تولد نوزاد کم وزن، سن مادر مقصره؟
نتایج تحقیقات نشان می دهد که سن مادر در تولد نوزاد کم وزن موثر است.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که سن مادر در تولد نوزاد کم وزن موثر است و مادرشدن در سنین کمتر از ۱۸ سال و بالاتر از ۳۵ سال، احتمال تولد نوزاد کم وزن را افزایش میدهد. دکتر غلامرضا گرمارودی استادیار پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در پژوهشی به بررسی شیوع عوامل موثر بر تولد نوزادان کم وزن در شهر تهران پرداخته است. طی مدت بررسی، تعداد ۵۸۹۳ زایمان ثبت گردید که ۲۶۳ نوزاد ۴/۴ درصد وزن زیر ۲۵۰۰ گرم داشتند. سن مادران در سه گروه سنی پایینتر از ۱۸ سال، ۱۸ تا ۳۴ و بالاتر از ۳۵ سال دستهبندی شدهاند؛ در حالی که ۷/۲ و ۸/۱ درصد مادران نوزادان مورد به ترتیب در گروههای سنی پایینتر از ۱۸ و بالاتر از ۳۵ سال قرار داشتند، این نسبت در مادران نوزادان شاهد ۲/۲ و ۶/۵ درصد بود. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که زنان نسبت به دهه گذشته، کمتر در سنین پایین تر از ۱۸ سال مادر میشوند که این امر در کاهش تولد نوزادان کم وزن موثر است. همچنین، در رابطه با رتبه بارداری، نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که احتمال تولد نوزاد کم وزن در مادران اول زا در مقایسه با مادران چندزا (تا نوزاد چهارم) بیشتر است.
این گزارش در ادامه میافزاید: از آنجایی که زنان اولزا با احتمال بیشتری صاحب نوزاد کم وزن میشوند، به نوعی موجب افزایش شیوع تولد نوزادان کم وزن میشود. تمایل به داشتن یک یا حداکثر دو فرزند در زنانی وجود دارد که غالبا سطح تحصیلات بالاتر و رفتار باروری مناسبتر داشتهاند و در سنین مناسبتری باردار میشوند که این عوامل خود موجب کاهش تولد نوزادان کم وزن میشود.
گفتنی است، سطح تحصیلات مادر با تولد نوزاد کم وزن مرتبط است که مبین نقش آگاهی و برخورداری از امکانات و تسهیلات در بهبود شاخصهای بهداشتی است. همچنین، مراجعه برای مراقبتهای دوران بارداری میتواند تولد نوزاد کم وزن را کاهش دهد. این مطلب نشان میدهد که در میزان اثر عوامل موثر بر تولد نوزاد کم وزن تغییراتی صورت گرفته است. این گزارش در خاتمه بیان میکند: ارتقای سطح آگاهی افراد جامعه به ویژه زنان و دختران جوان، امکان دسترسی آنها تحصیلات عالی، برخورداری از اطلاعات مورد نیاز و حتی تغییر مناسبات فرهنگی و اجتماعی میتواند در این راستا موثر باشد.
منبع:
ایسنا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