۲۳۵۹۴۲
۲۳۹
۲۳۹

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: ۱۰ نکته مهم

برای پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان باید چه عادت‌هایی را به آنها یاد داد؟ می‌توان دندان‌های شیری سالمی برای بچه‌ها نگاه داشت؟ اگر کودک، حرف گوش نمی‌کند؛ باید چه کنیم؟ در ادامه بخوانید.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

برای پیشگیری از بیماری‌ های دندانی در کودکان روشی موثر را می‌شناسید؟ آیا فرزند شما قبل از خواب مسواک می‌زند؟ اصلا باید او را به دندانپزشکی ببرید؟ به فرزندتان یاد داده‌اید که نخ دندان بکشد؟ هر غذا یا نوشیدنی مضری را نخورد. حتی اگر دندان‌های نامرتبی دارد؛ چطور باید به او بقبولانید که به زودی قرار است برای او بریس یا براکت ارتودنسی بگذارند؟ متاسفانه برخی والدین تصور می‌کنند که مراقبت از دندان‌های شیری کودکان اهمیتی ندارد؛ چراکه دندان‌های شیری به زودی می‌افتند؛ در حالی‌که اگر دندان شیری خراب شود؛ نه تنها ممکن است دندان‌های آسیاب دائمی را خراب کند؛ بلکه منجر به بیماری‌های لثه نیز خواهد شد. در ادامه این صفحه همراه ما باشید تا درباره تمام نکات مهم جلوگیری از بیماری کودکان بیشتر اطلاعات داشته باشید.

در این مطلب می‌خوانید:

  • مراقبت‌های دندانی کودکان
  • پیشگیری از بیماریهای دندان کودکان 2-3 ساله
  • جلوگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان 18 ماه و 1 ساله
  • بیماریهای دهان و دندان کودکان چه هستند؟
  • نحوه مسواک زدن صحیح کودکان
  • نخ دندان کشیدن کودکان
  • عادت‌های روزمره کودکان برای پیشگیری از بیماریهای دندانی بچه‌ ها
  • ویزیت منظم دندانپزشکی برای کودکان

مراقبت‌های دندانی کودکان

بسیاری از والدین به بهداشت دهان و دندان فرزندان خود توجه نمی‌کنند. در حالی که دندان‌های شیری هم باید مانند دندان‌های دائمی مراقبت شوند؛ به علاوه گاهی رعایت نکردن بهداشت روزمره دهان و دندان باعث می‌شود که دندان‌های کودکان پوسیده و سست شوند اما در ظاهر سالم به نظر برسند. بنابراین اهمیت دارد که والدین هم به نکات بهداشتی و پیشگیرانه از پوسیدگی دندانها و سایر بیماری‌های دهان و دندان فرزند خود، رسیدگی کنند؛ در نتیجه باید این باور برای والدین شکل بگیرد که به طور منظم ویزیت دندانپزشکی فرزند خود را پیش ببرند.

تناوب ویزیت دندانپزشکی کودکان

در دوران کودکی باید مراقب بهداشتی دندان کودک خود را انجام دهید؛ به این ترتیب اگر دندان پوسیده نشود؛ دندان‌های دائمی کودکان نیز سالم می‌مانند؛ همچنین لثه‌های کودک نیز، در دراز مدت دچار آسیب نمی‌شود. به این منظور باید هر 6 ماه یک‌بار ویزیت دندان
بچه ها چه زمانی باید مسواک زدن را شروع کنند؟

مراقبت خوب از دندان قبل از ظاهر شدن اولین دندان کودک شروع می شود. فقط به این دلیل که نمی توانید دندان ها را ببینید به این معنی نیست که آنها آنجا نیستند. دندان ها در واقع در سه ماهه دوم بارداری شروع به تشکیل می کنند. در هنگام تولد، کودک شما ۲۰ دندان شیری دارد که برخی از آنها به طور کامل در فک رشد کرده اند.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

مراقبت از دندانهای کودکان

حتی قبل از اینکه کودک شما شروع به دندان درآوردن کند، یک پارچه تمیز و مرطوب روی لثه ها بکشید تا باکتری های مضر را از بین ببرید.
هنگامی که کودک شما دندان در می آورد، آنها را با مسواک مخصوص نوزادان مسواک بزنید. از آب و کمی خمیر دندان حاوی فلوراید (به اندازه یک دانه برنج) استفاده کنید. از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید که تاییده سازمان غذا و دارو را دارد (اگر از خمیر دندان کودک بدون فلوراید استفاده می کنید، آن را در همان مقدار نگه دارید زیرا هنوز می خواهید خمیردندان بلعیده شده را به حداقل برسانید.)
وقتی دو تا از دندان های کودکتان با هم برخورد کرد، می توانید بین آنها نخ دندان کشیدن را شروع کنید.
در حدود ۲ سالگی، کودک شما باید یاد بگیرد که هنگام مسواک زدن تف کند. از دادن آب به کودک خود برای آب انداختن و تف کردن خودداری کنید زیرا این امر می تواند احتمال قورت دادن خمیر دندان را افزایش دهد.
کودکان 3 سال به بالا باید فقط به اندازه یک نخود از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنند.
همیشه هنگام مسواک زدن بر کودکان کمتر از ۸ سال نظارت داشته باشید، زیرا احتمال دارد خمیر دندان را ببلعند.
حتی نوزادان نیز ممکن است دچار پوسیدگی دندان شوند. خواباندن نوزاد با شیشه شیر می تواند به دندان های کودک آسیب برساند. قندهای آب، شیر خشک یا شیر که ساعت‌ها روی دندان‌های کودک می‌مانند می‌توانند مینای دندان (لایه‌ای از دندان که از پوسیدگی دندان محافظت می‌کند) را از بین ببرند. این می تواند منجر به "دهان شیشه شیر" یا "پوسیدگی دندان شیشه شیر کودک" شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، دندان های جلویی ممکن است تغییر رنگ، دندانه دار و حفره دار شوند. ممکن است حفره ایجاد شود و در موارد شدید، دندان های پوسیده ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشند.

