1644
کد: 138971
19 آذر 1396 - 23:28
نوزادی از سن 2 ماهگی تا 5 ماهگی مقدار شیرخوردنش بسیار کم باشد، آیا از لحاظ مغزی دچار آسیب می شود؟
سوال:
اگر نوزادی از سن 2 ماهگی تا 5 ماهگی مقدار شیر خوردنش بسیار کم باشد طوریکه وزن گیری خوبی هم نداشته باشد آیا از لحاظ مغزی دچار آسیب می شود؟ اگر بلی این آسیبها به چه صورت و تا چه حد هست؟ اصلا از کجا بفهمم آسیب دیده؟ 

جواب:
معمولا شیرخواران در این سنین به دلیل اینکه بازیگوش تر میشوند و به صداهای اطراف سریعتر واکنش نشان می دهند کمتر شیر میخورند، بنابراین لازم است مادر در محیط آرام و دور از محرک های شنوایی به کودک شیر دهد. اما اگر کودک شما سه ماه است که وزن گیری خوبی ندارد لازم است توسط پزشک معاینه شود. البته برخی کودکان با مسئله ی وزن گیری نامطلوب یا توقف رشد در دوران رشدشان مواجه میشوند که علتهایی مثل دریافت ناکافی شیر و بیماری های حاد یا مزمن دارد که در صورت جبران رشد مشکلی به وجود نخواهد آمد. اگر رشد نامطلوب ادامه دار باشد و کمبود رشد جبران نشود میتواند در بلند مدت عوارض دیگری به جز لاغری را هم داشته باشد مانند کوتاهی قد یا تاخیر در تکامل حرکتی. البته بنده متوجه نشدم فرزند شما در حال حاضر چه سنی دارد و آیا رشد او در حال حاضر موازی نمودار رشدش هست یا نه؟ یا وزن گیری کودک در این سه ماه که ذکر کردید چقدر بوده آیا کمبود وزن قابل توجه بوده یا فقط در حد نامطلوب بودن وزن بوده و توقف رشد به دنبال نداشته است. به همین دلیل توصیه میشود برای بررسی بهتر به پزشک مراجعه نمایید.توصیه میشود در کنار مراجعه به پزشک، مادر نیز وعده های شیردهی به کودک را افزایش دهد، استفاده از مکمل مطابق سن کودک نیز لازم است همچنین گاهی لازم است تغذیه ی تکمیلی در سن کمتر از شش ماه با مشورت پزشک برای کودک شروع شود.
منبع: تبیان
مشاوره ویدیویی
ارسال نظر
*پر کردن قسمت هایی که ستاره دارد ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی: