۱۰۳۸۸۵
۴۵۴۲۵
۴۵۴۲۵

سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟

همانطور که پیداست، اکثر زنان در دوران بارداری فقط به چند سونوگرافی نیاز دارند. برای آشنایی بیشتر با سونوگرافی های لازم در بارداری، این مطلب را مطالعه کنید.

سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟

همانطور که پیداست، اکثر زنان در دوران بارداری فقط به چند سونوگرافی نیاز دارند. برای آشنایی بیشتر با سونوگرافی‌های لازم در بارداری، این مطلب را مطالعه کنید.

در این مقاله می‌خوانید:

  • سونوگرافی اولیه بارداری (6 تا 8 هفته)
  • سونوگرافی بین هفته‌های 10 تا 13 بارداری
  • سونوگرافی Nuchal (بین هفته‌های 14 تا 20 بارداری)
  • اسکن آناتومی (هفته 18 تا 20 بارداری)
  • سونوگرافی سه ماهه سوم
  • سونوگرافی داپلر
  • سونوگرافی‌های دیگر بارداری
  • انجام سونوگرافی در دوران بارداری بی‌خطر است؟
  • پرسش و پاسخ درباره سونوگرافی های لازم در بارداری

در طول سونوگرافی بارداری، پزشک یا تکنسین ماهر از مبدل پلاستیکی برای انتقال امواج صوتی با فرکانس بالا به رحم استفاده می‌کند. این امواج صوتی، سیگنال‌هایی را به دستگاهی ارسال می‌کند که آن‌ها را به تصاویر کودک شما تبدیل می‌کند.
سونوگرافی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک قرار دهد مثلا می‌تواند رشد نوزاد شما را تحت نظر داشته باشد، ناهنجاری‌ها را تشخیص دهد، تاریخ زایمان شما را پیش‌بینی کند، تعیین کند که چند قلو حامله هستید، موقعیت جفت و جنسیت جنین را نشان دهد.
در ادامه، شایع‌ترین سونوگرافی های لازم در بارداری را برایتان نام می‌بریم.

سونوگرافی اولیه بارداری (6 تا 8 هفته)
اولین سونوگرافی شما که به سونوگرافی نوزاد هم معروف است، ممکن است در هفته ششم بارداری تا هفته هشتم بارداری انجام شود. اما هر زنی این اسکن را انجام نمی‌دهد. برخی از پزشکان فقط برای بررسی برخی از شرایط پرخطر بارداری مانند خونریزی، درد شکم و سابقه نقایص مادرزادی یا سقط جنین به انجام این سونوگرافی اقدام می‌کنند.
سونوگرافی اولیه بارداری ممکن است به صورت واژینال انجام شود تا پزشک تصویر واضح‌تری از نوزاد شما دریافت کند.

بیشتر بخوانید: سونوگرافی واژینال در بارداری، کی و چرا؟

در هفته ششم بارداری، امکان مشاهده ضربان قلب نوزاد وجود دارد. پزشک شما همچنین تاریخ زایمان شما را پیش‌بینی و تعداد نوزادان حاضر در رحم را تعیین می‌کند. پزشک با انجام این سونوگرافی متوجه می‌شود‌ که آیا بارداری خارج رحمی دارید، یا نه.


سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟
سونوگرافی بین هفته‌های ۱۰ تا ۱۳ بارداری
افرادی که از سونوگرافی شش تا هشت هفته چشم‌پوشی می‌کنند، ممکن است در هفته 10 تا هفته ۱۳ بارداری ، سونوگرافی داشته باشند. این سونوگرافی اطلاعاتی مانند تعداد نوزادان حاضر در رحم و ضربان قلب جنین را ارائه می‌دهد.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: لابیاپلاستی چیست و چه مراقبت‌هایی لازم دارد؟

سونوگرافی Nuchal (بین هفته‌های ۱۴ تا ۲۰ بارداری)
بین هفته 14 تا هفته ۲۰ بارداری ، ممکن است برای بررسی سندرم داون، نقایص قلبی یا سایر ناهنجاری‌های کروموزومی، آزمایش (NT) انجام دهید.
زنان باید در شرایطی که آزمایش غربالگری آن‌ها یک مشکل بالقوه را نشان می‌دهد ، ۳۵ سال یا بیشتر سن، یا سابقه خانوادگی نقص‌های مادرزادی خاصی دارند، این سونوگرافی را دریافت کنند.
در این سونوگرافی، پزشک ضخامت پشت گردن نوزاد را اندازه‌گیری می‌کند. گردن ضخیم‌تر ممکن است نشان‌دهنده افزایش خطر نقایص مادرزادی مانند سندرم داون و تریزومی 18 باشد.


سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟
اسکن آناتومی (هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری)
این سونوگرافی دقیق بارداری که معمولا بین هفته‌های 18 تا 20 در سه ماهه دوم انجام می‌شود ، در صورت داشتن یک جنین، 20 تا 45 دقیقه و در صورت داشتن چندقلو بیشتر طول می‌کشد. اسکن آناتومی، دقیق‌ترین معاینه قبل از تولد نوزاد است.
در طول اسکن آناتومی، پزشک ضربان قلب نوزاد و ناهنجاری‌هایی را در مغز، قلب، کلیه‌ها و کبد بررسی می‌کند.
پزشک، انگشت‌های دست و پای کودک را شمارش و نقایص مادرزادی را بررسی می‌کند.
جفت بررسی و سطح مایع آمنیوتیک اندازه‌گیری می‌شود.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: درمان ناباروری در مردان وقتی هیچ اسپرمی ندارند

سونوگرافی سه ماهه سوم
بسیاری از مادرها در سه ماهه سوم به سونوگرافی احتیاج ندارند. اما اگر بارداری پرخطر تلقی شود مثلا اگر فشار خون بالا، خونریزی، سطح پایین مایع آمنیوتیک، انقباضات زودرس یا سن بالای 35 سال وجود داشته باشد، پزشک ممکن است بخواهد سونوگرافی انجام دهد.


سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟
سونوگرافی داپلر
سونوگرافی معمولی، از امواج صوتی برای تولید تصاویر استفاده می‌کند. در سونوگرافی داپلر، امواج صوتی با فرکانس بالا را از گلبول‌های قرمز در گردش خارج می‌کند تا جریان خون و فشار خون را اندازه‌گیری کند. این آزمایش مشخص می‌کند که آیا نوزاد شما خون کافی دارد، یا نه.

سونوگرافی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک قرار دهد مثلا می‌تواند رشد نوزاد شما را تحت نظر داشته باشد، ناهنجاری‌ها را تشخیص دهد، تاریخ زایمان شما را پیش‌بینی کند، تعیین کند که چند قلو حامله هستید، موقعیت جفت و جنسیت جنین را نشان دهد.


سونوگرافی‌های دیگر بارداری
پزشک شما ممکن است آزمایش‌های بارداری دیگری را انجام دهد که شامل نمونه‌برداری از پرزهای کوریونی (CVS) یا آمنیوسنتز باشد.

بیشتر بخوانید: چگونگی تشخیص جنسیت با سونوگرافی

انجام سونوگرافی در دوران بارداری بی‌خطر است؟
هنگامی که سونوگرافی برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای شما و نوزاد بی‌خطر تلقی می‌شود . فقط یک متخصص آموزش‌دیده که بتواند نتایج را با دقت تفسیر کند، باید آن را انجام دهد.


سونوگرافی های لازم در بارداری، بعد از آنومالی کدومه؟
پرسش و پاسخ درباره سونوگرافی های لازم در بارداری
سوال مخاطب نی‌نی‌بان: بعد از سونو آنومالی چه سونویی باید انجام بشه؟ در هفته چندم انجام میشه و برای چیه؟

پاسخ دکتر آزیتا صفار زاده، متخصص زنان و زایمان:
انجام سونو‌گرافی، چهار مرتبه در دوران بارداری تجویز می‌شود، بار اول در ابتدای بارداری برای آنکه مشخص شود بارداری داخل رحمی یا خارج است.
بار دوم در هفته دوازدهم. آنچه برای پزشک بیش از هر چیز مهم است اندازه‌گیری قد جنین از نوک سر تا پایین باسن است تا بتواند سن دقیق بارداری را اعلام کند. نکته بعدی اندازه‌گیری عرض گردن است که اگر بالاتر یا مساوی با ۳ میلی‌لیتر باشد، پزشک آزمایش آمنیوسنتز تجویز می‌کند تا احتمال وجود هر گونه آنومالی کروموزمی شناخته شود.
بار سوم در هفته ۲۲ بارداری برای مشاهده اندام‌های داخلی به ویژه قلب و سر. پزشک در این هفته، میزان رشد جنین و کیفیت تبادلات بین مادر و جنین به کمک بند‌ناف و جفت و مایع آمونیاکی و جنسیت جنین را هم چک می‌کند و بار چهارم در هفته ۳۲ برای بررسی ارگان‌های مغزی و اینکه رشد جنین در حد طبیعی است، یا خیر.
در صورتی که مشکلی در سونوگرافی دیده شود یا خانم باردار مبتلا به فشار خون یا دیابت یا بیماری‌های دیگر باشد یا احتمال کوچک بودن جنین داده شود یا بارداری چندقلو باشد، لازم است تعداد سونوگرافی‌ها بیشتر شود.
بنابراین به شما توصیه می‌کنم حتما زیر نظر پزشکتان آزمایش‌ها و سونوگرافی‌های لازم را انجام دهید.

اگر سئوالی دراین‌باره دارید، با پزشکان متخصص زنان و زایمان در کلینیک نی نی بان مطرح کنید.

منبع: Parents

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.