4326
کد: 151610
31 مرداد 1396 - 16:27
۲۵ سالمه و مجردم توی سینه سمت چپم یه کیست هست مادر بزرگم سرطان سینه داشت و فوت کرد من تنبلی تخمدان هم دارم و ویتاگنوس مصرف میکنم ویتاگنوس رو می تونم بخورم؟
سوال مخاطب نی‌نی‌بان: سلام خانم دکتر من یه دختر ۲۵ ساله ام و مجردم. توی سینه سمت چپم یه کیست هست که شرح سونوگرافی رو براتون می نویسم. مادر بزرگ من سرطان سینه داشتن و فوت شدن و من مشکل تنبلی تخمدان هم دارم که ویتاگنوس مصرف میکنم.چندتا تا سوال داشتم اول اینکه قرص ویتاگنوس رو می تونم بخورم یا باید قطع کنم؟ ویتاگنوس کیست سینه منو بهتر میکنه یا بدتر؟ اینکه نوشتن غده لنفی زیر بغل من فعاله ربطی به کیست داره؟ توصیه شما برای مشکل من چیه؟ بهتره که چیکار بکنم؟ جراحی بهتره یا کیست بمونه بهتره؟ اگه جراحی بکنم شکل سینه من خراب میشه و به هم میریزه؟ در بررسی سونوگرافیک از هر دو breast:بافت fibroglandular در پارانشیم هر دو breast غالب بوده در پستان چپ در ناحیه periareolarدر محاذات ساعت پنج یک عدد کیست ساده در برش طولی به ابعاد ۲۰ در ۲۳ میلی متر و در برش عرضی به قطر ۲۷ میلی متر بصورت اکوفری با حدود صاف و با حاشیه ظریففاقد septation و یا solid component داخلیقطر مجاری شیری دو طرف نرمال بوده ductal ectasia مشاهده نشددر پستان راست ضایعه فضاگیر cystic و یا solid واضحی مشهود نمی باشددر بررسی سونوگرافیک از نواحی آگزیلاری دو طرف:نسج نرم زیر جلدی و عضلانی در نواحی آگزیلاری دو طرف داری اکوی پارانشیمال نرمال بوده ضایعه فضاگیر کیستیک و یا solid مشاهده نشد. در ناحیه آگزیلاری چپ یک عدد لنف نود در برش طولی به ابعاد ۸ در ۴ میلی متر به صورت بیضوی شکل و با hillus مرکزی اکوژن مشاهده شد که مطرح کنندهreactive lymph node می باشد. در ناحیه آگزیلاری راست لنفوپاتی واضحی مشاهده نشد نظریه:simple cyst در پستان چپ به شرح فوق کنترل سونوگرافیک توصیه می شود.
 
پاسخ دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی:
دوست عزیز، باتوجه به نمای سونوگرافی کیست شما به نظر می رسد خوش خیم باشد ولی توصیه می شود حتما به برداشتن آن اقدام کنید. در ضمن بهتر است قرص ویتاگنوس را قطع کنید چون در ایجاد کیست پستان دخیل است و می تواند مجدد باعث کیست شود. اگر جواب پاتالوژی کیست شما نرمال بود نیازی به برداشتن غده لنفاوی نیست.
در مورد سوال آخر، باتوجه به اینکه محل کیست پستان شما مشخص نیست بهتر است این سوال را از جراح خودتان بپرسید، ولی از آنجایی که کیست شما کوچک است اشکالی در زیبایی سینه شما به وجود نمی آورد. 
مشاوره ویدیویی
ارسال نظر
*پر کردن قسمت هایی که ستاره دارد ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی: