علت کمردرد در ماه ششم بارداری
جنین در هفته بیست و پنجم بارداری به سرعت رشد می کند و وزن و قدش افزایش می یابد.
هم اکنون ماه آخر سه ماهه دوم بارداری را پشت سر می گذارید و وارد سه ماهه آخر می شوید. در ادامه تغییرات به وجود آمده در این ماه را مطالعه کنید:
علائم ماه ششم بارداری
اگرچه حالت تهوع شما از بین رفته است اما علائم دیگر در این ماه شما را آزار می دهد، ا ما همراه شوید.
ورم در ماه ششم بارداری
در ماه ششم بارداری پاها، دست ها و زانوهای شما ورم می کنند. این اتفاق به خاطر تجمع مایعات در داخل بافت ها برای تغذیه مادر و فرزند می باشد. با افزایش فشار بر لگن، دست ها و زانوها شروع به ورم کردن می کنند. کمی ورم طبیعی است و از نشانه های بارداری است. گاهی اوقات ورم در اطراف چشم ها و صورت دیده می شود در این حالت باز هم جای نگرانی نیست. اما در مواردی نادر، ورم نشانه پره اکلامپسی در هفته بیست و ششم بارداری میباشد. این حالت شرایطی جدی است که می تواند موجب افزایش فشار خون شود. به یاد داشته باشید برای جلوگیری از ورم، در حالت نشسته پاها را بالاتر قرار دهید. برای مدت زیادی نایستید و لباس های تنگ نپوشید. پزشک همیشه توصیه می کند به پهلو بخوابید تا کلیه به بهترین شکل عمل کند.
سوء هاضمه در ماه ششم بارداری
یبوست یکی از علائم آزاردهنده ای است که خانم ها در طول بارداری تجربه می کنند. متناسب با ماه بارداری، دلایل یبوست متفاوت است. درمان یبوست در بارداری سخت نیست. گاهی تغییرات هورومونی موجب می شود عضلات اطراف معده شل شوند و باعث هضم آهسته غذا می شود. با گذر زمان رحم رشد کرده به معده فشار آورده و موجب می شود هضم به درستی انجام نشود. قرص های ویتامین نیز باعث سفت شدن مدفوع می شود. ادامه این مشکل می تواند منجر به بواسیر شود. خوردن آب گرم، مصرف غذاهای غنی از فیبر، مصرف نوشیدنی و ورزش مرتب باعث هضم بهتر غذا می شود و از سوزش معده نیز جلوگیری می کند. کشک و غذاهای غنی از باکتری پروبیوتیک نیز کمک می کند. اگر هیچ یک از روش های گفته شده به شما کمک نکرد با پزشک خود مشورت کنید.
افزایش اشتها در ماه ششم بارداری
اندام های جنین در این ماه کامل شده اند اما نیاز به رشد دارند. بنابراین بدن باید مواد مغذی مورد نیاز را فراهم کند. به همین دلیل خانم ها در سه ماهه دوم با افزایش اشتها روبرو می شوند. سعی کنید غذاهای سالم بخورید. هرغذایی شما را سیر می کند اما دریافت مواد مغذی و سالم مهم است. سعی کنید پنیر یا کلوچه بخورید. پیش از صرف غذا آب بخورید، ممکن است تشنگی را با گرسنگی اشتباه گرفته باشید. به جای سه وعده غذا، ۶ وعده غذا بخورید ولی مقدار غذای کمتری در هر وعده بخورید.
خروپف کردن در ماه ششم بارداری
در طول بارداری خروپف کردن امری طبیعی است. هورمون های بارداری باعث می شوند غشاهای مخاطی ورم کنند. افزایش وزن نیز باعث خروپف کردن می شود زیرا بافت های اطراف گردن و سر ورم می کنند. گاهی اوقات خروپف کردن نشانه دیابت بارداری است که پزشک با آزمایش خون و ادرار به آن پی می برد. سعی کنید پیش از خواب بینی خود را تمیز کنید یا به پهلو بخوابید تا جریان هوا بهتر در گردش باشد. قرار دادن سر در نقطه ای بالاتر از بدن نیز کمک می کند.
