۲۱۷۲۲۰
۲ نظر
۱۵۱۶
۲ نظر
۱۵۱۶

علائم ناباروری زنان، ۵ نشانه

بسیاری از زوج های نابارور تا زمانی که برای بارداری اقدام نکنند به نابارور بودن خود شک نمی کنند.

ناباروری می تواند خبر شوکه کننده ای برای زوجی که در حال اقدام برای بارداری هستند باشد. بسیاری از زوج های نابارور علائم خاصی را تجربه نمی کنند و تا زمانی که برای بارداری اقدام نکنند به نابارور بودن خود شک نمی کنند، به همین دلیل توصیه می شود زوج هایی که بیش از یک سال تلاش ناموفق برای بارداری داشته اند به پزشک مراجعه نمایند. به دلیل اینکه مشکلات ناباروری با بالا رفتن سن افزایش می یابد زنان بالای ۳۵ سال در صورت داشتن ۶ ماه تلاش ناموفق برای بارداری بهتر است به پزشک رجوع کنند. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: علائم و نشانه های ناباروری، علائم شایع ناباروری در خانم ها، علائم رایج ناباروری در مردان.

علائم و نشانه های ناباروری
علائم و نشانه های ناباروری اغلب بستگی به سایر مشکلات زمینه ای دارد. به عنوان مثال ۱۰ تا ۱۵ درصد از زنانی که دچار کلامیدیای درمان نشده هستند به بیماری التهابی لگن (PID) مبتلا می شوند. بیماری التهابی لگن منجر به انسداد لوله های رحمی می شود و از لقاح جلوگیری می کند. شرایط بیمشاری وجود دارد که می تواند منجر به ناباروری در زنان و مردان گردد. علائم و نشانه های هر کدام نیز می تواند بسیار متفاوت باشد. اگر نگران هستید حتما با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

علائم شایع ناباروری در خانم ها
علائم شایع ناباروری در خانم ها عبارتند از:

دوره های قاعدگی نامنظم
چرخه قاعدگی زنان به طور معمول ۲۸ روز به طول می انجامد. اما هر چیزی می تواند باعث تغییر یکی دو روزه در طول دوره قاعدگی گردد و این موضوع طبیعی است به عنوان مثال اگر زنی در یک ماه طول دوره ۳۳ روزه را تجربه کند و ماه بعد ۳۱ روزه و ماه بعد ۳۵ روزه همچنان این قاعدگی طبیعی در نظر گرفته می شود. اما اگر چرخه قاعدگی زنی در حدی نامنظم باشد که حتی نتواند تخمین بزند که قاعدگی بعدی تقریبا چه روزی رخ می دهد، به معنی نامنظمی قاعدگی می باشد. قاعدگی نامنظم می تواند مربوط به مشکلات هورمونی یا سندرم پلی کیستیک تخمدان باشد. هر دوی اینها می توانند احتمال ناباروری را افزایش دهند.

دوره های قاعدگی دردناک و شدید
اکثر خانم ها در دوره های قاعدگی خود دچار درد و انقباضاتی می شوند اما اگر درد قاعدگی بیش از حد و یا خونریزی شدیدتر از میزان طبیعی داشته باشند ممکن است علائم بیماری اندومتریوز باشد.

از دست دادن قاعدگی
اگر یک ماه قاعدگی رخ ندهد این موضوع غیر طبیعی است. عواملی نظیر استرس یا تمرینات سنگین ورزشی می توانند باعث شوند دوره های قاعدگی به طور موقت از دست بروند اما اگر تاخیر در قاعدگی بیش از حد معقول بود بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.

نوسانات هورمونی
نوسانات هورمونی با علائمی همراه هستند که در صورت تجربه این علائم بهتر است با پزشک مشورت کنید. نشانه های نوسانات هورمونی عبارتند از:
مشکلات پوستی
کاهش میل جنسی
رشد موهای زائد در صورت
شکننده شدن موهای سر
افزایش وزن

درد هنگام رابطه جنسی
بسیاری از خانم ها در تمام طول زندگی رابطه جنسی دردناکی را تجربه می کنند و خود را متقاعد می سازند که این موضوع امری طبیعی می باشد، اما اینگونه نیست و درد هنگام نزدیکی می تواند با مسائل هورمونی، اندومتریوز یا سایر بیماری های زمینه ای در ارتباط باشد. این بیماری ها در ناباروری نقش دارند.

علائم رایج ناباروری در مردان
علائم رایج ناباروری در مردان عبارتند از:

تغییر در میل جنسی
باروری با سلامت هورمونی در ارتباط است. تغییر در میل جنسی غالبا با تغییر در هورمون ها همراه است و در نتیجه ممکن است با مشکلات ناباروری در ارتباط باشد.

درد یا تورم بیضه
شرایط مختلفی می تواند منجر به درد یا تورم بیضه ها گردد که بسیاری از آن ها می توانند منجر به ناباروری شوند.

مشکلات مربوط به نعوظ
توانایی مردان در نعوظ اغلب به تعادل هورمون ها بر می گردد. کاهش سطح هورمون ها می تواند به طور بالقوه باعث ناباروری شود.

مشکلات مربوط به انزال
عدم توانایی در انزال نیز یکی از مشکلاتی است که باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

بیضه های کوچک و سفت
بیضه ها، محل ذخیره اسپرم ها هستند. بنابراین سلامت بیضه ها به طور مستقیم بر باروری اثرگذار می باشد. بیضه های کوچک و سفت می تواند نشانه مشکلاتی باشد که جهت بررسی نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    نظر کاربران

    • A
      درباره علائم ناباروری زنان، 5 نشانه

      سلام
      من 21ساله هستم و همسرم 30ساله است حدود یکسال است که اقدام به بارداری کردیم ولی هنوز موفق نشدیم
      لطفا کمکم کنید

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
        https://bit.ly/31AMOqp

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.