85
کد: 221778
02 تير 1399 - 08:30
علاوه بر شیاف پروژسترون به دلیل وجود سابقه سقط آسپرین ٨٠ هم تجویز شده. آیا مصرف آسپرین با وجود هماتوم مشکلی ایجاد نمی کند؟
سوال مخاطب نی‌نی‌بان: سلام. ٣٧ ساله و در ابتدای هفته ١١ بارداری هستم. قبلا یک مورد سقط با ساکشن ویک مورد سقط فراموش شده که با دارو تسهیل شد داشتم. در سونوی هفته هشتم مورد خاصی نبود با مشاهده لک قهوه ای به مرکز درمانی مراجعه کردم و سونوگرافی کنده شدن بخشی از جفت و وجود خون در رحم در اثر هماتوم خفیف پشت جفتی نشان داد. پزشک خودم اسپرین تجویز نکردند ولی در مراجعه به بیمارستان علاوه بر شیاف پروژسترون به دلیل وجود سابقه سقط آسپرین ٨٠ هم تجویز شد. ایا مصرف آسپرین با وجود هماتوم مشکلی ایجاد نمیکند؟ با توجه به جدا شدن بخش کوچکی از جفت خطرسقط وجود دارد؟ 
 
 
پاسخ دکتر فریبا الماسی، جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی:
دوست عزیز در خانمی که سقط مکرر دارد یا سابقه مرگ داخل رحمی جنین دارد قرص آسپرین و آمپول انوکساپارین را شروع می کنیم. قرص آسپرین را باید تا پایان 36 هفته ادامه داد و آمپول انوکساپارین را تا روز زایمان یا سزارین ادامه داد. دانشمندان در تحقیق های متعدد به این نتیجه رسیدند که در کسانی که سابقه سقط مکرر دارند تجویز روزانه 80 میلی گرم آسپرین به همراه آمپول انوکساپارین باعث کاهش احتمال سقط و مرگ جنین در داخل رحم و همچنین کاهش احتمال زایمان زودرس خواهد شد.  
 
 
پاسخ دکتر مرجان قاجار، جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی:
دوست گرامی با توجه به هماتوم و خونریزی متاسفانه احتمال سقط و زایمان زودرس هست و احتمال آن قابل پیش بینی نیست. تنها راه حل صبر و مصرف داروها و استراحت و نداشتن نزدیکی است.
قطعا در هفته های بالاتر آمپول جهت رسیدن هوا به ریه جنین تجویز می شود و اگر هفته ۳۴ را رد کنید شانس زنده موندن نوزاد بالا می رود. 
مشاوره ویدیویی
ارسال نظر
*پر کردن قسمت هایی که ستاره دارد ضروری است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی: