۱۴۲۴۳۷
۳۰۳۸
۳۰۳۸

کاهش درد دندان در بارداری، راهکارهای موثر

حدود نیمی از مادرها لثه‌های متورم، قرمز و حساس دارند که با مسواک‌ زدن یا کشیدن نخ دندان خونریزی می‌کند. علت این خونریزی ممکن است نوعی بیماری خفیف لثه به نام التهاب لثه‌ی دوران بارداری باشد.

مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری هرچند اغلب چندان خطرناک نیست ولی می‌تواند دردسر محسوسی برای مادران باشد. در این مطلب با خونریزی لثه، روش‌های کاهش مشکل التهاب و تورم لثه و زمان مراجعه به دندان‌پزشک در دوران بارداری آشنا شوید.

خونریزی لثه
حدود نیمی از مادرها لثه‌های متورم، قرمز و حساس دارند که با مسواک‌ زدن یا کشیدن نخ دندان خونریزی می‌کند. علت این خونریزی ممکن است نوعی بیماری خفیف لثه به نام التهاب لثه‌ی دوران بارداری باشد. لثه‌های شما در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی‌ که آنها را به باکتری‌ها حساس‌تر کرده، بیشتر مستعد التهاب است. این خونریزی‌ها طبیعی است و جای نگرانی ندارد. همچنین شاید دانه‌هایی روی لثه‌ها پدیدار شود که با مسواک زدن خونریزی کند. این دانه‌ها، تومور حاملگی یا گرانولوم پیوژنیک(Pyogenic granuloma) است؛ نامی ترسناک برای عارضه‌ای که بی‌خطر است. این دانه‌ها معمولاً دردناک نیست. تومور حاملگی می‌تواند در هر محلی از بدنتان طی بارداری ظاهر شود اما اغلب در دهان شایع‌تر است. تومور حاملگی می‌تواند حدود ۲ سانتی‌متر یا بزرگ‌تر در ناحیه‌ی ورم لثه بروز کند. معمولاً پس از تولد نوزاد ناپدید می‌شود، اما اگر این گونه نبود، باید آنها را برطرف کنید. اگر احساس ناراحتی می‌کنید، هنگام جویدن یا مسواک زدن مشکل دارید یا خونریزی زیادی دارد، پزشک می‌تواند آن را در زمان بارداری برطرف کند.

راهکارهایی برای کاهش تورم و التهاب لثه
تورم و التهاب‌های لثه شایع دوران بارداری معمولاً برای سلامت مادر و جنین تهدیدی محسوب نمی‌شود؛ به خصوص اگر بهداشت دهان خوبی داشته باشید. اگرچه برخی از عفونت‌های شدید لثه وجود دارد که می‌تواند احتمال زایمان زودرس را افزایش دهد. بهترین کار برای پیشگیری از هر نوع مشکل لثه در دوران بارداری، رعایت بهداشت دهان و دندان است. رعایت موارد زیر به حفظ بهداشت دهان و دندان در بارداری و کاهش مشکلات لثه کمک خواهد کرد:
- تمام دندان‌ها را آرام و حداقل دو بار در روز و در صورت امکان پس از صرف غذا مسواک کنید؛ - از مسواکی با برس نرم و خمیردندان دارای فلوراید استفاده کنید.
- هر روز نخ دندان بکشید.
- روزانه از دهان‌شویه‌ی حاوی فلوراید بدون الکل استفاده کنید.
مراقبت‌های منظمی جهت پیشگیری از بیماری دندان‌ها داشته باشید. دندان‌پزشک شما می‌تواند پلاک‌های دندان را جرم‌گیری کند. اگر اخیراً به دندان‌پزشکی نرفته‌اید، برای معاینه‌ی دندان‌ها وقت بگیرید. بهترین زمان برای مراجعه به دندان‌پزشکی سه ماهه دوم بارداری است. در این زمان دندان‌پزشک می‌تواند با خیالی راحت‌تر کار دندان‌های شما را انجام دهد. به‌طورکلی در هر زمانی از مراجعه، حتماً به دندان‌پزشک اطلاع دهید که باردار و چند ماهه هستید. اگر تازه باردار شده‌اید، ممکن است لازم شود پیش از تولد نوزاد یا حتی در زمان بارداری درصورتی‌که مشکل لثه پیدا کردید، به دندان‌پزشکی مراجعه کنید.
- درمان‌های دندان‌پزشکی را جدی بگیرید. شاید باور نکنید ولی گاهی مشکلات دهان و دندان در بارداری باعث زایمان زودرس می‌شود. بنابراین مراقبت‌های دندان‌پزشکی را در این دوران جدی بگیرید.
زمان مراجعه به دندان‌پزشک
برای رعایت بهتر بهداشت دهان و دندان، در هر یک از موارد زیر به دندان‌پزشک مراجعه کنید:
- دندان درد
- لثه‌های دردناک و دارای خونریزی
- رشد هر گونه موردی در دهان، حتی بدون درد
- سایر علائم بیماری‌های لثه مانند ورم، لثه‌های حساس، تنفس سخت پیوسته، عقب‌رفتگی لثه یا لق شدن دندان.
منبع: مادرشو
منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.