۱۴۲۴۹۷
۲۱۹۳
۲۱۹۳

یبوست در دوران بارداری، چگونه درمان میشود؟

دقت کنید چه زمانی و چگونه به دستشویی می روید. به محض این که احساس کردید نیاز به دفع دارید، فورا به دستشویی بروید و آن را به تاخیر نیندازید.

سوال
سلام آقای دکترخیلی خیلی ممنونم ازراهنماییهای خوبتون.من قبل باداری 53کیلوبودم والان که هفته18هستم 55میشه بیزحمت برا ی ازبین بردن نفخ وهمچنین یبوست هم منوراهنمایی کنین وبفرمایین چه خوراکی هایی برای این 2مفیده.باتشکرفراوان.

جواب
با سلام
کاربر گرامی، میزان اضافه وزن در دوران بارداری، به مقدار وزن قبل از بارداری مادر بستگی دارد. شما قد خود را بیان نکردید، تا شاخص توده بدنی تان را حساب کنم. با استفاده از توضیحات زیر می توانید مقدار افزایش وزنی که در دوره بارداری باید داشته باشید، محاسبه کنید:شاخص توده بدنی مادر یا BMI از تقسیم وزن(به کیلوگرم) به مجذور قد(به متر) به دست می آید.اگر زنی در آغاز بارداری دارای BMI کمتر از ۱۹.۸باشد، توصیه می‌ شود افزایش کل وزن او بین ۱۲.۵ تا ۱۸ کیلوگرم باشد.اگر این میزان بین ۱۹.۸تا ۲۶ باشد، افزایش وزنش باید ۱۱.۵تا ۱۶ کیلوگرم در طول بارداری باشد و اگر مقدار BMI او بین ۲۶ تا ۲۹ باشد لازم است بین ۷.۵ تا ۱۱ کیلوگرم اضافه وزن پیدا کند.افراد چاق که دارای BMI بالای ۲۶ هستند هم اگر ۶ کیلوگرم وزن بگیرند افزایش وزن شان مناسب است.
رعایت توصیه های زیر در بهبود یبوست مفید خواهد بود:
- دقت کنید چه زمانی و چگونه به دستشویی می روید. به محض این که احساس کردید نیاز به دفع دارید، فورا به دستشویی بروید و آن را به تاخیر نیندازید.
- همیشه بعد از صرف اولین وعده غذایی خود در صبح، به دستشویی بروید. اگر خود را عادت دهید که در زمان خاصی اجابت مزاج داشته باشید، بدن شما نیز به آن عادت می کند.
- زیاد از سبزیجات تازه و میوه ها استفاده کنید، زیرا این مواد به دلیل داشتن فیبر بالا اجابت مزاج را در افراد تسهیل می کنند.
- مقدار زیادی مایعات در روز بنوشید (12-8 لیوان) و ورزش کنید.
- سعی کنید مصرف نوشیدنی هایی مانند قهوه ، چای و نوشابه را محدود کنید و الکل ننوشید، زیرا این گونه نوشیدنی ها سبب جذب آب از روده شده و یبوست را بدتر می کنند.
- سعی کنید بیشتر از روش های طبیعی که ذکر شد برای رفع یبوست استفاده کنید.
تذکر۱: اگر همه راه ها را امتحان کردید و باز هم یبوست برطرف نشد، تحت نظر پزشک می توانید از داروهای مسهل استفاده کنید.
تذکر 2: معمولا افراد یبوست را یک بیماری نمی دانند، اما اگر جدی گرفته نشود و درمان نگردد، مشکلات جدی مثل بواسیر را به دنبال خواهد داشت. بواسیر نیز مشکلاتی مانند خونریزی از مقعد، درد و خارش را به وجود می آورد.
توصیه هایی برای کاهش نفخ
* سریع غذا نخورید و هنگام غذا خوردن صحبت نکنید چون با این کار حجم زیادی هوا را هم وارد دستگاه گوارش خود می کنید. درضمن کامل جویدن غذا نیز شدت نفخ را کم می‌ کند.
* میوه و سبزی را در حجم کم اما به دفعات مصرف کنید.
* در انتخاب سبزی‌ ها دقت کنید. سبزی‌ ها سبب هضم شدن بهتر غذا می شوند و در ضمن با نرم کردن و خیس نگه داشتن غذاها، دفع را راحت‌ تر می کنند. اما همین سبزیجات در صورتی که زیاد مصرف شوند مشکل‌ ساز و نفاخ خواهند شد.
* از خوردن انواع کلم‌ بپرهیزید؛ زیرا این سبزی در افراد حساس بسیار نفاخ است. اما نا امید نشوید شما می توانید با به کار بستن نکته ای میزان نفخ این سبزی را کمتر کنید به این ترتیب که کلم را یک ساعت قبل از مصرف خرد کرده و در روغن زیتون و کمی آب لیمو بخوابانید، این کار موجب کاهش خاصیت نفاخی کلم می شود. بخارپز کردن سبزیجات نیز تا حدودی خاصیت نفخ‌ آوری سبزی ها را کم می‌ کند.
* ساقه‌های میانی برگ‌ های کاهو نیز موجب نفخ می شوند اما برای کاهش این خاصیت، بهتر است آوندهای وسط برگ‌ های کاهو رادر آورده و فقط قسمت سبز برگ‌ ها را خرد کرده و میل کنید.
* هرگز مستقیما از بطری آب ننوشید؛ آن را با لیوان میل کنید. این کار موجب می شود تا هوای اضافی نبلعید و به دنبال آن دچار نفخ نشوید.
* فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و ... نیز به دلیل نمک فراوانی که دارند، جاذب آب بوده و تشدید کننده نفخ هستند. از این‌ رو، قطع مصرف این دسته از غذاها بهبود دهنده این وضعیت است.
* اگر به لاکتوز عدم تحمل دارید و بعد از خوردن یک لیوان شیر و یا غذایی که از آن تهیه شده است نفخ می کنید، بهتر است که به جای شیر از ماست، شیر سویا و یا حتی پنیر استفاده کنید. یادتان باشد، مصرف شیرهای بدون لاکتوز نیز با حذف این قند مشکل‌ساز، به شما توصیه می شود.
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.