۲۲۷۸۷۹
۲۹۱۵
۲۹۱۵

تزریق واکسن در منزل چه چالش‌هایی دارد؟

با وجود کرونا و آلودگی بیمارستان‌ها بسیاری از والدین مایل‌اند که تزریق واکسن در منزل برای فرزندشان انجام شود. نکات این خدمات پرستاری در خانه این‌جاست.

به مزایا و لزوم تزریق واکسن در منزل فکر کرده‌اید؟ در ایام کرونا بسیاری از والدین نگران‌اند که برای تزریق واکسن به بیمارستان‌های آلوده بروند. بیمارستان‌ها نه تنها برای نوزاد و کودک می‌توانند خطرناک باشند؛ بلکه برای والدین هم منبع آلودگی و بیماری هستند. اگر والدین بیمار شوند، چه کسی باید از نوزاد مراقبت کند یا مراقب کودک باشد. اولین کسی که از اثرات ابتلا به کرونا یا سایر بیماری‌ها در بیمارستان ، ضربه می‌خورد، فرزند شماست. بنابراین بهتر است، درباره خدمات تزریق واکسن در خانه اطلاعات بیشتری داشته باشید.

تزریق واکسن در منزل چه چالش‌هایی دارد؟

لزوم تزریق واکسن در منزل

اگرچه واکسن زدن بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به یک سری بیماری‌های نوزاد و خردسال است. با این حال همین واکسن زدن می‌تواند در بیمارستان سبب آلودگی ثانویه شود.

آلودگی ثانویه یعنی چه؟

آلودگی ثانویه، یعنی این‌که شما خواسته‌اید هدفی درمانی یا پیش‌گیری کننده را عملی سازید اما در مراحل این هدف با یک سری میکروب دیگر آلوده شوید. مثلا می‌خواهید فرزندتان را در بیمارستان واکسن بزنید که در آینده بیمار نشود اما خود بیمارستان سبب آلودگی او به انواع میکروب شود.

واکسن زدن چه فایده‌ای دارد؟

  1. کاهش خطر مرگ‌ومیر: در قدیم که واکسن نبود بسیاری از نوازدان در اثرابتلا به بیماری‌های سرخک، اوریون، سیاه سرفه، فلج اطفال و کزاز جان می‌دادند. حالا نه تنها واکسن‌ ده‌ها بیماری در دسترس است. بلکه می‌توان تزریق واکسن را در منزل، کنار اسباب‌بازی‌های خودش انجام داد.
  2. مراقبت پس از تزریق: بعد از تزریق واکسن ممکن است نوزاد تب کند یا بی‌تاب شود. بنابراین اگر پرستار کنارش باشد می‌تواند شما والدین نگران را راهنمایی کند.
  3. ضد آبله مرغان: بیماری آبله مرغان یکی از بیماری‌های کشنده بود که حالا تزریق واکن در منزل می‌تواند فرزند شما را از آن حفظ کند.
  4. کنترل بیماری‌های مختلف: حتی اگر بیماری‌های کشنده یا جدید باز هم همه‌گیر شوند؛ به محض کشف و در دسترس شدن واکسن آنها می‌توانید تزریق واکسن آنها را در خانه انجام دهید. مثلا همان‌طور که الآن بیماری کرونا، جامعه را برهم ریخته است؛ زمانی بیماری فلج اطفال غیرقابل کنترل بود. حالا مبارزه با بیماری فلج اطفال در حدی ساده است که می‌توانید تزریق واکسن در منزل آن را با یک تلفن عملی سازید.

تزریق واکسن در منزل چه چالش‌هایی دارد؟

مراقبت پس از تزریق واکسن در منزل

بعد از این که واکسن تزریق شود معمولا کودک واکنش‌های ایمنی اولیه‌ای نشان می‌دهد.

مگر واکسن ضد بیماری نیست! بله واکسن یک ماده ایمن کننده بدن است اما مکانیزم اثر آن ابهام شما را حل می‌کند. واکسن میکروب و ویروس کشته شده یا ضعیف بیماری است. بدن در مقابله با این میکروب‌های وارد بدن شده، پادتن‌هایی را می‌سازد که بتوانند آن میکروب را کاملا از بین ببرند. یعنی اگر میکروب فعال بعدا وارد بدن شود؛ دیگر سیستم ایمنی پادتن مربوظش را دارد. با این حال در ورود همان میکروب‌های ضعیف بدن واکنش دفاعی ملایم و معمولی همیشگی‌اش را نسان می‌دهد.

واکنش بدن واکسن چیست؟

  1. تب و ورم: اول این‌که محل تزریق واکسن در منزل یا بیمارستان حتما باد می‌کند و شاید کمی درد هم داشته باشد. بچه بعد از تزریق واکسن تب دارد؛ چون سیستم ایمنی او فعال شده است. این تورم و قرمزی حتی تا چند هفته می‌تواند ادامه داشته باشد. با حضور پزشک یا پرستار برای تزریق واکسن در منزل می‌توانید درباره ریز این علایم بیشتر اطلاعات کسب کنید. شرایط فرزندتان را به طور دقیق توضیح دهید و با دریافت پاسخ هر نگرانی یا ترسی را برطرف کنید.
  2. تهوع و استفراغ : بسته به نوع واکسنی که تزریق می شود، تهوع و استفراغ نیز به صورت شدید و ضعیف ممکن است رخ دهد.
  3. درد شکم: معمولا دردهای شکمی پس از تزریق واکسن دیفتری و آنفلوانزا شایع می باشد. حتی بروز این علایم در بزرگسالان هم محتمل است. ناراحتی های معده می تواند منجر به استفراغ و یا اسهال شود.
  4. علایم سرماخوردگی: بسیاری از افراد پس از تزریق واکسن، به علایمی شبیه به علائم سرماخوردگی دچار می شوند. علایمی مانند سردرد، گلودرد، سرفه، ضعف عضلانی، تب و لرز. اگرچه بروز این علایم به طور شدید شایع نیست، اما اگر تحت نظر پزشک باشید خیلی جای نگرانی ندارد.

تزریق واکسن در منزل چه چالش‌هایی دارد؟

خدمات تزریق واکسن در منزل

تزریق واکسن را می‌توانید در مراکز درمانی وابسته به وزارت بهداشت انجام دهید. در تمام محله‌ها این مراکز وجود دارند. می‌توانید با پرداخت هزینه ایاب ذهاب از پرستار دعوت کنید به منزل شما بیاید و تزریق واکسن در منزل را در فضا بهداشتی خانه خودتان انجام دهد.

تزریق واکسن در منزل مجانی

تزریق واکسن در منزل مجانی نیست اما برخی مراکز درمانی برای جلب رضایت مشتری، هزینه اضافه از خود واکسن یا دستمزد پرستار دریافت نمی‌کنند. خودشان هزینه رفت و آمد را تقبل می‌کنند.

در پایان

با توجه به شرایط موجود شاید فکر کنید تزریق واکسن در منزل کار درستی نیست. شاید هزینه اضافه باشد. به این فکر کنید که اگر خودتان یا فرزندتان بیمار شوید؛ هزینه بیمارستان به خاطر کرونا از چند ده میلیون تا چند صد میلیون به گردن‌تان می‌اقتد. با کمی هزینه بیشتر می‌توانید سلامت جان فرزندتان و خودتان را تامین کنید. برای این منظور می‌توانید از پزشکان کودکان نی‌نی‌بان هم اطلاعات مفید بگیرید. حتی از بیمارستان‌ها جویا شوید. هر سوالی هم داشتید از ما حتما بپرسید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.