۱۴۰۶۰۵
۳۳۶۰
۳۳۶۰

کمبود ید در دوران بارداری، اختلالات جنین

کمبود ید در سه ماهه اول بارداری منجر به بروز مشکلاتی در رشد مغزی جنین می شود.

ید به عنوان یک عنصر طبیعی مورد نیاز در سلامت جسمی نقش تعیین کننده ای دارد. نیاز روزانه افراد معمولی با مصرف ۶ گرم نمک ید دار که حاوی ۱۵۰ میکروگرم ید است، تامین می شود اما این مقدار نمک ید دار برای زنان باردار کافی نیست و حدود ۲ برابر این میزان در بارداری لازم است.
در ۲۰ سال گذشته طی تحقیقاتی نشان داده شد کمبود ید، تا ۱۵درصد موجب عقب ماندگی ذهنی در کودکان می شود، این در حالی است که با مصرف ید توسط مادران در دوران بارداری، ۵۰ درصد آی کیو افزایش یافته و به بالای ۱۰۰ رسیده است.

برخی از فواید ید
ید در بدن یک انسان سالم و بالغ حدود ۲۰ تا ۵۰ میلی‎گرم وجود دارد که دو سوم آن در غده تیروئید (غده‎ای که در جلوی گردن است) می‎باشد.
ید موجب نشاط، شادابی، سرزنده بودن و تناسب اندام می‎گردد.
ید برای رشد و نمو و روئیدن مو لازم است.
در حفظ سلامت مو، ناخن، پوست و دندان مؤثر است.
در سوزاندن چربی‎ها برای لاغر شدن کمک می‎کند.
کمبود آن باعث بیماری گواتر می‎گردد.
کمبود ید باعث کم‎هوشی و کوتاهی قد می‎گردد.
مصرف زیاد کلم خام باعث می‎شود بدن به اندازه کافی ید جذب نکند.
ید فشارهای عصبی را کاهش می‎دهد.
ید به ساخت کلسترول خون کمک می‎کند و همچنین از رسوب کلسترول در عروق جلوگیری نموده و چربی‎های ناخواسته و اضافی بدن را می‎سوزاند.
ید در دوران بارداری
کمبود ید در سه ماهه اول بارداری که هورمون تیروئید از جفت ترشح نمی شود و هم در سه ماهه دوم و سوم که بدن جنین هورمونهای تیروئید را ترشح می کند، منجر به بروز مشکلاتی در رشد مغزی جنین می شود لذا در دسترس بودن ید مورد نیاز در دوران بارداری علاوه بر پیشگیری از بروز مشکلات سیستم عصبی در افزایش ضریب هوشی کودکان نقش بسزایی دارد.
همچنین در دوران شیردهی مصرف مکمل ید ضروریست زیرا از طریق شیر مادر ید ضروری نوزاد تامین می شود. با توجه به نیاز ضروری زنان باردار به مقدار ید مورد نیاز و افزایش میزان این نیاز در زمان شیردهی و به دلیل اینکه نمک ید دار به تنهایی قادر به تامین این میزان ید نمی باشد لزوم استفاده از مکمل های حاوی ید در دوران بارداری و شیردهی توسط محققان سرشناس داخلی و خارجی تایید گردیده است .
طبق یافته‌های علمی پائین بودن ید بخصوص در دوران بارداری و شیردهی اثر منفی بر سطح و بهره‌مندی هوشی افراد می‌گذارد. کمبود ید در زمان بارداری سبب می‌شود که تیروئید مادر، جنین تحت تأثیر قرار گرفته و به درستی کار نکند و مراحل رشد سلول‌های مغزی جنین دچار اشکال شود و بعد از تولد نیز این مشکلات دائمی خواهد بود و حتی با درمان نیز بهبودی حاصل نخواهد شد. با مصرف قرص یدوفولیک از این مشکل جلوگیری میشود و عقب‌ماندگی ذهنی بسیار کاهش خواهد داشت و این فرآورده گرچه یک دارو نیست ولی کاربرد آن به اندازه داروها مفید خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.