۵۳۷۳۱
۶ نظر
۱۸۰۳۸۱
۶ نظر
۱۸۰۳۸۱

درمان عفونت باکتریایی واژن (۳)

سومین مطلب از بسته عفونت واژن در زنان شما را با عفونت های باکتریایی واژن آشنا کرده تا علائم، دلایل و درمان های شایع این عفونت ها را بشناسید.

نی نی بان: سومین مطلب از بسته عفونت واژن در زنان شما را با عفونت های باکتریایی واژن آشنا کرده تا علائم، دلایل و درمان های شایع این عفونت ها را بشناسید.
درمان عفونت باکتریایی واژن (3)
واژینوز باکتریال نوعی التهاب واژن است که در نتیجه رشد بیش از حد انواع مختلفی از باکتری هایی که به طور معمول در مهبل وجود دارند، ایجاد می شود.
به طور معمول زنان در سنین باروری خود واژینوز باکتریایی را تجربه می کنند، اما به هر حال هر زنی می تواند به این وضعیت دچار شود. پزشکان دقیقا نمی دانند که دلیل واژینوز باکتریال چیست اما فعالیت های خاصی مانند مقاربت جنسی یا استفاده از دوش واژینال به طور مکرر، شما را در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به این نوع التهاب قرار می دهد.
علائم واژینوز باکتریال
1. ترشحات رقیق واژن که رنگ شان سفید مایل به خاکستری است.
2. متعفن شدن ترشحات واژن به ویژه پس از مقاربت جنسی. خیلی از خانم ها یا همسرشان می گویند که در این وضعیت ترشحات واژینال شان بوی ماهی می دهد.
3. خارش واژن
4. سوزش در هنگام ادرار کردن
با این حال، بسیاری از زنان مبتلا به واژینوز باکتریال ممکن است بدون هر گونه علامتی باشند.
چه وقت به دکتر مراجعه کنید؟
1. اگر تا پیش از این هرگز به عفونت واژن دچار نشده اید و نمی دانید که نشانه های فعلی تان به دلیل ابتلا به چه نوع عفونتی است.
2. اگر قبلا عفونت واژینال داشتید، اما علائم فعلی تان با آنچه که قبلا تجربه کردید متفاوت است.
3. اگر به تازگی ازدواج کرده و بعد از تجربه رابطه جنسی دچار علائم شده اید.
4. اگر درمان های معمول عفونت قارچی را امتحان کردید اما علائمتان بدتر شده، تب دارید یا بوی ترشحات تان بسیار ناخوشایند است.
دلایل واژینوز باکتریال
واژینوز باکتریال نتیجه رشد بیش از حد باکتری هایی است که به طور طبیعی در واژن وجود دارند. در حالت طبیعی تعدادی باکتری خوب مانند لاکتو باسیلوس و تعدادی باکتری بد از جمله باکتری های بی هوازی در واژن وجود دارند. هر عاملی که باعث رشد بیش از حد باکتری های بی هوازی شود، منجر به واژینوز باکتریال می گردد.
ریسک فاکتورهای واژینوز باکتریال
1. داشتن شریک های جنسی متعدد یا یک شریک جنسی جدید: ارتباط میان رابطه جنسی و واژینوز باکتریایی به طور کامل مشخص نیست، اما واژینوز باکتریال بیشتر در زنانی دیده می شود که شرکای جنسی متعدد دارند یا رابطه با یک شریک جنسی جدید را تجربه می کنند.
2. دوش واژینال: شستشوی مهبل (واژن) با آب و یا یک عامل پاک کننده تعادل طبیعی محیط واژن خود را به هم زده و رشد بیش از حد باکتری های بی هوازی را تحریک می کند که به نوبه خود می تواند به ابتلا به واژینوز باکتریال منجر شود. از آنجا که مهبل (واژن) دارای مکانیسمی برای تمیز کردن خود است بنابراین گرفتن دوش واژینال واقعا لازم نیست.
3. کمبود طبیعی باکتری لاکتو باسیلوس در واژن: اگر محیط طبیعی واژن شما به اندازه کافی باکتری لاکتو باسیلوس نداشته باشد، احتمال ابتلا به واژینوز باکتریایی برای شما بیشتر است.
عوارض واژینوز باکتریال
به طور کلی، واژینوز باکتریال عوارض خاصی ایجاد نمی کند. اما تحت شرایط خاص، داشتن واژینوز باکتریایی می تواند منجر به موارد زیر شود:
1. زایمان زودرس: در زنان باردار، واژینوز باکتریال با زایمان پیش از موعد و تولد نوزاد با وزن کم در ارتباط است.
2. ابتلا به عفونت های جنسی: داشتن واژینوز باکتریایی باعث می شود زنان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های منتقله از راه جنسی مانند HIV، ویروس تبخال، کلامیدیا یا سوزاک باشند.
3. افزایش خطر عفونت پس از عمل جراحی زنانه: داشتن واژینوز باکتریایی ممکن است با ابتلا به عفونت پس از جراحی از جمله هیسترکتومی یا کورتاژ همراه شود.
4. بیماری التهابی لگن (PID): واژینوز باکتریال گاهی اوقات می تواند باعث PID، عفونت رحم و لوله های فالوپ شود که می تواند خطر ابتلا به ناباروری را افزایش دهد.
تشخیص واژینوز باکتریال
1. بررسی سابقه شما در ابتلا به عفونت های واژینال در گذشته یا سابقه ابتلا به عفونت های منتقله از راه جنسی
2. معاینه لگنی: در این حالت پزشک به صورت بصری وضعیت دستگاه تناسلی خارجی شما را بررسی و سپس دو انگشت خود را وارد واژن کرده و در عین حال با دست دیگر روی شکم تان فشار می آورد تا هر گونه نشانه غیرمعمولی را که دال بر بیماری است بررسی کند.
3. نمونه گیری از ترشحات واژن: این کار برای بررسی این موضوع انجام می شود که آیا باکتری های بی هوازی بیماری زا بیش از حد در فلور طبیعی واژن شما رشد کرده است یا نه. همچنین ممکن است با قرار دادن یک نوار pH سنج در واژن، pH واژن شما را بررسی کند که اگر 4/5 یا بالاتر باشد، نشانه واژینوز باکتریایی است.
درمان واژینوز باکتریال
برای درمان واژینوز باکتریال، دکتر شما ممکن است یکی از داروهای زیر را تجویز کند:
1. مترونیدازول: این دارو ممکن است به صورت خوراکی یا موضعی تجویز شود.
2. کلیندامایسین: این دارو معمولا به صورت کرم واژینال تجویز می شود. یادتان باشد که مالیدن کرم موضعی کلیندامایسین اثر کاندوم را کم می کند و این وضعیت تا سه روز پس از استفاده از دارو باقی می ماند.
3. تینیدازول: این دارو به صورت خوراکی تجویز می شود.
به طور کلی، همسر زنی که به واژینوز باکتریال مبتلاست لازم نیست که به طور همزمان تحت درمان قرار گیرد.
در ضمن مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برایتان تجویز کرده ادامه دهید و حتی اگر علائمتان فروکش کرده، دارو را قطع نکنید چون خطر برگشت مجدد التهاب و عفونت وجود دارد.
عود مجدد واژینوز باکتریال
با وجود درمان موثر واژینوز باکتریال، عود علائم در عرض سه تا 12 ماه بعد از درمان شایع است. بنابراین اگر پس از درمان واژینوز باکتریال دوباره دچار علائم بیماری شدید با پزشکتان تماس بگیرید تا در صورت لزوم داروهایتان را تمدید کند.
پیشگیری از واژینوز باکتریال
1. به حداقل رساندن سوزش واژن: به مدت طولانی داخل وان آب داغ نمانید و بعد از دوش گرفتن ناحیه واژینال را از هر گونه باقی مانده کف و صابون پاک کنید. برای شست و شو نیز از صابون های خفیف، بدون بو استفاده کنید.
2. تا حد امکان دوش واژینال نگیرید تا PH واژنتان تغییر نکند.
3. موقع تماس جنسی از کاندوم استفاده کنید.
اگر می خواهید درباره عفونت های شایع واژینال در زنان بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه بخوانید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    نظر کاربران

