۱۰۱۹۹۶
۳۱۶۳
۳۱۶۳

چگونه خوابیدن در دوران بارداری، نکاتی که مهم است

کمبود روی، آهن، کلسیم و مس موجب بی‌خوابی می‌گردد. بنابراین مولتی ویتامین مینرال را فراموش نکنید.

نکاتی برای خواب راحت تر
- دمای اتاق خواب از اهمیت بالایی برخوردار است. ایده‌آل‌ترین درجه حرارت برای خوابیدن 18-16 درجه سانتی گراد و یا 65-60 درجه فارنهایت می‌باشد.

- کمبود روی، آهن، کلسیم و مس موجب بی‌خوابی می‌گردد. بنابراین مولتی ویتامین مینرال را فراموش نکنید.

- از ساعت بیولوژیک بدن خود پیروی کنید. سر ساعت معینی از خواب برخیزید و یا به رختخواب روید. خستگی را نادیده نگیرید هرگاه احساس خستگی و خواب آلودگی کردید بخوابید. اگر خسته نیستید و یا خوابتان نمی‌آید به رختخواب نروید. به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار گیرید.

محیط خواب خود را بهبود بخشید
- تشک مناسب و راحتی را خریداری کنید. تشک نباید خیلی سفت و یا خیلی نرم باشد. بالش نیز باید راحت باشد.

- اتاق خواب می‌بایست تا آنجا که ممکن است تاریک باشد. هرگاه نور مزاحمی چشمان شما را اذیت میکند می‌توانید از چشم بند استفاده کنید.

- سرو صدا یکی از عواملی بازدارنده خواب می‌باشد. اگر برخی صداهای مزاحم را نمی‌توانید کنترل کنید (واق واق سگ و یا همسایگان پر سر و صدا) می‌توانید از گوشی‌های داخل گوشی یا همان پلاک گوش (ear plug) استفاده کنید.

- از تختخواب خود تنها برای خواب و رابطه جنسی استفاده کنید. چراکه ذهن شما تختخواب را با فعالیت‌ها مرتبط می‌سازد.

- در دوران بارداری از مصرف قرص‌های خواب آور خودداری کنید. مصرف این قرص‌ها می‌باست با تجویز پزشک و محدود باشد. اشکالات این قرصها شامل: احساس خواب آلودگی در طی روز و اعتیاد به آنها است.

- در طی روز فعالیت بدنی داشته باشید اما نه پیش از خواب. بهترین زمان برای فعالیت بدنی عصر می‌باشد. خستگی حاصل از فعالیت بدنی به شما کمک می‌کند تا آسان‌تر بخواب روید.

- از مصرف نوشیدن‌های حاوی کافئین ۶-۴ ساعت پیش از خواب خودداری کنید. کافئین نیز یک محرک است. مواد غذایی کافئین دار شامل: چای، قهوه، برخی نوشابه‌های گازدار و شکلات می‌باشند.

- شیر گرم، کره بادام زمینی، پنیر و ماست، بستنی، مرغ، موز، سیب و مواد غذایی حاوی آمینو اسید تریپتوفان (tryptophan) و خواب آور می‌باشند.
- از مصرف غذاهای سنگین، اسیدی، شیرین و تند (ادویه دار) 6-4 ساعت پیش از خواب خودداری کنید.

- از چرت زدن طی روز خودداری کنید. اگر خواستید اینکار را بکنید نباید بیش از نیم ساعت بطول انجامد. هیچگاه چرت زدن را جایگزین خواب شبانه نکنید.

- پیش از خواب مطالعه کنید اما نه هر کتابی را. کتابهای مهیج مانند رمان و یا علمی مناسب نیست. مضمون کتاب بایستی مذهبی، معنویات و یا شعر باشد.

- از فعالیت‌های محرک ذهنی پیش از خواب اجتناب ورزید. مانند بازی‌های رایانه‌ای و یا تماشای برنامه‌های مهیج تلویزیونی.

- چنانچه پس از 30-15 دقیقه موفق نشدید بخوابید از رختخواب خارج شده و به اتاق دیگری بروید و به یک فعالیت غیر محرک مانند مطالعه کتاب بپردازید.

- از نظر روانی هر میزان که شما سعی کنید سریعتر بخواب روید، مدت بیشتری بیدار خوهید ماند.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.