۲۴۳۸۳۶

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

غذا دادن به سگ های خیابانی چقدر درست یا نادرست است؟ آیا روش صحیحی برای غذا دادن به حیوانات خیابانی و از جمله سگ‎های خیابانی وجود دارد؟

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

غذا دادن به سگ های خیابانی چقدر درست یا نادرست است؟ آیا روش صحیحی برای غذا دادن به حیوانات خیابانی و از جمله سگ‎های خیابانی وجود دارد؟ 

در این مقاله می‌خوانید: 

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

غذا دادن به سگ خیابانی

وقتی یک سگ خیابانی می‌بینید، غذا دادن به او می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد. با این حال، این کار همیشه بهترین تصمیم نیست. غذا دادن به سگ خیابانی می‌تواند مشکلات غیرمنتظره‌ای برای خانواده، همسایگان، حیوانات خانگی و خود سگ خیابانی ایجاد کند. اما اگر غذا دادن به سگ خیابانی توصیه نمی‌شود، چه کاری باید انجام داد و چه کاری صحیح است؟ خوشبختانه، راه‌هایی وجود دارد که همچنان می‌توانید با انجام آن‌ها به سگ‌های خیابانی و سایر حیوانات خیابانی کمک کنید.

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ ۵ دلیل که این کار اشتباه است 

دلایل متعددی وجود دارد که باید از غذا دادن به سگ خیابانی اجتناب کنید. درست است که نیت شما خوب است، اما مطمئن باشید که غذا دادن به سگ خیابانی اغلب منجر به عواقب غیرمنتظره و ناخواسته می‌شود. در ادامه تنها چند مورد از نتایج نامطلوب تغذیه سگ‌های خیابانی را برایتان برمی‌شماریم.

بیشتر بخوانید: غذا دادن به پرندگان و موارد احتیاط که باید رعایت کنید

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

یک؛  غذا دادن به سگ های خیابانی مشکل اصلی را حل نمی کند

در حالی که غذا دادن به سگ‌های خیابانی ممکن است یک وعده غذایی را  برای آن‌ها فراهم کند، اما غذا هیچ کاری برای رفع ریشه مشکل نمی‌کند. مشکل اصلی تعداد کنترل نشده حیوانات خیابانی از جمله سگ‌ها و گربه‌ها است. غذا دادن به سگ‌های خیابانی خارج از برنامه‌ی عقیم‌سازی، تنها جمعیت آن‌ها را افزایش می‌دهد.

غذا دادن به سگ‌های خیابانی آن‌ها را از وضعیتی که در آن گیر کرده‌اند، نجات نمی‌دهد. از آن‌ها در برابر آب و هوای نامناسب، بیماری‌ها یا افراد و حیواناتی که ممکن است بخواهند به آن‌ها آسیب برسانند محافظت نمی‌کند.

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

دو؛ جمعیت سگ های خیابانی شیوع بیماری را افزایش می دهد

سگ‌های خیابانی از طریق انگل، باکتری یا عفونت‌های ویروسی، می‌توانند بیماری‌ها را به حیوانات خانگی شما منتقل کنند. این بیماری‌ها ممکن است به انسان نیز منتقل شوند و برخی از این بیماری‌ها می‌توانند بسیار خطرناک باشند. مثلا اگر یک سگ خیابانی به هاری مبتلا باشد و شما یا حیوان خانگی‌تان را آلوده کند، عواقب کشنده‌ای به همراه خواهد داشت. اگر یک سگ خیابانی (یا حتی گربه) شما را گاز گرفت، در سریع‌ترین زمان ممکن به مراکز بهداشت مراجعه و واکسن هاری را در دوزهای توصیه شده و به موقع، تزریق کنید. تزریق یک دوز واکسن هاری کافی نیست و اگر دوزهای بعدی را تکرار نکنید، همچنان در معرض خطر ابتلا به هاری قرار دارید. این توصیه را صد در صد جدی بگیرید. 

