عادت های مفید برای سلامتی چیست؟
آیا دوست دارید از نظر جسمی و روحی و روانی سالمتر باشید؟ اتخاد برخی از عادت های مفید برای سلامتی میتواند شما را به این هدف نزدیک کند. این مقاله را بخوانید تا با این عادتها آشنا شوید.
هر چقدر هم که کلیشهای به نظر برسد، باید قبول کنید که هیچ چیز مهمتر از سلامتی نیست. در واقع، سلامتی باارزشترین دارایی ماست و به همین دلیل باید تمام عادت های مفید برای سلامتی را یاد بگیریم.
بیشتر بخوانید: چطور زندگی شاد داشته باشیم؟ عادتهای طلایی را در زندگی خود بگنجانید!
در این مقاله میخوانید:
- اهمیت مراقبت از بدن
- عادت های مفید برای سلامتی
- مواد غذایی مضر
اهمیت مراقبت از بدن
یکی از راههای مقابله با استرس، یاد گرفتن عادت های مفید برای سلامتی است.
مریض شدن، حتی در موارد جزئی آن، میتواند در دیگر جنبههای زندگی شما تداخل ایجاد کند و آنها را تحت الشعاع قرار دهد. حتی علائم نسبتاً جزئی مثل درد، بی حالی و سوء هاضمه میتواند بر سطح شادی و استرس شما تاثیر بگذارد.
یکی از راههای مقابله با این استرس، یاد گرفتن عادت های مفید برای سلامتی است. در واقع، عادتهای بد میتوانند استرس را در زندگی شما افزایش دهند. همچنین، این عادتها بر میزان توانایی شما برای مقابله با استرسها تاثیر میگذارند. این در حالی است که عادت های مفید برای سلامتی، دقیقاً برعکس این کار را انجام میدهند.
بیشتر بخوانید: نقش مهم متخصص زنان در سلامتی خانمها
همهی اینها را گفتیم که بدانید مراقبت از بدن مهم است. زیرا اگر مراقب نباشیم، ممکن است مریض شویم و متاسفانه این مریضی روی بخشهای دیگر زندگی ما نیز تاثیر میگذارد. مشکلات سلامت میتواند حتی انجام کارهای روزمره را برایمان چالش برانگیز کند. حتی ممکن است توانایی ما برای کسب درآمد را به خطر بیندازد و باعث ایجاد استرس مالی شود.
بیشتر بخوانید: روز جهانی لبخند، خندیدن چه تاثیری بر سلامتی دارد؟
عادت های مفید برای سلامتی
سالم بودن فقط به معنای عدم وجود بیماری نیست. سلامتی شامل بهزیستی کامل و جامع جسمی، روانی، مالی، اجتماعی، معنوی و عاطفی است. این تعریف را در ذهن خود داشته باشید و بیایید تا با عادت های مفید برای سلامتی آشنا شوید:
بیشتر بخوانید: گرد و غبار در ایران، چطور از سلامتیمان مراقبت کنیم؟
۱- مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید
با عشق و مهربانی با خودتان رفتار کنید و از همه مهمتر، هیچ وقت قدرت خود مراقبتی را دست کم نگیرید.
با عشق و مهربانی با خودتان رفتار کنید و از همه مهمتر، هیچ وقت قدرت خود مراقبتی را دست کم نگیرید. کسی که خودش کفش ندارد، نمیتواند به دیگران کفش قرض دهد. به همین ترتیب، اگر خودتان را دوست نداشته باشید و از خودتان مراقبت نکنید، چیزی برای ارائه دادن به بقیه هم ندارید.
البته لازم نیست شیوههای خود مراقبتی، چیز خیلی تخیلی باشند! گاهی اوقات همین که فقط در خلوت برای خودتان چای دم کنید، خودتان را به گردش ببرید یا برای مطالعه، ماساژ، پدیکور و حمام حباب برای خودتان وقت بگذارید، کافی است.
بیشتر بخوانید: حفظ سلامتی در زنان، نئوپلاسم چیست؟
۲- یاد بگیرید همیشه غذای سالم بخورید
غذا سوخت بدن شما است. پس چه بهتر که این سوخت را با غذاهای خوب و کامل مهیا کنید. همچنین، خوردن غذاهای ناسالم میتواند منجر به مشکلات و بیماریهای ناخواسته شود.
