۱۳۷۴۱۴
۲۲۰۶
۲۲۰۶

بارداری در زنان چاق، چه خطری دارد؟

نوزادان مادران چاق در مقایسه با نوزادان مادران با وزن طبیعی تقریبا از نظر بیولوژیکی (با مقایسه‌ای بر اساس اندازه سال تلومری معادل در بزرگسالی) دوازده تا هفده سال بزرگ‌تر بودند.

مطالعه‌ای حدس می‌زند مادران با اضافه وزن قبل از بارداری فرزندانی با عمر بیولوژیکی تا هفده سال کوتاه‌تر خواهند داشت و ارتباطی بین شاخص توده بدنی و طول تلومردر نوزادان پیدا کرده‌اند.

تلومرها
تلومرها کلاهک‌هایی هستند بر روی انتهای کروموزوم‌ها که از DNA محافظت می‌نمایند. اندازه تلومرها با تعداد جفت DNA‌ی که اشغال می‌کنند ارزیابی می‌شود.

تلومرهای بلندتر به سلول‌ها اجازه می‌دهند بیشتر تقسیم شوند و برعکس تلومرهای کوتاه‌تر تعداد تقسیمات سلولی را محدود می‌نمایند که نشانه‌ای از مراحل پیری است. نهایتا می‌توان گفت طول تلومرها نشانه‌ای از سن بیولوژیکی است.

تلومرهای کوتاه‌تر نشانه‌هایی از بیماری‌های مربوط به سالخوردگی و کهولت سن را به همراه دارند از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و شانس بیشتر ابتلا به عارضه فوت در جوانی. در یک مطالعه که اخیرا یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه بلژیک انجام داد شاخص توده بدنی 743 مادر بین هفده تا چهل و چهار سال با طول تلومر فرزندان آنها مورد بررسی قرار گرفت.

اندازه تلومر فرزندان آنها با استفاده از خون بند ناف نوزادان به محض تولد محاسبه گردید. نتایج جالبی عاید محققان شد. با هریک امتیاز افزایش در شاخص توده بدنی (BMI) مادران، تلومرهای بچه‌های آنها پنجاه جفت کوتاه‌تر می‌شدند.

در توضیح این مطلب باید افزود هر پنجاه جفت کوتاهی در اندازه تلومرها برابر با 1/1 تا 1/6 سال از زندگی بزرگسالی یا به عبارتی طول عمر است. نوزادان مادران چاق در مقایسه با نوزادان مادران با وزن طبیعی تقریبا از نظر بیولوژیکی (با مقایسه‌ای بر اساس اندازه سال تلومری معادل در بزرگسالی) دوازده تا هفده سال بزرگ‌تر بودند.

سن بیولوژیک
سن بیولوژیک در واقع یک نوع توصیف از رشد و نمو یک فرد بر اساس نشانگرهای زیستی است. به بیانی ساده‌تر اینکه بدن شما در عملکرد خود چقدر قوی یا ضعیف است به سن بیولوژیک شما برمی‌گردد. بعنوان مثال ممکن است فرد از نظر تقویمی ۶۵ سال داشته باشد اما بدلیل رعایت نکات لازم برای سلامت خود و شیوه ی زندگی سالم، بدن شما از نظر فیزیولوژیکی و با ارزیابی از نظر فاکتورهای بیولوژیک مربوطه، شبیه یک فرد ۵۰ ساله باشد. بنابراین سن بیولوژیک شما ۵۰ می‌باشد.

این فاکتورها عبارتند از:
- تمرینات ورزشی منظم
- عادات غذایی
- میزان استرس
- مقدار مصرف الکل
- سطح تحصیلات
- میزان خواب در شبانه روز
- میزان ارتباط جنسی
- محل زندگی از نظر محیط و فرهنگ
- و تعداد زیادی فاکتور‌های دیگر.

محققان چنین می‌افزایند که نوزادان مادران چاق در مقایسه با نوزادان مادران با وزن طبیعی از نظر سطح مولکولی مسن‌تر هستند. زیرا طول کوتاه‌تر تلومرها در آنها همانگونه که توضیح داده شد به این معنی است که سلول‌های آنها طول عمر کوتاه‌تری دارند. بنابراین دستیابی به شاخص توده بدنی سالم در یک خانم ممکن است منجر به طول عمر مولکولی بیشتر نوزادان آنها شود.

بررسی نقش عوامل دیگری که روی اندازه تلومرها اثر می‌گذارند از جمله سن پدر و مادر در هنگام تولد نوزادان، طبقه ی اجتماعی اقتصادی آنها، مصرف دخانیات در والدین، وزن هنگام تولد نوزادان و جنس آنها و اینکه از چه نژاد و قوم و قبیله‌ای هستند هم، همگی مورد ارزیابی قرار گرفت. اما یکی از نقوص کار در این تحقیق عدم اطلاعات در مورد شاخص توده ی بدنی پدران بوده است که هنوزارتباط آن با موضوع جای تحقیق دارد.

نظریات کارشناسان و نتایج
در ادامه نظریات کارشناسان بر روی این تحقیق و نتایج آن چنین آمده است که این مطالعه جالب و در خور توجه، شواهد بیشتری از تاثیر زندگی مادران چاق بر روی زندگی فرزندان‌شان را اراِیه می‌کند و نشان می‌دهد علاوه بر نتایج ذکر شده فوق، بچه‌های متولد از مادران با اضافه وزن ممکن است در بزرگسالی نسبت به بیماری‌های مزمن هم حتی حساس‌تر باشند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.