بیشتر بخوانید: گربه‌ها باهوش‌تر از نوزادان هستند؟

سه؛ غذا دادن به سگ های خیابانی می تواند احتمال آسیب را افزایش دهد

وقتی برای یک حیوان خیابانی غذا می‌گذارید، سایر حیوانات منطقه به سمت آن کشیده می‌شوند که باعث تجمع حیوانات وحشی، حیوانات بی‌خانمان و حیوانات خانگی محلی می‌شود. ممکن است غذا برای این حیوانات به قلمرو تبدیل شود و به خاطر آن به یکدیگر حمله کنند.

در برخی موارد، انسان‌ها در معرض خطر بیشتری قرار دارند. هر چه تعداد سگ‌های خیابانی بیشتری در جامعه زندگی کنند، احتمال برخورد خصمانه با سگ خیابانی بیشتر می‌شود. به همین ترتیب، سگ‌های خیابانی ممکن است در جاده‌ها باعث تصادفات جاده‌ای شوند که احتمال آسیب یا کشته شدن هم سگ‌ها، هم انسان‌ها را به همراه دارد.

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

چهار؛ ممکن است باعث درگیری در محله شوید

سگ‌های خیابانی می‌توانند به اموال آسیب برسانند و ایمنی حیوانات خانگی و کودکان را تهدید کنند. اگر سگ‌های خیابانی را از طریق غذا دادن به آن‌ها تشویق کنید که به محله شما بیایند، همسایگان خود را در معرض خطر قرار می‌دهید. عصبانیت همسایه شما بهترین سناریو است. در بدترین سناریو، یک حیوان خانگی یا کودک، یا حیوان خیابانی مجروح یا کشته می‌شود.

نمی توانید کنترل کنید که به کدام حیوان غذا می دهید

اگر چه قصد شما این است که به سگ خیابانی با ظاهری شیرین در منطقه خود غذا بدهید، اما هیچ قدرتی ندارید که دقیقا به کدام حیوان غذا می‌دهید. با گذاشتن غذا در فضای باز، هم حیوانات خیابانی و هم حیوانات وحشی را جذب می‌کنید. حتی ممکن است مزاحمت‌هایی مانند جوندگان (مثلا موش‌ها) را جذب کنید، یا حتی احتمال جذب حیوانات بسیار خطرناک‌تری وجود داشته باشد. حیوانات وحشی که یاد می‌گیرند انسان را با غذا مرتبط کنند، ممکن است نسبت به انسان‌ها خصومت بیشتری پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: غذا دادن به گربه های خیابانی؛ خوب، بد، زشت؟

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

به جای غذا دادن به سگ های خیابانی چه کار باید بکنید؟ 

متوجه شدید که غذا دادن به سگ‌های خیابانی (و سایر حیوانات خیابانی) بهترین تصمیم نیست، پس چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ خوشبختانه، راه‌هایی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توانید کمک کنید.

یک؛ با مقامات تماس بگیرید

اگر سگ خیابانی رفتار پرخاشگرانه‌ای دارد، یا به نظر آلوده است، سعی نکنید خودتان به او نزدیک شوید. در عوض، با مقامات محلی (مثلا شهرداری یا انجمن حمایت از حیوانات) تماس بگیرید، تا متخصصان آموزش دیده بتوانند آن‌ها را دستگیر و از آن‌ها مراقبت کنند. (یا حتی در صورت خطرناک بودن نابود کنند)

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

دو؛ با مهربانی سگ خیابانی را دستگیر و مهار کنید

اگر به اندازه کافی برای انجام این کار احساس امنیت می‌کنید و در این باره آموزش دیده‌اید، سگ خیابانی را با ملایمت و دقت دستگیر کنید. از صدایی آرام و ملایم استفاده کنید تا سگ خیابانی را آرام نگه دارید. هنگام تلاش برای گرفتن این حیوانات، می‌توانید از غذا برای فریب دادن آن‌ها استفاده کنید. هنگامی که سگ را گرفتید، او را با یک افسار در فضای باز یا در یک قفس نگه دارید.

سگ را برای داشتن نام یا اطلاعات تماس بررسی کنید. اگر برچسبی با اطلاعات تماس وجود دارد، فورا با صاحب سگ تماس بگیرید. یک بار دیگر تاکید می‌کنیم این کار را فقط در صورتی انجام بدهید که برای آن آموزش دیده‌اید، در غیر اینصورت خودتان و دیگران را در معرض خطر قرار ندهید.