    • باقری
      درباره درمان عفونت باکتریایی واژن (3)

      سلام
      من باردار هستم و ترشحاتم مایع همراه با رنگ سبز رنگ میشه یه کوچولو هم بو داره اما تند نیست هیچ گونه هم خارشی ندارم این نوع ترشح مشکل ساز میشه برام؟؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام و ممنون از توجهتونبرای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدhttps://niniban.com/fa/forms/1

    • مهسا بهبهاني
      درباره درمان عفونت باکتریایی واژن (3)

      سلام ، من عفونت باكتريال واژينوز دارم دكتر برام شياف تجويز كردن كه خوب شدم برا شرهرم قرص سوپرازول ٤عدد ٥٠٠grm كه هر ٤تاشوً بأهم خورد ، ولي لباس هاي زيرشو تا يك دوً روز ضد عفوني نكرده بودم ممكن هست دوباره بخاطر لباس زيرش كه ضد عفونيً نشده بود مبتلا شده باشه

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام و ممنون از توجهتون

        برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده
        کنید

        https://ninisoal.com/

    • Paniz
      درباره درمان عفونت باکتریایی واژن (3)

      سلام من ترشحات سفید ابکی حباب دار دارم چه عفونتی هست نمیدونم

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
        https://clinic.niniban.com

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.