۲۳۰۶۸۲
۸۸۵۶
۸۸۵۶

موارد استفاده از سونوگرافی پستان

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که موارد استفاده از سونوگرافی پستان چیست؟

سوال : موارد استفاده از سونوگرافی پستان چیست؟

پاسخ : سونوگرافی پستان برای ایجاد تصویری سیاه و سفید از بافت ها و ساختارهای پستان به کار میرود . برای تصویربرداری ، از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده میشود . پزشکان غالبا سونوگرافی پستان را برای تعیین اندازه و شکل توده های پستان ، تجویز میکنند .

 

موارد استفاده از سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان ها چگونه انجام میشود؟

سونوگرافی ( Breast ) پستانها :

انجام این نوع سونوگرافی برای همه ی خانم ها اجباری می باشد
سونوگرافی سینه با استفاده از امواج صوتی، تصویری از بافت سینه ایجاد می کند. سونوگرافی سینه می تواند همه قسمت های سینه را نشان دهد مثل منطقه نزدیک به دیواره قفسه سینه که با ماموگرافی به سختی دیده می شود.

در سونوگرافی سینه از اشعه ایکس و یا هر اشعه مضر دیگری استفاده نمی شود.
سونوگرافی سینه برای بررسی تو پر بودن و یا تو خالی بودن ( کیست ) توده های سینه به کار می رود. سونوگرافی سینه جایگزین ماموگرافی نمی شود اما اغلب برای بررسی نتایج غیر طبیعی ماموگرافی به کار می رود.برای انجام سونوگرافی سینه یک مبدل کوچک بر روی سینه قرار می گیرد. کامپیوتر امواج صوتی را به تصویر تبدیل می کند. این تصویر تشکیل شده، سونوگرام نامیده می شود.

علت انجام سونوگرافی سینه چیست ؟

سونوگرافی سینه می تواند اطلاعات مهمی را به سایر آزمایشات اضافه کند. مثل MRI و ماموگرافی. همچنین اطلاعاتی که توسط مامو گرافی بدست نمی آید را در اختیار ما قرار می دهد.

سونوگرافی سینه ممکن است به دلایل زیر انجام شود :

بررسی علت علایم در سینه مثل درد و قرمزی و ترشح.
بررسی توده هایی که توسط خود بیمار پیدا می شود. این روش برای بررسی توپر بودن و یا تو خالی بودن توده های مورد بررسی انجام می شود.

آمادگی هایی لازم قبل از انجام سونوگرافی سینه

ممکن است از شما خواسته شود فرم رضایت نامه امضا کنید که اجازه انجام آزمایش را می دهد. فرم را با دقت بخوانید و اگر چیزی مشخص نیست سؤال کنید. نیازی نیست قبل از آزمایش جلوی خوردن یا نوشیدن خود را بگیرید. در روز آزمایش نباید هیچ لوسیون، پودر یا مواد دیگری را روی سینه های خود استفاده کنید.

لباس هایی بپوشید که به راحتی بتوانید آنها را درآورید. یا لباس هایی بپوشید که به رادیولوژیست یا تکنسین اجازه دهید به سینه شما دسترسی داشته باشد. ژلی که در طول آزمایش روی پوست شما قرار می گیرد، لکه ای از لباس نمی کند اما ممکن است بخواهید لباس های قدیمی تری بپوشید. ممکن است ژل پس از آن کاملاً از پوست شما تمیز نشود.

سونوگرافی سینه چگونه انجام می شود؟

ممکن است سونوگرافی سینه سرپایی در بیمارستان انجام شود. نحوه انجام آزمایش ممکن است بسته به شرایط شما و عملکرد پزشک متفاوت باشد. از شما خواسته می شود هرگونه جواهر و لباس را درآورید. به شما لباس داده می شود. روی میز تشخیص دراز خواهید کشید. از شما خواسته می شود که بازوی خود را بالاتر از سر خود در طرف سینه، بالا ببرید. پزشک ژل شفاف و گرم را روی پوست روی ناحیه سینه قرار می دهد تا مورد بررسی قرار گیرد. و مبدل را بر روی پوست فشار داده و آن را بر روی منطقه مورد مطالعه منتقل خواهد کرد. پس از انجام آزمایش، ژل را پاک می کنند.

موارد استفاده از سونوگرافی پستان

پزشک وسیله ای مانند گره به نام مبدل را بر روی پوست حرکت می دهد تا تصاویر سینه ها را بسازد. مبدل امواج صوتی را ارسال می کند. امواج صوتی برای شنیدن بسیار بلند است. مبدل سپس امواج صوتی درست را جمع می کند. این تصاویر داخل سینه های شما ساخته شده است. پزشک می تواند دستگاه دیگری به نام کاوشگر داپلر را به مبدل اضافه کند. این کاوشگر به شما امکان می دهد تا پزشک صدای امواج صوتی را که فرستنده ارسال می کند بشنود. او می تواند بفهمد چگونه خون در رگ و در کدام جهت جریان می یابد. هر صدای ضعیفی ممکن است به معنای انسداد جریان خون باشد.

موارد استفاده از سونوگرافی پستان

اگر بپرسید، از سونوگرافی پستان برای چه مواردی استفاده می‌شود، در پاسخ باید به شما بگوییم که سونوگرافی از سینه به‌احتمال ‌زیاد به یکی از سه دلیل زیر مورداستفاده قرار خواهد گرفت:

  • تعیین نوع توده و یا ضایعه به کمک سونوگرافی پستان
  • غربالگری مکمل سرطان پستان
  • استفاده در زمان نمونه‌برداری به‌عنوان راهنما
  • تعیین نوع توده و یا ضایعه به کمک سونوگرافی پستان

استفاده از سونوگرافی پستان می‌تواند به‌واسطه تعیین جامد و یا مایع بودن توده (کیست) تعیین‌کننده خوش‌خیمی یا بدخیمی توده موجود در سینه بیمار باشد. ضمناً سونوگرافی داپلر نیز می‌تواند نشان دهد که خون در درون توده‌ها جریان دارد یا خیر.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.