بیشتر بخوانید: راهکارهای عملی برای کنار آمدن با مرگ حیوانات خانگی

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

سه؛ سگ خیابانی را برای ریزتراشه بررسی کنید

اگر هیچ برچسبی روی سگ خیابانی پیدا نکردید، با مقامات محلی تماس بگیرید. آن‌ها به احتمال زیاد سگ گم شده را به پناهگاهی منتقل می‌کنند که در آنجا می‌توان او را برای ریزتراشه اسکن کرد. اگر ریزتراشه‌ای پیدا نشود، سگ خیابانی می‌تواند در پناهگاه بماند و اگر صاحب داشته باشد، احتمال بازگرداندن او به صاحبش وجود دارد. 

اگر تصمیم به غذا دادن به این حیوانات دارید، این وظیفه شماست که مطمئن شوید آن‌ها تکثیر نمی‌شوند و برای محله مزاحمت ایجاد نمی‌کنند.

چهار؛ تصاویر سگ خیابانی را توزیع کنید

می‌توانید تصاویر سگ خیابانی، یا مشخصات او را پرینت و توزیع کنید تا اگر صاحبی دارد، صاحبش با شما تماس بگیرد.

غذا دادن مسئولانه به سگ های خیابانی 

آیا با غذا دادن به یک یا دو سگ خیابانی شروع کردید و اکنون ده‌ها سگ منتظر شما هستند که به آن‌ها غذا بدهید؟ غذا دادن مسئولانه چیزی بیشتر از غذا دادن به حیوانات خیابان است. اگر تصمیم به غذا دادن به این حیوانات دارید، این وظیفه شماست که مطمئن شوید آن‌ها تکثیر نمی‌شوند و برای محله مزاحمت ایجاد نمی‌کنند. برای غذا دادن به سگ‌های خیابانی (و سایر حیوانات خیابانی) نکات زیر را در نظر بگیرید:

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

فقط آن‌ها را به مقدار مناسب تغذیه کنید

مازاد عرضه غذا باعث جذب حیوانات از محله‌های دیگر می‌شود.

آن ها را دور از دید و دور از مناطق پر رفت و آمد تغذیه کنید

تغذیه این حیوانات در یک مکان در معرض دید توجه افرادی را که از حیوانات متنفرند جلب می‌کنند و این حیوانات را به یک هدف آسان برای آزار و اذیت تبدیل می‌کند.

حیوانات خیابانی را رام نکنید

حیوانات خیابانی وقتی که رام می‌شوند بیش از حد به انسان وابسته می‌شوند و غرایز بقای خود را از دست می‌دهند. رام شدن، آن‌ها را به یک هدف آسان برای افرادی که به حیوانات آسیب می‌رسانند، تبدیل می‌کند. 

بیشتر بخوانید: شما «زوفوبیا» دارید! / راهکارهای مقابله با ترس از حیوانات

غذا دادن به سگ های خیابانی؛ نیت خوب، نتیجه بد

آن ها را عقیم کنید 

حیوانات سالم و تغذیه شده بیشتر تمایل به تولید مثل دارند. لطفا آن‌ها را عقیم کنید.

نتیجه گیری

هیچ کس دوست ندارد یک حیوان خیابانی، بیمار و نحیف را به حال خود رها کند و وسوسه غذا دادن به یک سگ خیابانی، بسیار قوی است. با این حال، منجر به پیامدهای نامطلوب می‌شود. در مواجهه با یک سگ خیابانی، بهترین کار تماس با مقامات محلی از جمله شهرداری و انجمن حمایت از حیوانات است. باور کنید که ما هم حیوانات را دوست داریم، اما صرفا غذا دادن به حیوانات خیابانی، اصل مشکل را برطرف نمی‌کند، بلکه فقط تعداد این حیوانات را افزایش می‌دهد و هر قدر تعداد آن‌ها بیشتر شود، احتمال دسترسی به غذا برایشان کمتر می‌شود و خطراتی مانند انتقال بیماری و حمله به انسان‌ها افزایش می‌یابد. دفعه بعد که یک حیوان خیابانی را دیدید، اطلاعات این مقاله را در نظر بگیرید و تصمیم درستی اتخاذ کنید.

منبع: dogster

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند