۱۰۰۱۴۸
۲۱۵۵
۲۱۵۵

با اضافه وزن بارداری چه کنم؟

بسیاری از خانم‌های باردار با یک نگاه به عکس‌های قبل از بارداری و یک نگاه به آینه، اضافه وزن‌شان را با چشم اندازه می‌گیرند و خیلی از آنها نگرانند که این اضافه وزن همچنان ادامه داشته باشد و حتی پس از زایمان هم برطرف نشود.

بسیاری از خانم‌های باردار با یک نگاه به عکس‌های قبل از بارداری و یک نگاه به آینه، اضافه وزن‌شان را با چشم اندازه می‌گیرند و خیلی از آنها نگرانند که این اضافه وزن همچنان ادامه داشته باشد و حتی پس از زایمان هم برطرف نشود. به همین دلیل بسیاری از آنها می‌خواهند بدانند که تا چه میزان چاق شدن در بارداری بدون مشکل و چه میزان نگران‌کننده است. بنابر‌این ما به سراغ دکتر نسرین زارع‌پور، متخصص زنان و زایمان،‌رفتیم و سوال‌های‌مان را از او پرسیدیم.
دکتر نسرین زارع‌پور، متخصص زنان و زایمان،‌درباره اضافه وزن بارداری می‌گوید:« اضافه وزن بارداری بر اساس BMI مشخص می‌شود و در افراد باردار با یکدیگر متفاوت است. اما معمولا مادرانی که کم‌وزنی دارند در بارداری ١٢تا ١٨کیلو، مادرانی که وزن نرمال دارند، ١١تا ١٦کیلو، مادرانی اضافه وزن دارند ٧ تا 5/11 کیلو و مادران چاق ٧ کیلو در بارداری اضافه وزن پیدا می‌کنند. بنابر‌این اگر خانم‌های باردار وزن‌شان کمتر و یا بیشتر از مقداری که گفته شد باشد برای آنها عوارض ایجاد می‌کند.»
دکتر زارع‌پور درباره اضافه وزن‌های ناگهانی در بارداری می‌گوید:« اگر خانم‌های باردار به طور ناگهانی اضافه وزن پیدا کنند و یا وزن‌شان بیش از حد زیاد شود، باید از نظر فشار خون و دفع پروتئین ادراری کنترل شوند. به همین دلیل همان‌طور که اضافه وزن بیش از حد خطرناک است،‌کاهش وزن کمتر از حد معمول هم خطرات زیادی دارد. همچنین گرسنگی و محرومیت غذایی مادر در اوایل دوران بارداری عوارض زیادی بر روی جنین دارد و می‌تواند منجر به کاهش وزن نوزاد در هنگام تولد و افزایش ناهنجاری‌های سیستم عصبی مرکزی شود.»

این متخصص زنان و زایمان، معتقد است که بعد از زایمان، ممکن است ۶ ماه طول بکشد تا اضافه وزن دوران بارداری به حالت عادی برگردد و توصیه می‌کند:« اگر مادران شیوه تغذیه درستی داشته باشند،‌اضافه وزن باقی‌مانده از بارداری به طور میانگین ۴/۱ کیلوگرم خواهد بود که آن هم به راحتی با ورزش کنترل می‌شود. خانم‌های باردار در سه ماهه‌ی اول دوران بارداری، نیازی به افزایش کالری ندارند اما در سه ماهه‌ی دوم باید ۳۴۰ کیلو‌کالری و در سه ماهه‌ی سوم ۴۲۵ کیلو‌کالری اضافی نسبت به قبل از بارداری دریافت کنند. مصرف بیشتر و کمتر از این مقدار باعث اضافه وزن نامتعادل می‌شود.گاهی اضافه وزن ناگهانی یا بیش از حد، نتیجه‌ی تجمع آب در بافت‌های بدن است که به صورت ورم مشخص می‌شود که این موارد در بارداری باید بسیار بیشتر از زمان قبل از بارداری تحت کنترل قرار بگیرند.»
مصرف دارو چه گیاهی باشد و چه شیمیایی، برای کنترل وزن بارداری توصیه نمی‌شود و مادران باردار تنها با کنترل کالری مصرفی و فعالیت و تحرک نرمال می‌توانند وزن‌شان را در حالت نرمال نگه دارند.
فعالیت کاری در دوران بارداری مانعی ندارد به شرطی که میزان آن در حد نرمال باشد، خانم‌های باردار را خسته نکند و به مقدار استراحت‌شان لطمه نزند و یا در صورتی که پزشک به دلایلی این فعالیت‌ها را محدود کند. به همین دلیل دکتر زارع‌پور درباره باید ها و نباید های غذایی برای جلوگیزی از اضافه وزن توصیه می‌کند:« مصرف مواد‌غذایی روزانه در بارداری بهتر است از همه رده‌های غذایی باشد مخصوصا خانم‌های باردار باید استفاده کافی از سبزیجات و میوه‌ها را در برنامه خود قرار دهند. همچنین مصرف گوشت، غلات و لبنیات هم از اهمیت زیادی برخودارند اما خوردن ماهی باید محدود شود. همچنین از مصرف فست فود در دوران بارداری به دلیل کالری زیاد و ارزش غذایی کم آن تا حد امکان باید پرهیز شود. مصرف کافئین در بارداری باید کم باشد و از الکل و دخانیات شدید که باعث ایجاد ناهنجاری در جنین می‌‌شود دوری کنند.»


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.