۲۴۸۰۴

کتاب داستان برای کودکان، ماهانه یک سهمیه

مصطفی رحماندوست می‌گوید: در ایران ماهانه یک نسخه کتاب کودک و نوجوان به هر یک از خوانندگان این حوزه می‌رسد. رحماندوست در تالار علامه دانشگاه تهران به عنوان نماینده داوران حوزه کودک و نوجوان پنجمین جایزه کتاب فصل سخن می‌گفت.

خبرگزاری فارس: مصطفی رحماندوست می‌گوید در ایران ماهانه یک نسخه کتاب کودک و نوجوان به هر یک از خوانندگان این حوزه می‌رسد.

رحماندوست صبح امروز در تالار علامه دانشگاه تهران به عنوان نماینده داوران حوزه کودک و نوجوان پنجمین جایزه کتاب فصل سخن می‌گفت .
اشاره‌های رحماندوست به بحث سرانه مطالعه در ایران بود و قصد داشت نشان دهد وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران نسبت به کشورهای منطقه بسیار درخشان‌تر است .
وی گفت: وضع ما از نظر کتاب، نشر و انجمن‌های نویسندگان در کشورهای منطقه خیلی خوب است .
همچنین به گفته وی، هر کودک ایرانی ماهانه یک نشریه مخصوص به خود در این حوزه دارد .
از سوی دیگر نصرالله پورجوادی که در این دوره به خاطر نوشتن کتاب «باد عشق » از او تقدیر شد در سخنانی تلویحاً وضعیت انتشار کتاب در ایران را ستود .
پورجوادی پیش از این مدیر مرکز نشر دانشگاهی بود و چند سال پیش بعد از 25 سال مدیریت از این مرکز برکنار شد .
وی که اخیراً از سفر تحقیقاتی به آمریکا به ایران بازگشته در سخنانی گفت : خارجی‌ها ایران را فرهنگ کتاب می‌دانند و از انتشار کتاب‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون اظهار شگفتی می‌کنند .
غفاری، مجری برنامه جایزه کتاب فصل نیز در لابلای صحبت‌های خود برخی از رسانه‌ها را متهم به سیاه‌نمایی کرد که آمارهای مشوش در زمینه سرانه مطالعه ایرانی‌ها منتشر می‌کنند .
به گزارش خبرنگار فارس، وزارت ارشاد اخیراً میزان مطالعه تهرانی‌ها را آمارگیری کرده و قصد دارد نتایج آن را در هفته کتاب که از ۲۱ آبان شروع می‌شود، منتشر کند .
با این حال قبل از انتشار این آمار محمدحسین صفار هرندی، دو شب پیش در برنامه‌ تلویزیونی نگاه یک گفته بود ما متوجه شده‌ایم ایرانی‌ها سرانه مطالعه‌شان، چندین ساعت در روز است .
اماصحبت‌های امروز رحماندوست در تالار علامه امینی دانشگاه تهران تنها در ستایش وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران نبود. او از شیوه تقدیرها و تجلیل‌ها در مراسم‌هایی مانند کتاب فصل و کتاب سال انتقاد کرد .
به اعتقاد وی، شیوه تقدیر از مؤلفان و مترجمان برتر در ایران شایسته تلاش آن‌ها در نوشتن و پدیدآوردن اثر نیست و ارزش جوایز بسیار ناچیز است .
وی گفت: البته توجه به من در جامعه آنقدر زیاد است که احتیاجی به افتخارهای این جوایز ندارم .
به گزارش خبرنگار فارس، در این دوره از جایزه کتاب فصل حدود 2 هزار و 400 عنوان کتاب داوری شده که از این تعداد 8 کتاب برگزیده و 26 کتاب شایسته تقدیر معرفی ‌شدند .
در دوره‌های قبلی کتاب‌های برگزیده این جایزه می‌بایست ۷۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز کسب می‌کردند، اما با تغییراتی که در آیین‌نامه این دوره لحاظ شده هر کتاب می‌بایست ۹۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را به دست می‌آورد .
این شرایط مشابه شرایط داوری در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی است که کتاب‌ها در مراحل داوری می‌بایست 90 امتیاز از 100 امتیاز را کسب کنند .
از سوی دیگر در این دوره از جایزه کتاب فصل از کتاب‌هایی که ۸۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را به دست می‌آورند با عنوان « کتاب‌های تقدیری» تقدیر شد .
ارزش جایزه کتاب فصل تنها 5 سکه است .

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند