۱۳۹۲۵۵
۱۷۱۷
۱۷۱۷

اثرات مفید بارداری، موجب جلوگیری از سرطانه؟

با وجود افزایش سن جامعه میزان بروز سرطان در کشور رو به افزایش بوده علاوه بر سن عامل دوم ابتلا به سرطان در کشور مصرف سیگار و قلیان به خصوص در جوانان است که خطر ابتلا به سرطان در سال‌های آتی در کشور را به دنبال دارد.

کاظم زنده‌دل مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دبیر شبکه تحقیقات سرطان و دبیر علمی کنگره بین‌المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان در حاشیه این کنگره عنوان کرد: این کنگره با برنامه‌ریزی یک ساله و در محور اصلی تشخیص و پیشگیری زودهنگام سرطان به خصوص سرطان‌های قابل پیشگیری کلورکتال، ‌معده، مری، دهانه رحم و پستان در سه روز برگزار می‌شود.
وی بیان کرد: علاوه بر تشخیص و پیشگیری در این کنگره به عوامل خطر مانند عوامل تغذیه یا سیگار و تنباکو، الکل و مواد مخدر، پرتوهای مضر دستگاه‌های تصویربرداری، تست‌های تشخیصی ژنتیک و سرطان در قالب ۲۰۰ مقاله و پوستر از موارد دیگر مورد توجه در این کنگره است.
دبیر علمی کنگره اظهار داشت: ‌در این کنگره سخنرانان برجسته‌ای از داخل و خارج از کشور حضور دارند که یکی از نکات برجسته کنگره تشخیص و پیشگیری زودهنگام سرطان حضور نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، آژانس انرژی اتمی و آژانس تحقیقات سرطان جهانی در کشور است.
وی افزود: کمیته‌ای تحت عنوان کمیته سرطان از دو سال پیش با ریاست وزیر بهداشت در کشور تشکیل شده است و دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری به عنوان نایب رئیس در این حوزه اقدامات مهمی را انجام داده‌اند.
دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در دو سال اخیر میزان مبتلایان به سرطان در کشور بوده که پیش از این آمار دقیقی در کشور نداشتیم و در کنگره پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان نتیجه تحقیقات دو سال اخیر با گزارش‌های دقیقی از سه استان فارس، تبریز و گلستان ارائه می‌شوند و این آمارها نشان می‌دهد که میزان ابتلا به سرطان از گزارش‌های سال ۲۰۱۲ سازمان بهداشت جهانی بر شمار مبتلایان ۲۰ درصد افزایش داشته است.زنده‌دل با اشاره به برخی عوامل خطر بروز سرطان گفت: با وجود افزایش سن جامعه میزان بروز سرطان در کشور رو به افزایش بوده علاوه بر سن عامل دوم ابتلا به سرطان در کشور مصرف سیگار و قلیان به خصوص در جوانان است که خطر ابتلا به سرطان در سال‌های آتی در کشور را به دنبال دارد.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت کاهش فرزندآوری و شیردهی را عامل مهم خطر ابتلا به شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها معرفی کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود ۲۰ سال بعد میزان ابتلا به سرطان پستان در کشور به دلیل آنکه اغلب خانم‌های جوان امروز کشور بیش از دو فرزند ندارند سال‌های آینده با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان در آنها افزایش پیدا می‌کند.
وی با اشاره به علائم ابتدایی سرطان و توجه به آنها در تشخیص زودهنگام گفت: خونریزی یا زخم طولانی مدت بدون علت، زخم روی پوست، سرفه و تنگی نفس طولانی در هر سنی باید مورد توجه قرار گیرند تا با تشخیص زودهنگام درمان موفقیت‌آمیزی را داشته باشیم.
زنده دل یادآور شد: غربالگری در سه سرطان شایع کشور نقش مهمی در تشخیص زودهنگام و درمان و افزایش طول عمر فرد را داشته که بر طبق برنامه غربالگری سرطان پستان و روده بزرگ بالای ۵۰ سال هر یک یا دو سال یک بار و سرطان دهانه رحم بعد از ۳۰ سال در خانم‌ها هر ۱۰ سال یک بار با آزمایشات انجام شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.