وقتی بچه‌ها 6 ماهه هستند، می‌توانند از یک بطری به یک فنجان جرعه‌ای (با نی یا دهانه سفت) تبدیل شوند. این به جلوگیری از تجمع مایع در اطراف دندان کودک کمک می کند. تا اولین سالگرد تولدشان، آنها مهارت های حرکتی و هماهنگی لازم برای استفاده از فنجان را خواهند داشت.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

چه زمانی کودکان باید به دندانپزشک مراجعه کنند؟

ADA توصیه می کند که کودکان تا اولین سالگرد تولد خود به دندانپزشک مراجعه کنند. در اولین ویزیت، دندانپزشک تکنیک های صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را توضیح می دهد و در حالی که کودک روی پاهای شما می نشیند، یک معاینه اصلاح شده انجام می دهد.

این ویزیت‌ها می‌تواند به یافتن زودهنگام مشکلات کمک کند و به بچه‌ها کمک کند تا به مراجعه به دندانپزشک عادت کنند تا با افزایش سن، ترس کمتری از رفتن داشته باشند. فرزند خود را نزد دندانپزشکی که متخصص در درمان کودکان است ببرید. دندانپزشکان اطفال برای رسیدگی به طیف وسیعی از مسائل مرتبط با سلامت دندان کودکان آموزش دیده اند. آنها همچنین می دانند که چه زمانی شما را به نوع دیگری از متخصصان، مانند ارتودنتیست برای اصلاح اوربایت یا جراح دهان برای تنظیم مجدد فک، ارجاع دهند.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

اگر به نظر می رسد کودکی در معرض خطر پوسیدگی یا سایر مشکلات است، دندانپزشک ممکن است حتی قبل از اینکه همه دندان ها وارد شوند شروع به استفاده از فلوراید موضعی کند (این کار را نیز می توان در مطب پزشک اطفال انجام داد). فلوراید مینای دندان را سفت می کند و به دفع شایع ترین بیماری دهان در دوران کودکی - حفره های دندانی (که پوسیدگی دندان نیز نامیده می شود) کمک می کند.

چگونه از پوسیدگی دندان کودکان پیشگیری کنیم؟

حفره‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که باکتری‌ها و مواد غذایی که پس از خوردن غذا روی دندان‌ها باقی می‌مانند، مسواک نزنند. اسید روی دندان جمع می‌شود و مینای آن را نرم می‌کند تا زمانی که یک سوراخ یا حفره ایجاد شود. مطمئن شوید که بچه ها می دانند که سیلانت ها جایگزینی برای مسواک زدن خوب و نخ دندان کشیدن منظم نیستند.

بیماری‌های دندانی شایع کودکان

اگر مستعد پوسیدگی دندان یا بیماری لثه هستید، ممکن است فرزندان شما نیز در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند. بنابراین گاهی اوقات حتی بهترین عادت های مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نمی تواند از ایجاد حفره جلوگیری کند. اگر کودک شما از درد دندان شکایت دارد، حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید، که می تواند نشانه حفره ای باشد که نیاز به درمان دارد.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

مواد جدید به این معنی است که دندانپزشکان اطفال گزینه های پر کردن و ترمیم بیشتری نسبت به همیشه دارند. ماده ای نقره ای رنگ به نام آمالگام (ترکیب خاصی از فلزات) زمانی ماده انتخابی برای بیشتر پرکردن دندان های دائمی بود. اما اکنون، مواد دیگری مانند رزین های کامپوزیت در حال محبوب شدن هستند. رزین‌ها به دندان‌ها می‌چسبند تا پرکننده بیرون نزند و همچنین می‌تواند برای بازسازی دندان‌های آسیب‌دیده در اثر آسیب یا شرایطی مانند شکاف کام استفاده شود. از آنجایی که رزین ها اغلب به رنگ دندان هستند، جذاب تر به نظر می رسند.

اما در موارد شکستگی، پوسیدگی گسترده یا بدشکلی دندان‌های شیری، دندانپزشکان اغلب روکش‌های فولادی ضد زنگ یا سرامیکی را انتخاب می‌کنند. روکش ها دندان را حفظ می کنند و در عین حال از گسترش پوسیدگی جلوگیری می کنند.

در برخی موارد نادر، معمولاً زمانی که قرار است یک روش دندانپزشکی پیچیده‌تر انجام شود، دندانپزشک استفاده از بیهوشی عمومی را توصیه می‌کند. والدین باید مطمئن شوند که متخصصی که دارو را می دهد، یک متخصص بیهوشی یا جراح دهان آموزش دیده قبل از موافقت با این روش است. از پرسیدن سوالات دندانپزشک خود نترسید.

معاینات منظم و بهداشت خوب دندان می تواند به جلوگیری از نیاز به این نوع کار گسترده دندان کمک کند. همچنین، کودکان خود را تشویق کنید که در حین ورزش از محافظ دهان استفاده کنند، که می تواند از آسیب های جدی دندانی جلوگیری کند.

پیشگیری از بیماری های دندانی در کودکان: 10 نکته مهم

جمع‎‌بندی

جهمانطور که کودکان رشد می کنند، بسته به توصیه های دندانپزشک خود، از هر 3 ماه یک بار تا یک بار در سال، برای معاینات روتین دندان برنامه ریزی کنید. کنترل مواد غذایی شیرین، تشویق به مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن و همکاری با دندانپزشک به سلامت دندان ها کمک می کند.

منبع: kidshealth

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.