۱۱۰۴۴۲
۲۳۶۵
۲۳۶۵

آزمایش های قبل از حاملگی، نکات مهم

این ۵ ویروس در دنیا به نام T.R.O.C.H شهرت دارند که برگرفته از حروف اول نام علمی آنها است.

ویروس که بانوان قبل از باردارشدن حتما باید توجه کنند و آزمایشات عفونی لازم را بدهند. این ۵ ویروس در دنیا به نام T.R.O.C.H شهرت دارند که برگرفته از حروف اول نام علمی آنها است.

۱- توکسوپلاسموز ( Toxoplasmosis) :
این انگل در اثر ارتباط با گربه ، خوردن گوشت خام (سوسیس و کالباس) و خوردن سبزیجات ضدعفونی نشده ایجاد می شود . در طول چند هفته اول پس از قرارگرفتن در معرض بیماری ، عفونت به طور معمول باعث ایجاد یک بیماری خفیف مانند آنفلونزا می شود . انگل به ندرت باعث هرگونه نشانه در افراد بزرگسال و سالم می شود. با اینحال ، کسانی که مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن ، مانند بیماران مبتلا به ایدز و یا زنان باردار، ممکن است به طور جدی بیمار شوند، وگاهی اوقات می تواند کشنده باشد. این انگل می تواند باعث آنسفالیت ( التهاب مغز) و بیماری های عصبی شود، و می تواند قلب ، کبد ، گوش داخلی و چشم را تحت تاثیر قرار دهد. تحقیات اخیر نیز توکسوپلاسموز را با سرطان مغز ، اختلال نقص توجه ، بیش فعالی ، اختلال وسواسی جبری و اسکیزفرنی مرتبط دانسته.

2- سرخچه(Rubella) :
جنین هایی که در مراحل اول تشکیل مبتلا می شوند بیشتر از همه در معرض خطر مرگ داخلی رحمی ، سقط جنین خودبخود و ناهنجاریهای اندامهای مهم بدن هستند. این ناهنجاریها ممکن است شامل یک یا چند نوع از جمله : ناشنوایی ، آب مروارید، کوچکی چشم ، آب سیا جنینی ، کوچکی جمجمه، عقب ماندگی ذهنی ، ارتباط بین سرخرگ ششی و آئورت ، نقص دیواره بین بطنی و یا دهلیز در قلب ، ضایعات پوستی ، بزرگی همزمان کبد و طحال ، یرقان ، نقایص استخوانی باشد و همچنین نداشتن تعادل در افراد میگردد.

۳- هپاتیت و ایدز ( Hepatitis) :
فکر میکنم همه دوستان در این مورد اطلاع کافی داشته باشند.

4- سیتومگالوویروس(CMV) :
انتقال ویروس از روشهای زیر صورت میگیرد ، مادر به جنین (ازطریق جفت یا حین زایمان) وشیر مادر، فرزند به والدین ، انتشار در مهد کودکها ، بافت و عضو ، انتقال خون مهمترین مشکلی که در درگیری با CMV ایجاد می شود در درجه اول آلودگی جنین در حین بارداری و سپس عفونتهای فعال در مبتلایان به نقص ایمنی وپیوند عضو است. در صورتی که مادری در حین بارداری به عفونت فعال مبتلا شود حدود ۴۰-۳۰ درصد خطر انتقال به جنین وجود دارد ولی در صورتی که مادری قبل از بارداری آلوده شده باشد فقط ۵/.-۲/. درصد خطر انتقال به جنین وجود خواهد داشت در کل ۲-۵/. درصد از نوزادانی که در تمام جهان مبتلا می شوند به CMV مبتلا هستند وCMV شایعترین علت عفونت مادرزادی محسوب میشود. ازبین نوزادان مبتلا ۱۵ درصد در هنگام تولد شواهد درگیری با CMV را نشان می دهند که این علائم عبارتند از: پتشی و پورپورا، آتروفی سربرال هپاتواسپلنومگالی، کوریورتینیت، اختلالات خونی ، میکروسفالی ، کاهش شنوایی حسی -عصبی و تقریبا تمام این کودکان درجاتی از عقب ماندگی ذهنی و درگیری مغزی را دارا میباشند. در مورد سایر اثرات CMV بر سیستم باروری نیز مطالعاتی انجام شده است . نقش CMV به عنوان علت ایجاد کننده سقط جنین بخوبی شناخته شده است . همچنین بعنوان یکی از علل سقط مکرر خصوصا در مبتلایان به AIDS/HIV و نقص ایمنی مطرح میباشد ولی نقش آن به عنوان علت ایجاد کننده ناباروری در زنان و مردان اثبات نشده است و هنوز تحت مطالعه و بررسی قرار دارد همچنین از CMV در طراحی روشهای جلوگیری از بارداری به عنوان ناقل ژن مختل کننده باروری در حیوانات استفاده شده است.

۵- تب خال (Herpes simplex)
یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد میشود. در زنان باردار با هرپس فعال ، اگرزایمان از طریق واژینال انجام شود نوزاد ممکن است به ویروس آلوده شود. اگر این شرایط اتفاق بیفتد خطر مرگ برای جنین وجود دارد . بنابراین در صورت عود عفونت در نزدیکی های زمان زایمان بهتر است سزارین انجام گیرد.

متاسفانه بیماری اول و چهارم یعنی توکسوپلاسموز و سیتومگالوویروس ، به علت نداشتن علائم و تنها انتقال به جنین در زنان ایرانی بسیار شایع است و باعث میشود هر سال تعداد زیادی از نوزادان از بین بروند و یا با اختلالات جبران ناپذیر به دنیا بیایند ، پس خواهشمند است اگر قصد بارداری دارید و یا کسی را می شناسید که قصد بارداری دارد اورا مطلع کنید و در گسترش این مطلب بکوشید. تا انشاالله از جامعه سالم تربرخوردارگردیم.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.