شما باید بشقاب غذایی خود را با مقادیر مساوی پروتئین بدون چربی، کربوهیدراتهای سالم، فیبر و چربیهای خوب پر کنید. این کار باعث میشود از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی که مرتبط با افزایش سن هستند، در امان بمانید.
بیشتر بخوانید: اثر خوردن پاستیل بر سلامتی؛ معمای سخت والدین
۳- تمرین ذهن آگاهی کنید
تمرکز حواس یکی از عادتهای سالمی است که بسیاری از مردم به اسمش قسم میخورند! سعی کنید در زمان حال زندگی کنید و ذهنی حی و حاضر داشته باشید. این کار را میتوانید از طریق مدیتیشن و نوشتن دربارهی خودتان تمرین کنید. این مسئله را اصلاً دست کم نگیرید، زیرا تمرکز حواس مزایای سلامت بسیار زیادی دارد. بعضی از این مزایا عبارتند از:
- کاهش استرس
- افزایش آرامش
- پذیرش شکست با رفتارهای سالم
- افزایش اشتیاق به زندگی
- افزایش اعتماد به نفس
بیشتر بخوانید: سلامتی در دوران بارداری، نکات طلایی
۴- خواب خوب و کافی داشته باشید
خواب برای سلامت بدن ضروری است. به همین دلیل، خواب کم میتواند منجر به مشکلات زیادی شود که عبارتند از:
- تحریک پذیری و بدخلقی
- بازدهی ضعیف و مشکل در تمرکز
- مشکلات حافظه
- ایمنی کمتر و احتمال بیشتر برای ابتلا به بیماری
سعی کنید به خودتان عادت دهید که هر شب ۷ تا ۸ ساعت بخوابید. برای این کار میتوانید از کم کردن نور آبی گوشی خود در ساعتهای نزدیک به خواب شروع کنید. نوشیدن چای بابونه، مطالعه زیر نور شمع و استفاده از اسانسهای اسطوخودوس نیز میتواند برای برطرف کردن مشکلات بیخوابی شما موثر باشد.
بیشتر بخوانید: برای سلامتی خانمها ویتامینها و مکملهای واجب چیست؟
۵- هر روز از نظر بدنی فعالتر باشید
فعالیت بدنی روزانه یکی از عادتهای حیاتی است که اگر میخواهید سالم بمانید، حتماً باید آن را اتخاذ کنید. در واقع، یک رژیم غذایی خوب همیشه باید با یک رژیم ورزشی ثابت تکمیل شود تا تاثیرگذار باشد. پس اگر سبک زندگی کم تحرکی دارید، الآن وقت آن است که بلند شوید و حرکت کنید. اگر برایتان سخت است، میتوانید از گامهای کوچک شروع کنید. به عنوان مثال:
- پیاده روی سبک روزانه
- بازی با بچهها در بیرون
- استفاده از پلهها به جای آسانسور
- دوچرخه سواری کردن تا محل کار
بیشتر بخوانید: فواید ورزش کودکان، سلامتی جسم و روح
مواد غذایی مضر
غذاهایی که میخوریم، یکی از مهمترین عادت های مفید برای سلامتی را تشکیل میدهند. مواد غذایی ناسالم به غذاهایی گفته میشود که ارزش غذایی کمی دارند یا اصلا فاقد آن هستند. البته غذاهای ناسالم بدون شک طعم خوبی دارند، اما باید روی آنها کنترل داشت. برخی از مواد غذایی مضر که باید از مصرف بیرویهی آنها اجتناب کنید، عبارتند از:
- قند
- کافئین
- غذاهای تصفیه شده
- چربیهای اشباع شده
- پروتئین حیوانی
- نمک
- روغنهای آشپزی
- الکل
- فست فود
بیشتر بخوانید: آب میوه و سبزیجات، معجزه سلامتی
جمعبندی
ممکن است با خودتان فکر کنید که یاد گرفتن عادت های مفید برای سلامتی کار سختی است؛ اما باید بدانید که هر چیزی میتواند به عادت تبدیل شود، به شرطی که آن را به طور مداوم و مکرر انجام دهید.
بسیاری از مطالعات، شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد برای شکل گیری یک عادت، حداقل ۲۱ روز زمان لازم است تا آن عمل به طور منظم تکرار شود. پیشنهاد میکنیم شما هم عادت های مفید برای سلامتی را با همین قانون ۲۱ روزه یاد بگیرید و آنها را به زندگی خود وارد کنید.
به کلینیک نی نی بان هم سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