۱۳۳۷۳۸
۲۹۴۶
۲۹۴۶

شنا در بارداری، فواید و عوارض (۲)

یکی از راههای کنترل اضافه وزن بیش از حد در بارداری شنا کردن است.البته شنا در دوران بارداری به زایمان راحت تر شما کمک می کند.با ما همراه باشبد.

شنا در سه ماهه دوم بارداری
با رشد جنین و افزایش سن بارداری نیازی به کم کردن مدت شنا نیست. احتمالا نیازی به تغییر برنامه شنا هم وجود ندارد، مگر تغییرات خاصی پیش آمده باشد که باید با گروه مامایی در میان گذاشت. توصیه می‌شود در این دوران از مایوی مخصوص دوران بارداری استفاده شود، تا شنا راحت‌تر باشد. ممنوعیت های شنا در این دوره نیز همان موارد سه ماهه اول می باشد.

بهتر است در بارداری از حمام داغ ،آب داغ و جکوزی و سونا استفاده نکنید.

شنا در سه ماهه سوم بارداری
آب از مفصل‌ها و تاندون‌ها در هنگام ورزش حمایت نموده، از صدمات پیش‌گیری می‌کند. بسیار با اهمیت است که دوباره یادآوریِ نمایم آب از ِگرمای زیاد نیز پیشگیری می‌نماید.

بسیاری از خانم‌های باردار از شنا و بیشتر آن‌ها از احساس سبکی و بی‌وزنی در آب به‌ویژه در سه ماهه سوم لذت می‌برند. شنای آئروبیک هم‌چنین می‌تواند انجام ورزش آئروبیک را امن‌تر و بی‌خطرتر سازد زیرا آب می‌تواند برای مفاصل مانند ضربه‌گیر عمل نماید.

پس از انجام تمرینات در نظر داشته باشید که چند دقیقه‌ای را صرف روش‌های آرام‌سازی خود کنید. شناوری (معلق ماندن) بر پشت را امتحان کرده و تلاش کنید ذهن‌ را صاف و تصورکنیدد که کودک‌ تان نیز در استخر خودش (داخل رحم) شناور است.

شما به عنوان یک مادرباردار کم خطر، می‌توانید سه بار در هفته شنا کنید. مدت زمان شنا 30 دقیقه است که بهتر است دقایقی10-5 را به گرم کردن و آمادگی اختصاص دهید و تقریبا به همین اندازه پس از تمرینات شنا به تن آرامی بپردازید.

هشدارهای لازم و محدودیت ها در باره شنا در بارداری
توجه به دریافت کافی مایعات و غذای مفید و سالم ضروری است.

هنگام ورود به استخرهای بالای زمین از طریق نردبان‌های ورودی و خروجی، باید با ایمنی و احتیاط لازم حرکت کنید .چون سقوط (افتادن) از نردبان، یکی از علل اساسی صدمات در این نوع استخرها هستند.

آب و نوشیدنی کافی را با نوشیدن ترجیحا آب هر ۲۰ دقیقه در حین شنا کردن دریافت کنید . معمولا غواصی در عمق آب اصلا توصیه نمی‌شود.

شنا کردن در آب کلردار استخر خطری دارد یا نه ؟
دکتر کاترین لینچ، متخصص زنان و زایمان از دانشگاه تامپای فلوریدای جنوبی می‌گوید:

مطالعاتی که رابطه‌ای بین آب کلردار و نقایص نوزادی را نشان دهد، وجود ندارد. به هر حال باید بیشتر نگران باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در آب ضد عفونی نشده بود تا کلر موجود در آب. اطلاعاتی که نشان دهد آب استخرهایی که به اندازه مناسب کلر دارند، سبب افزایش نقایص هنگام تولد می‌شود وجود ندارد.
در واقع رفتن به استخرهایی که با کلر ضدعفونی نشده‌اند، خطر در معرض عفونت قرار گرفتن را بیشتر می‌کند. تا هنگامی که مواد شیمیایی موجود در استخر کنترل می‌شوند، مشکلی وجود ندارد. هیچ‌گونه مدرک و سند قطعی در دسترس نیست که نشان دهد کلر موجود در آب استخر دارای میزان کلر مناسب بتواند تاثیری منفی بر سلامت خانم باردار و یا جنین او بگذارد.

بهتر است افراد در استخرهای روباز شنا کنند و نیز از آب‌های گرم به این دلیل که می‌توانند سبب افزایش آزادسازی فرآورده‌های حاوی کلر گردند، خودداری کنند. اگر شنا کردن در استخر سر پوشیده انجام می‌شود، باید نسبت به مناسب بودن تهویه انباشتگی کلرامین (NH۲Cl) اطمینان پیدا کرد. میزان تراکم مناسب باید حفظ شده و دمای آب نیز اندازه‌گیری شود.

علایم و نشانه‌های هشدار
به خانم‌های بارداری که شنا می‌کنند، آموزش می‌دهیم با مشاهده هر یک از نشانه‌های زیر، ورزش را متوقف کرده، برای بررسی‌های بیشتر مراجعه نمایند:

- خون‌ریزی از واژن

- سرگیجه یا احساس از هوش رفتن

- کوتاه شدن تنفس، زیاد شود

- درد سینه

- سردرد

- ضعف عضلانی

- درد ساق پا ورم آن

- انقباض رحم

- کاهش حرکات جنین

- خروج آب از واژن

شنا در بارداری در کشورهای غربی بسیار گسترده است. دوره‌های شنای آئروبیک، دوره‌های ریلاکسیشن در آب، آکوا یوگا و .... .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.