5485
کد: 149986
24 تير 1396 - 15:20
مبتلا به تالاسمی مینور هستم و در هفته ۲۶ بارداری هستم به توصیه پزشک از ابتدا تاکنون قرص اسیدفولیک ۵ مصرف کردم به نظر شما مشکلی ندارد؟
  سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من مبتلا به تالاسمی مینور هستم و در هفته ۲۶ بارداری هستم. به توصیه پزشک از ابتدا تاکنون قرص اسیدفولیک ۵ مصرف کردم که به نظرم بر اساس بررسی های دقیق پیشنهاد نشده بود. (در بارداری پیشین میزان مصرف پیشنهادی توسط پزشک دیگر ۸۰۰ میلی گرم بوده است که مشکلی از نظر کودک خداروشکر برای من به وجود نیامد). اخیرا مقاله ای راجع به اثرات سوء دوز بالای مصرف اسیدفولیک (۵) در دوران بارداری در ایجاد سلول های سرطانی در پستانداران خواندم که باعث نگرانی ام شده است، می خواستم در این خصوص بنده را راهنمایی بفرمایید. این موضوع تا چه میزان صحت دارد و آیا اگر از این زمان به بعد مصرف آن را کاهش دهم تأثیرات سوء آن کاهش پیدا می کند؟ چه گروه از پزشکان متخصص می توانند در خصوص انجام آزمایشات کنترلی این موضوع به من کمک نمایند؟ پیشاپیش از صرف وقت شما سپاسگزارم.
 
پاسخ دکتر ناهید خدا کرمی، متخصص مامایی و رئیس انجمن علمی مامایی ایران:
شما در صورتی که اسیدفولیک را هم استفاده نکنید، مشکلی برایتان پیش نمی آید. اما حتما تغذیه مناسب باید داشته باشید. بنابراین به یک مرکز مشاوره مامایی جهت دریافت دستور تغذیه ای دوران بارداری مراجعه کنید. در صورتی که خیلی نگران هستید می توانید دوز اسیدفولیک را کم کنید یا اگر مولتی ویتامین مصرف می کنید، همین مولتی ویتامین کافی است و دیگر نیازی به مصرف اسیدفولیک نیست.
مشاوره ویدیویی
ارسال نظر
*پر کردن قسمت هایی که ستاره دارد ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی: