مصرف مکمل کلسیم در بارداری، دلیل ضرورت
مکملهای کلسیم سیترات بهتر از کلسیم کربنات است.
یک متخصص تغذیه با بیان این مطلب که مکملهای کلسیم داخلی به لحاظ کیفیت، تفاوتی با مکملهای وارداتی ندارد، گفت: مکمل کلسیم عمدتا از هفته ۲۰ بارداری تجویز میشود و علت اصلی تجویز آن، پیشگیری از پرفشاری خون دوران بارداری است.
دکتر سکینه شب بیدار با اشاره به اینکه یک زن باردار باید در روز ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم لبنیات (۴ واحد لبنیات، هر واحد معادل یک لیوان شیر یا ماست) مصرف کند، گفت: جنین برای تامین نیازهای رشد خود به کلسیم نیاز دارد و اگر این نیاز از طریق دریافتهای غذایی تامین نشود، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوانهای مادر میگیرد و در درازمدت مادر دچار پوکی استخوان می شود.
وی ادامه داد: اگر مادری به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و نیاز کلسیم خود را از طریق مصرف مواد غذایی تامین کند، ضرورتی برای تجویز مکمل کلسیم نیست. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیشتر زنان ایرانی به ندرت کلسیم مورد نیاز خود را از گروههای غذایی تامین میکنند، اظهار کرد: مکمل کلسیم عمدتا از هفته ۲۰ بارداری تجویز میشود و علت اصلی تجویز آن پیشگیری از پرفشاری خون دوران بارداری است.
این متخصص تغذیه افزود: مکملهای کلسیم سیترات بهتر از کلسیم کربنات است چرا که به آسانی قابل جذب بوده و نیازی به ترشح اسیدی معده ندارد و بین وعدههای غذایی نیز قابل مصرف است.
منبع:
تا سلامتی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