۱۱۶۹۳۷
۴۰۲۷
۴۰۲۷

تغذیه مناسب در دوران بارداری، نقش حیاتی

تغذیه یکی از مهم ترین و اصلی ترین مسائلی است که برای خانم های باردار نقشی حیاتی دارد.

بارداری مسئله ای نیست که بتوان نسبت به آن بی تفاوت بود و به سادگی از کنار آن گذشت. تغذیه یکی از مهم ترین و اصلی ترین مسائلی است که برای خانم های باردار نقشی حیاتی دارد. چرا که کوچکترین اشتباه در این مسئله سلامت فرزند را به خطر می اندازد.

ایمنی و سلامت غذا در بارداری
خانم های باردار باید علاوه بر رژیم غذایی مناسب به ایمنی و سلامت غذاهایی که می خورند نیز توجه داشته باشند. مسمومیت های غذایی در دوران بارداری می تواند عواقب جدی داشته باشد بنابراین بهتر است خانم های باردار دور این ۱۷ ماده غذایی را خط بکشند.

خامه و پنیرهای محلی
بیشتر پنیرهای محلی از شیر غیرپاستوریزه تهیه می شوند و ممکن است حاوی باکتری لیستریا باشند. این باکتری با سقط، زایمان زودرس و مرگ جنین ارتباط دارد. در دوران بارداری پنیر و خامه محلی نخورید و فقط از محصولات لبنی پاستوریزه با بسته بندی بهداشتی استفاده کنید.

گوشت نیم پز
شاید کباب و استیک آبدار را بیشتر دوست داشته باشید اما در دوران بارداری باید همه کباب ها و استیک ها را برشته و کاملا پخته نوش جان کنید. گوشت خام و نیم پز ممکن است حاوی توکسوپلاسما و انواع دیگر باکتری ها باشد. وقتی خارج از خانه شام می خورید، مطمئن شوید گوشت خوب حرارت دیده و کاملا پخته شده است. در خانه از دماسنج مخصوص آشپزی استفاده کنید و توجه داشته باشید که دمای گوشت هنگام پخت باید به ۷۵ درجه سانتی گراد برسد.

آبمیوه های تازه
آبمیوه های تازه ای که در آبمیوه فروشی ها تهیه می شود، پاستوریزه نیستند و ممکن است حاوی باکتری های مضر مانند «سالمونلا» و «ای کولای» باشند. گاهی این آبمیوه ها در بطری های در بسته به فروش می رسند. خانم های باردار باید آبمیوه های پاستوریزه را انتخاب و هنگام خرید به بسته بندی بهداشتی، اطلاعات روی برچسب و پاستوریزه بودن محصول توجه کنند.

خمیر خام کیک و کلوچه
هنگام تهیه کیک و کلوچه ممکن است مقدار کمی از خمیر را برای چشیدن به دهان ببرید. اگر خمیر حاوی تخم مرغ خام باشد، این کار می تواند خطرناک باشد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها تخمین می زند در هر ۲۰ هزار تخم مرغ، یکی آلوده به باکتری «سالمونلا»ست. برای ایمنی بیشتر، غذاهای حاوی تخم مرغ را پیش از پخت کامل، نچشید.

سس سالاد خانگی
در تهیه بسیاری از سس های خانگی مانند سس مایونز و سس سالاد سزار از تخم مرغ خام استفاده می شود. خانم های باردار باید از سس هایی با بسته بندی بهداشتی که با تخم مرغ پاستوریزه تهیه شده اند استفاده کنند.

دسرهای خانگی
در تهیه بسیاری از دسرهای خانگی از تخم مرغ خام استفاده می شود. اگر هوس این دسرها را کردید، خودتان در خانه با استفاده از تخم مرغ پاستوریزه آنها را تهیه کنید. سفیده تخم مرغ و شکر زده شده را که برای تزیین کیک و شیرینی استفاده می شود، فقط در صورتی که مطمئن هستید تخم مرغ آن پاستوریزه است، بخورید.

ماهی و جیوه
گوشت برخی انواع ماهی مانند شاه ماهی و کوسه مقدار زیادی جیوه دارد که برای رشد جنین مضر است. زنان باردار باید ماهی هایی مانند «سالمون» و «کنسرو ماهی تن» را که جیوه کمی دارند، انتخاب کنند و پیش از استفاده از مکمل های روغن ماهی، با پزشک مشورت کنند.

