۱۳۷۷۲۳
۲ نظر
۳۳۹۲
۲ نظر
۳۳۹۲

تیروئید نرمال در بارداری، مشکلات و راهکارها

غده تیروئید بزرگترین ارگان آندروین بدن است که در جلوی گردن واقع شده و حدود ۱۰ تا ۲۰ گرم وزن دارد. این غده نقش عمده ای در سوخت و ساز بدن و رشد و نمو انسان دارد و اگر این غده دچار اختلالات کم کاری و یا پُر کاری شود، می تواند بر روی تمام ارگان های بدن اثر بگذارد و اختلال در بافت های بدن ایجاد کند.

تیروئید یک غده شبیه بال پروانه است که جلوی گردن قرار گرفته است و هورمون تیروکسین (T۴) و تری یدو تیرونین (T۳) تولید و به داخل خون ترشح می‌کند که این هورمون ها سرعت کار و تولید انرژی را در بدن عهده دار هستند.
۹۰ درصد کم‌کاری‌های تیروئید مادام العمر است/ نوع حاد تیروئید انسان را به کُما می‌برد. تیروئید افراد سالم به میزان کافی هورمون می سازد و در اعمال مهم بدن اثر می گذارد. این هورمون ها سوخت و ساز بدن را از جمله اینکه چه مقدار کالری مصرف کنیم، چه مقدار احساس گرما کنیم و وزن ما را تنظیم می‌کنند، در بعضی اعضاء بدن نیز اثرات اختصاصی دارد مانند قلب که در اثر این هورمون ها تندتر می‌زند.

امروز به منظور بررسی اختلالات و مشکلات تیروئید، گفتگویی را با "دکتر علی کچویی- فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان" انجام داده ایم که مشروح آن در ادامه از نظرتان می گذرد:

غده تیروئید چه وظایفی در بدن دارد؟
غده تیروئید بزرگترین ارگان آندروین بدن است که در جلوی گردن واقع شده و حدود ۱۰ تا ۲۰ گرم وزن دارد. این غده نقش عمده ای در سوخت و ساز بدن و رشد و نمو انسان دارد و اگر این غده دچار اختلالات کم کاری و یا پُر کاری شود، می تواند بر روی تمام ارگان های بدن اثر بگذارد و اختلال در بافت های بدن ایجاد کند. البته این روزها صحبت از کم کاری ، پرکاری یا گواتر و یا بدخیمی های تیروئید شایع شده که درباره آن صحبت خواهیم کرد.

نشانه های کم کاری یا پُرکاری تیروئید چیست؟
بیماری های شایع تیروئید کم کاری، پرکاری و گواتر یا بزرگی تیروئید است. کم کاری تیروئید یک طیف است و می تواند بسیار خفیف باشد و علایمی نداشته باشد ، اما نوع حاد آن در صورت عدم درمان می تواند انسان را به کُما ببرد و باعث اختلال در هوشیاری فرد شود. شایع ترین علام کم کاری تیروئید، افزایش وزن پیش رونده، خستگی، ضعف ،خشکی پوست، ریزش مو، گرفتگی ماهیچه و عدم تحمل سرما است اما در بسیاری از مواقع بیمار با مراجعه برای یکی از این عوامل پی می برد که کم کاری تیروئید دارد.

درباره پرکاری تیروئید علایم برعکس است؛ کاهش وزن پیش رونده علیرغم خوردن به اندازه غذا، طپش قلب، اضطراب، عدم تحمل گرما از نشانه های شاخص پرکاری تیروئید است که می تواند همراه با گواتر باشد و هم می تواند همراه با آن نباشد.
شایع ترین علت پرکاری تیروئید، بیماری "گریز" یا همان بیماری خود ایمنی است و ممکن است علایم چشمی هم داشته باشد که چشم ها برجسته می شود.

روند تشخیص تیروئید چگونه انجام می شود؟
پس از مراجعه بیمار، ابتدا شرح حال پرسیده می شود؛ معاینه و آزمایش انجام می شود و سپس تشخیص داده می شود که آیا فرد تیروئید دارد یا خیر!
آیا درمان تیروئید مقطعی است یا جزو بیماری های مزمن به شمار می رود؟
علت شایع پرکاری تیروئید، بیماری"گریز" که همان بیماری خود ایمنی است، می باشد و فازهایی دارد که خاموش شدن و شعله ور شدن بیماری هستند.

اگر تیروئید با مصرف دارو کنترل شده و یا به اصطلاح خاموش شد، اما پس از مدتی بار دیگر شعله ور شد، باید بار دیگر داروها مصرف شوند. اگر شدت آن زیاد بود نیاز به عمل جراحی خواهد داشت. ما تنها بیمارانی را توصیه به انجام عمل جراحی می کنیم که تیروئید آنها به قدری بزرگ باشد که علایم فشاری داشته باشد یا شک به بدخیمی تیروئید داشته باشیم.

بیش از 90 درصد بیمارانی که کم کاری تیروئید دارند، کم کاری آنها مادام العمر است و باید همیشه داروهای خود را مصرف کنند و انتظار نداشته باشند پس از مدتی نیاز به مصرف دارو نداشته باشند، نکته مهم تر اینکه به هیچ عنوان خودسرانه میزان مصرف داروهای خود را کم یا زیاد نکنند.

افرادی که تیروئید دارند، برای باردار شدن مشکل خواهند داشت؟ آیا باید داروهای خود را در ایام بارداری مصرف کنند؟
چه کم کاری تیروئید و چه پُرکاری تیروئید، وقتی فرد قصد باردار شدن دارد باید بیماری او کنترل شود، اما چنانچه فردی کنترل نبود و باردار شد، چون کم کاری تیروئید بر روی مغز جنین تأثیر می گذارد، باید حتماً داروهای خود را مصرف کند، ضمن اینکه ما میزان مصرف این داروها را ۳۰ درصد اضافه می کنیم تا از نظر رشد مغزی جنین دچار مشکل نشویم. در مورد پرکاری تیروئید هم همینطور است، ایده آل این است که قبل از بارداری بیماری کنترل شود. زنان بارداری که مبتلا به هر نوع از بیماری تیروئید هستند، همزمان باید هم تحت نظر متخصص زنان و هم زیر نظر متخصص غدد باشند تا مشکلی برای آن ها و جنین شان ایجاد نشود.
منبع: ایمنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • آیهان
    درباره تیروئید نرمال در بارداری، مشکلات و راهکارها

    سلام من هفته بیست بارداری ام نتیجه آزمایشم3.170آیا خطرناکه؟؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ask.niniban.com/

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.