماعی را سلام کردن ذکر و تصریح کرد: هیچ کس نتوانست در زندگی بر پیامبر اکرم(ص) سبقت سلام بگیرد و حتی پیش از آنکه کودکان به ایشان سلام کنند، پیامبر اعظم(ص) به آن‌ها سلام می‌کردند .
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام، سلام کردن به کودکان را از سنت خود می‌دانست و می‌فرمود تا زنده هستم آن را ادامه خواهم داد .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در ادامه سخنان خود تربیت عملی را موثرتر از تربیت زبانی عنوان کرد و گفت: پیامبر اسلام در اکثر موارد، با رفتار و کردار خود مسائل را به دیگران می‌آموخت .
تقوی همچنین با اشاره به توصیه پیامبر به احترام نسبت به بزرگترها، خاطرنشان کرد: پیامبر کودکان را به بازی‌های دسته‌جمعی تشویق می‌کرد و اصول رفتاری را در این بازی‌ها و مراودات دسته‌جمعی به آنان می‌آموخت .
وی در ادامه سخنان خود یکی از اولین وظایف پدر و مادر نسبت به فرزندان را آموزش قرآن به آن‌ها دانست و افزود: بایستی حداقل روخوانی قرآن به فرزندان آموزش داده شود .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور تصریح کرد: پیامبر توصیه می‌کردند که فرزندان را بر سه خصلت دوستی پیامبر، دوستی اهل بیت و قرائت قرآن تربیت کنید .
تقوی در ادامه سخنان خود به توصیه‌های پیامبر به والدین مبنی بر تعلیم نماز و آموزش مسائل حرام و حلال به فرزندان اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از توصیه‌های اسلام، آموزش مسائل سیاسی به کودکان است، گفت: امام صادق(ع) می‌فرمود قبل از اینکه منحرفان فرزندانتان را شکار کرده و آن‌ها را به انحراف بکشانند، آن‌ها را دریابید و با معارف دینی و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت ،آن‌ها را از انحراف فکر و رفتار باز بدارید .
وی همچنین با اشاره به توصیه ائمه معصومین مبنی بر تعلیم خطبه صدیقه طاهره به فرزندان، اظهار داشت: این مسئله بدین سبب است که فرزندان، زیبایی‌های اسلام را در این خطبه دریافته و بیاموزند .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در پایان سخنان خود به توصیه پیامبر اکرم مبنی بر حساسیت پدر و مادر نسبت به حرف و شغل فرزندان اشاره کرد و گفت : پیامبر همچنین بر آموزش‌های رزمی فرزندان نیز تأکید می‌کرد و می‌فرمود جامعه اسلامی باید همواره در برابر دشمنان آماده باشد .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • مطالب مرتبط

وبگردی

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.