۲۸۳۱۶

قورت دادن آدامس کودکان، چه عارضه‌ای دارد؟

قورت دادن آدامس و خوردن ناخن باعث به وجود آمدن غده یک کیلویی در معده نوجوان زنجانی شد. این غده که ۲۰ سانتی متر عرض و ۹ سانتی متر طول دارد در عمل یک ساعته از معده نوجوان ۱۵ساله خارج شد.

جام جم آنلاین: قورت دادن آدامس و خوردن ناخن باعث به وجود آمدن غده یک کیلویی در معده نوجوان زنجانی شد .

این غده که ۲۰ سانتی متر عرض و ۹ سانتی متر طول دارد در عمل یک ساعته از معده نوجوان ۱۵ساله خارج شد .

جراح این عمل با اشاره به اینکه جسم خارجی که در معده این فرد به وجود آمده بود ، ازطریق آندوسکپی وآزمایش های دیگر قابل تشخیص نبود گفت : دراصطلاح علمی به این مواد بزوار ( کسر ب و سکون ز ) گفته می شود که براثرهضم نشدن موادی مثل ناخن ، آدامس و مواد دیگر طی چند سال تشکیل می شود و به صورت کلاف درمی آید .

شقاقی افزود : بزوار بیماری نادری است که به تنهایی مشکل حادی ایجاد نمی کند اما اگر با اختلالات رفتاری همراه باشد فرد در کنار مشکلات تغذیه ای دچار اختلالات روانی و عصبی هم خواهد شد .

قریشی ، روانپزشک با اشاره به اینکه هرزه خواری تنها محدود به مو ، ناخن و آدامس نمی شود گفت : بیماران درحالت جنون ممکن است میخ ، سوزن ، شیشه و تیغ را هم بخورند یا قورت دهند .

وی افزود : برخی حالات روانی خاص در دوره هایی از رشد افراد وجود دارد که ازجمله می توان به علاقه مندی زنان باردار یا کودکان به خوردن خاک اشاره کرد .

این روانپزشک اضافه کرد : این موارد تاحدودی با توجه به شرایط فرد قابل قبول است اما اگر فرد دچار بیماری تریکوتیلومانیا باشد تنش های روحی وی را مجبور به کندن مو و ناخن و خوردن آنها می کند که نتیجه آن تشکیل بزوار و مواد دیگر در معده و روده است .

باطنی ، کارشناس تغذیه درباره مراحل هضم مواد غذایی با مواد غیر قابل هضم نظیر مو ، ناخن و آدامس گفت : ترکیب غذا مراحل هضم آن را مشخص می کند .

وی با اشاره به اینکه هضم غذا بیشتر از ۴ ساعت طول نمی کشد افزود : اگر افراد به جویدن آدامس و قورت دادن مواد غیر خوراکی مثل ناخن عادت کنند ، این مواد در چند سال هضم نمی شود و منجر به ایجاد مشکلات گوارشی و زخم در بدن فرد می شود .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • مطالب مرتبط

وبگردی

برای ارسال نظر کلیک کنید

▼

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.