۱۲۳۵۷۶
۳۳۴۳
۳۳۴۳

در بارداری باید چگونه خوابید؟

خوابیدن و بیدارشدن و غلت زدن زن باردار باید به نحوی باشد که جنین را گرفتار بندناف نکند و منجر به آسیب های بند ناف نشود.

خوابیدن و بیدارشدن و غلت زدن زن باردار باید به نحوی باشد که جنین را گرفتار بندناف نکند و منجر به آسیب های بند ناف نشودرئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: زنان باردار برای جلوگیری از افت فشار خون در سه ماهه سوم بارداری به پهلوی چپ بخوابند و از قرار گرفتن طولانی در یک وضعیت بپرهیزند.

ناهید خداکرمی اظهار داشت: توصیه می‌شود زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری طاق‌باز نخوابند زیرا به ورید اجوف تحتانی فشار وارد شده و موجب می‌شود برگشت خون در قلب و مغز دچار اختلال شود.وی افزود:‌ این موضوع می‌تواند در حالت برخاستن، فرد را دچار افت فشار خون کند. بنابراین بهتر است به بازوی چپ بخوابد تا خونرسانی بهتری بین جفت، جنین و مادر ایجاد شود.

پیچیدن بند ناف دور گردن جنین پایه علمی ندارد
عضو هیأت عملی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برخی معتقدند طاق‌باز خوابیدن موجب می‌شود بند ناف دور گردن جنین بپیچد و موجب خفگی او شود، در حالی که پیچیدن بند ناف دور گردن جنین پایه علمی ندارد.وی ادامه داد: به پهلوی راست خوابیدن در سه ماه اول و دوم بلامانع است، زیرا حجم رحم آن قدر بزرگ نیست که به عروق و وریدهای تحتانی مادر فشار وارد کرده یا اختلالی در بازگشت خون ایجاد کند، هر چند که به معده و دیافراگم فشار وارد می‌کند.

از قرار گرفتن طولانی در یک وضعیت بپرهیزید
رئیس انجمن علمی مامایی ایران اظهار داشت: توصیه می‌شود مادران باردار از ایستادن‌ها، نشستن‌ها و به طورکلی قرار گرفتن طولانی در یک وضعیت بپرهیزند و هر نیم ساعت یکبار تغییر وضعیت دهند، همچنین بهتر است بعد از نشستن، کمی راه بروند و دوباره بنشینند.
وی ادامه داد: چنانچه فرد روی تخت است، برای تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده بهتر است پاها را زمین گذاشته، دست‌ها را به جایی بگیرد و به آرامی برخیزد. برای حالت خوابیده به نشسته نیز ابتدا به پهلوی راست و چپ بغلتند، دستها را روی زمین بگذارند، آرام بنشینند و سپس برخیزند.

لزوم شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان
خداکرمی گفت: کلاس‌های آمادگی برای زایمان که در مراکز مشاوره و خدمات مامایی ارائه می‌شود، زمینه‌ساز سلامت مادر و جنین، بارداری سالم و زایمان بی‌خطری خواهد بود.وی افزود: در این کلاس‌ها وضعیت و حرکات خاص دوران بارداری، نکاتی برای سلامت مادر و جنین، مهارت مراقبت از خود و ایفای نقش مادری آموزش داده می‌شود، همچنین این کلاس‌ها برای پدران نیز مناسب و مفید خواهد بود، زیرا طی آن مراقبت از مادر و نوزاد آموزش داده می‌شود.

در برابر توصیه‌های دیگران چه کنیم
رئیس انجمن علمی مامایی ایران گفت: مادرانی که در زمینه برخی باورها که معمولاً از سوی دیگران القا می‌شود نگرانند می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات مشاوره و مامایی پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند تا بارداری خوشایند، زایمان خوب و بدون نگرانی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت در کلاس‌های آمادگی زایمان توسط مادران و پدران می‌تواند به افزایش دانش و پاسخ به سؤالات آنها بینجامد.

منبع: فارس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.