کمر درد در ماه ششم بارداری
کمر درد تا زایمان همراه شما است و یکی از نشانه های اصلی بارداری است. هورمون بارداری باعث شل شدن ماهیچه های اطراف لگن می شود تا بدن را برای زایمان آماده کنند. وزن جنین و رحم به معده فشار آورده و باعث انحنای پشت می شود. هنگامی که می نشینید پاها را بالاتر قرار دهید. خانم هایی که عادت دارند پاها را در هنگام نشستن گره می کنند در طول بارداری از پشت درد رنج می برند زیرا منطقه لگن در فشار زیادی است. افزایش وزن نیز باعث پشت درد می شود.
تغییرات بدن در ماه ششم بارداری
در هفته بیست و نهم بارداری شکم شما به خوبی مشاهده می شود. شما افزایش وزن زیادی داشته اید. رحم یک اینچ از شکم بالاتر آمده است. همچنین فشار رحم به شکم باعث می شود ناف شما کاملا بیرون بیاید. این مسئله تا چند هفته بعد از زایمان ادامه خواهد داشت تا زمانی که رحم به جای اصلی خود برگردد. رشد رحم همچنین به سلول های خون نیز فشار می آورد و باعث سرگیجه و ضعف می شود.
نگرانی های رایج در ماه ششم بارداری شامل:
نگرانی های رایج در ماه ششم بارداری شامل:
بی خوابی در ماه ششم بارداری
بی خوابی خانم ها را در سه ماهه سوم بارداری تحت تاثیر قرار می دهد اما این مسئله از اواخر سه ماهه دوم شروع می شود. فاکتورهای زیادی بر این مسئله تاثیر می گذارند. به عنوان مثال دستشویی رفتن باعث بی خوابی میشود. همچنین حرکات بچه نیز مانع استراحت می شود. تغییرات هورمونی و سوزش معده نیز باعث بی خوابی می شود. بعلاوه خوابیدن با شکمی بزرگ کاری دشوار است. اما می توانید به راحتی با این مشکل کنار بیایید. به عنوان مثال حداقل دو ساعت پیش از خوابیدن غذا بخورید و سعی کنید آهسته غذا بخورید. این مسئله نه تنها باعث می شود سوزش معده نداشته باشید بلکه باعث راحت خوابیدن نیز می شود. از خوردن نوشیدنی های حاوی کافئین اجتناب کنید. پیش از خوابیدن کتاب بخوانید، به آهنگی ملایم گوش کنید یا دوش آب گرم بگیرید. تختی راحت و دمای مناسب اتاق نیز به شما کمک می کند خوابی راحت داشته باشید.
درد بدن در ماه ششم بارداری
با گذشت زمان بدن شما شروع به درد می کند و احساس خستگی می کنید. این مسئله به دلیل رشد رحم است. با گذشت زمان رباطی که از لگن به شکم می رسد کشیده میشود و تحت فشار است. این کشیدگی باعث درد در اطراف شکم می شود. درد ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت ادامه داشته باشد. نگران نباشید اما اگر درد طولانی مدت و شدید شد با پزشک تماس بگیرید.
گرفتگی رگ ها در ماه ششم بارداری
می دانیم که بدن باید خون بیشتری به رحم بفرستد تا مواد مغذی برای رشد جنین فراهم شود. برخی عوارض این مسئله گرفتگی رگ ها میباشد؛ رگ های ورم کرده ارغوانی که در قسمت پایین بدن تشکیل می شوند. رگ هایی که باید خون را به قلب برگردانند دچار گرفتگی می شوند. این مسئله ارثی است. بنابراین اگر مادر شما دچار این مشکل می شده است شما نیز دچار آن خواهید شد. می توانید با اقداماتی ساده از این مشکلات دوری کنید. به عنوان مثال پاهای خود را همیشه بالاتر از بدن قرار دهید و از گره کردن پاها در هنگام نشستن خودداری کنید. ورزش نیز به شما کمک می کند دچار گرفتگی رگ نشوید. سعی کنید لباس و کفش راحت بپوشید. افزایش وزن نیز یکی از دلایل مشکل آفرین است.
