تغییرات بدن زن باردار، شرایط ایده آل
بارداری و رشد جنین همراه با برآمده شدن شکم و افزایش تدریجی وزن، تغیرات هورمونی موجب شلشدن عضلات، تغییرات در اسکلت و استخوانبندی میشوند.
خانمهای باردار در طول دوره بارداری معمولاً دچار کمردرد و گودی کمر میشوند که برای جلوگیری از این مسئله، باید نکات خاصی را مدنظر قرار دهند از جمله: اجتناب از قرارگرفتن در یک وضعیت به مدت طولانی، دراز کشیدن به پهلوی چپ، خودداری کردن از تغییر وضعیت ناگهانی و ... .
بارداری و رشد جنین همراه با برآمده شدن شکم و افزایش تدریجی وزن، تغیرات هورمونی موجب شلشدن عضلات، تغییرات در اسکلت و استخوانبندی میشوند و تغییر حالتی که بارداری ایجاد میکند، معمولاً خانمهای باردار به گونهای میایستند که سر به طرف عقب و شکم به طرف جلو کشیده میشود.ایستادن در این حالت، خود باعث کمردرد و خستگی پشت میگردد.سعی کنید طوری بایستید که پشدت سر و باسن شما و پاهایتان در یک خط صاف قرار بگیرد. به ایستادن خود فکر کنید و در تمام روز در نظر داشته باشید که درست بایستید.
- هنگام ایستادن، راه رفتن و حتی هنگام خواب، به آن فکر کنید. عضلات شکم را بهطرف داخل بکشید. شانهها به طرف عقب و باسن به طرف داخل قرار گیرند. از کفشهای پاشنه کوتاه و پهن استفاده کنید.
- هنگام نشستن سعی کنید پشت و باسن شما در یک خط قرار گیرد، به پشت تکیه کنید و از نشستن روی لبه صندلی و تکیه به پشتی صندلی خودداری نمایید. این طرز نشستن، موجب کمردرد شما میشود. هنگام نشستن، در صورت نیاز، میتوانید یک پشتی را در گودی کمر خود قرار دهید.
- در هنگام برخاستن از بستر، ابتدا کنار تخت بنشینید و سپس بایستید.
- از بلند کردن اشیاء سنگین خودداری نمائید. سعی کنید جهت برداشتن اشیاء از زمین، خم نشوید. ابتدا بنشینید، شیء را بردارید و بهآرامی بلند کنید.
- تا حد امکان از خمشدن در هنگام کارکردن خودداری نمائید.
توصیه میشود مادران باردار از ایستادنها، نشستنها و بهطور کلی، قرار گرفتن طولانی در یک وضعیت، اجتناب نمایند و هر نیم ساعت یکبار، تغییر وضعیت دهند. همچنین بهتر است بعد از نشستن، کمی راه بروند و دوباره بنشینند. خانمهای باردار برای جلوگیری از افت فشار خون در سهماهه سوم بارداری، به پهلوی چپ بخوابند تا خونرسانی بهتری بین جفت، جنین و مادر انجام شود.
منبع:
الو مامان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