کالباس
«لیستریا»، برخلاف بسیاری از میکروب های غذایی می تواند در دمای درون یخچال هم رشد کند. به همین دلیل خانم های باردار باید از مصرف گوشت های سرد آماده خوردن مانند کالباس خودداری کنند مگر اینکه آن را خوب حرارت دهند و بلافاصله پس از پخت، مصرف کنند.

میوه و سبزی نشسته
هنگام بارداری در مورد خوردن میوه و سبزی تازه دقت کنید و پیش از مصرف، آنها را خوب بشویید زیرا ممکن است روی میوه ها و سبزی های نشسته انگل «توکسوپلاسما» وجود داشته باشد. این انگل عامل بیماری «توکسوپلاسموزیس» است که می تواند برای جنین خیلی خطرناک باشد. از صابون برای شستن محصولات استفاده نکنید و سطح میوه و سبزی را با فرچه مخصوص تمیز کنید. قسمت های له شده میوه را مصرف نکنید چون ممکن است حاوی باکتری باشد.

جوانه خام
خانم های باردار نباید جوانه خام بخورند چون احتمال دارد دانه پیش از جوانه زدن به باکتری آلوده شده باشد. این میکروب ها با شستن از بین نمی روند. اگر خارج از خانه غذا می خورید، دقت کنید که در غذا و ساندویچ جوانه نباشد و در خانه برای از بین بردن باکتری ها جوانه را خوب بپزید.

مرغ بریان
مرغ های بریان درسته انتخاب مناسبی برای خانم های باردار نیستند. برای تهیه این مرغ ها معمولاچند ردیف مرغ در یک فر قرار می گیرند و ممکن است آب گوشت خام یک مرغ روی مرغ های پخته بریزد و آنها را آلوده به باکتری کند. گاهی مرغ خوب نمی پزد. مبارزه با عفونت های گوارشی در بارداری مشکل است. در این دوران بهتر است گوشت منجمد بخرید و آن را در همان حالت منجمد بپزید. گوشت های ضخیم باید تا ۸۲ درجه سانتی گراد حرارت ببیند.

ماهی دودی
در دوران بارداری بهتر است ماهی دودی نخورید. ماهی دودی حتی اگر در یخچال هم نگهداری شود، ممکن است آلوده به لیستریا باشد. درصورت تمایل به مصرف ماهی دودی آن را بپزید و کامل حرارت دهید.

ماهی محلی
حتی اگر می دانید آب رودخانه، رود و دریاچه ای که از آن ماهی می گیرید آلوده نیست، باز هم ماهی ای که خودتان گرفته اید، نخورید. برخی رودخانه ها و دریاچه ها به موادشیمیایی صنعتی آلوده هستند و ممکن است این مواد بر ماهی ها تاثیر گذاشته باشد.

سوشی
اگر از طرفداران این غذای لذیذ هستید، باید ۹ ماه خوردنش را فراموش کنید. هرچند غذاهای دریایی منبع بسیار خوب پروتئین هستند اما غذاهای دریایی خام می توانند منبع انگل و باکتری باشند. سازمان غذا و داروی آمریکا پیشنهاد می کند زنان باردار فقط گوشت ماهی یا سایر غذاهای دریایی که به طور کامل پخته شده است، بخورند.

غذاهایی که بیرون یخچال مانده
گاهی لازم است دست دیگران را با نخوردن غذایی که به شما تعارف می کنند، رد کنید. شما باید در خوردن قانون ۲ ساعت را رعایت کنید و غذاهایی که بیشتر از ۲ ساعت بیرون یخچال مانده اند، نخورید. در هوای گرم و دمای بالای ۳۲ درجه سانتی گراد این زمان به یک ساعت کاهش پیدا می کند. برای کند شدن رشد باکتری ها دمای یخچال را زیر ۴ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

شیر غیرپاستوریزه
اگر به فکر رفتن به یک روستا و خوردن شیر تازه گاو هستید، این برنامه را به تعویق بیندازید. شیر تازه غیرپاستوریزه ممکن است به لیستریا آلوده باشد. فقط شیرهای پاستوریزه با بسته بندی بهداشتی را خریداری و مصرف کنید.

کافئین
شواهد علمی نشان می دهد مصرف مقدار متعادل کافئین در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی کند اما مصرف زیاد آن ممکن است احتمال سقط را افزایش دهد. خانم های باردار و خانم هایی که قصد بارداری دارند باید مصرف کافئین را به ۲۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند که تقریبا معادل یک فنجان بزرگ (۳۴۰گرمی) قهوه است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.