احساس سوزش دست ها و پاها در ماه ششم بارداری
افزایش جریان خون باعث افزایش فشار بر روی دست ها و پاها می شود که باعث احساس سوزش میشود. این مسئله برای خانم هایی که زمان زیادی پشت کامپیوتر می شینند اتفاق می افتد. دست های خود را بکشید تا از درد رهایی یابید. سعی کنید روی دست های خود نخوابید و دست ها را به طور مرتب تکان دهید.
جنین در ماه ششم بارداری
جنین در هفته بیست و پنجم بارداری به سرعت رشد می کند و وزن و قدش افزایش می یابد. پوستش صورتی می شود زیرا رگ های خونی در زیر پوست تشکیل می شوند. ریه ها هنوز در حال کامل شدن هستند. جنین خیلی فعال است و به صداها پاسخ می دهد. در این ماه بر روی پوست جنین پوششی مومی شکل ایجاد می شود که پوست او را از چروک شدن در مایع آمونیومی محافظت می کند. در آخر این ماه انگشتان و ناخن های فرزند شما کامل شده و با سونوگرافی قابل مشاهده است.
رژیم غذایی در ماه ششم بارداری
سعی کنید مواد مغذی سالم مصرف کنید. جنین نیاز به فولیک اسید، آهن و کلسیم دارد تا بخوبی رشد کند. فولیک اسید به بدن شما کمک می کند خون اضافی تولید کند، آهن از کم خونی جلوگیری می کند و اکسیژن را به ریه حمل می کند. کلسیم نیز باعث قوی شدن استخوان ها می شود. آهن و فولیک اسید در سبزیجات برگ دار و کلسیم در لبنیات وجود دارد. میوه های تازه و آجیل نیز مواد معدنی و ویتامین های موردنیاز بدن را تامین می کنند.
در ماه ششم بارداری فکر شما چه می گذرد
برنامه ریزی برای فرزندتان ذهن شما را مشغول می کند. همچنین درباره چیزهایی که برای فرزند نیاز دارید فکر می کنید. در کنار لباس ها و وسایل مورد نیاز ممکن است چیزهایی بخرید که اصلا نیاز ندارید. همچنین امکان دارد به یک مسافرت پیش از زایمان فکر کنید. سفر در سه ماهه دوم بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.
نکاتی برای پدرها در ماه ششم بارداری
سعی کنید به همسر خود نیز فکر کنید. همسر شما نیز ترس ها و اضطراب هایی که شما دارید را تجربه می کند. در واقع مردها نگرانی های خود را بروز نمی دهند. سعی کنید به او بگویید چه کارهایی می تواند انجام دهد تا به شما کمک کند.
کارهایی که باید در ماه ششم بارداری انجام دهید
انتخاب اسم یکی از کارهایی است که در ماه ششم بارداری ذهن شما را درگیر می کند. سعی کنید اسمی انتخاب نکنید که مورد تمسخر دیگران قرار بگیرید. سعی کنید به آینده فرزند خود فکر کنید و برای آن برنامه ریزی کنید.
ماه ششم بارداری در مطب پزشک
در کنار آزمایشات خون، آزمایش دیابت بارداری نیز گرفته می شود. به شما گفته می شود یک قوطی آب گلوکز مصرف کنید سپس بعد از یک ساعت آزمایش خون انجام می شود. اگر آزمایش مقدار زیاد قند را نشان دهد، پزشک برای آزمایش بعدی با شما تماس می گیرد. 4 آزمایش مختلف برای تشخیص دیابت بارداری انجام می شود.
منبع:
سلامت بانوان اوما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