۱۵۵۸۷۱
۲۰۰۶۴
۲۰۰۶۴

ضعیف شدن چشم در بارداری، طبیعی است؟

تغییرات هورمون‌ها، سوخت و ساز بدن، احتباس مایعات، و گردش خون همگی می‌توانند در دوران بارداری بر چشم و بینایی تاثیر بگذارند.

زنان باردار باید با انواع مختلف عوارض بارداری مقابله کنند. مشکلات شایع‌تر مانند تهوع و ویار صبحگاهی و یبوست، اغلب مورد بحث قرار می‌گیرند در حالی که مشکلات دیگری مانند تغییرات بینایی نیز وجود دارند که کمتر درباره‌ی آنها بحث می‌شود. اما به هر صورت، تغییرات بینایی یکی از بخش‌های شایع و طبیعی بارداری می‌باشند. کاهش بینایی در بارداری و تاری دید می‌تواند در هر مرحله‌ای از حاملگی رخ دهد و حتی می‌تواند تا مدت‌ها پس از بارداری نیز باقی بماند. در واقع بسیاری از زنان حتی قبل از اینکه بدانند باردار شده‌اند تغییرات شدید بینایی را تجربه می‌کنند.
اگر دچار کاهش بینایی در بارداری شده‌اید حتما به متخصص زنان و زایمان اطلاع دهید. اگر این مشکل مداوم بوده یا به تازگی شروع شده باشد ممکن است پزشک توصیه کند که به یک چشم‌پزشک مراجعه کنید، اما حداقل باید فشار خون و احتمالاً قند خونتان کنترل شود.
اگر تاری دید همراه با سردرد، تورم، درد شکم و افزایش وزن سریع باشد، ممکن است دچار مسمومیت بارداری باشید که در این صورت باید در اسرع وقت به دنبال درمان باشید.
در صورت داشتن هر یک از علائم زیر با پزشک خود مشورت کنید:
-دوبینی
-تاری دید
-حساسیت به نور
-از دست رفتن موقت بینایی
-دیدن نقاط تیره یا چشمک‌زن جلوی چشم

بارداری چگونه بر بینایی تاثیر می‌گذارد؟
تغییرات هورمون‌ها، سوخت و ساز بدن، احتباس مایعات، و گردش خون همگی می‌توانند در دوران بارداری بر چشم و بینایی تاثیر بگذارند. برای مثال احتباس مایعات ممکن است باعث افزایش جزئی ضخامت و انحنای قرنیه چشم شود. این یک تغییر کوچک است اما می‌تواند بر نحوه‌ی اصلاح بینایی توسط عینک یا لنزهای تماسی تاثیر بگذارد. به همین دلیل است که جراحی لیزر چشم در دوران بارداری توصیه نمی‌شود و همچنین این دوران زمان مناسبی برای گذاشتن لنزهای تماسی جدید نیست. اگر در طول دوران بارداری دچار تغییرات بینایی شدید، این تغییرات احتمالاً جزئی می‌باشند. بیشتر زنانی که دچار تغییر می‌شوند، پی می‌برند که بیشتر از دوران بارداری دچار نزدیک‌بینی شده‌اند. اگر عینک می‌زنید بعید است که شماره‌ی آن تغییر کند اما با این حال احتمال آن وجود دارد. اگر فکر می‌کنید شماره چشمتان به طور قابل توجهی تغییر کرده است باید به چشم‌پزشک مراجعه کنید. با این حال دوران بارداری زمان مناسبی برای تهیه‌ی عینک جدید نیست. در اغلب موارد، این تغییرات موقتی بوده و ظرف چند ماه بعد از زایمان مجدداً به حالت قبل باز می‌گردند.

دلایل تاری دید در دوران بارداری
در بیشتر مشکلاتی که زنان باردار تجربه می‌کنند، هورمون‌ها دلیل آنها هستند. همان هورمون‌هایی که موجب تورم مچ پا و صورت می‌شوند باعث افزایش تجمع مایعات در چشم‌ها نیز می‌گردند. احتباس مایع در دوران بارداری شایع است و می‌تواند بر قرنیه چشم تاثیر بگذارد. لنز و قرنیه چشم ممکن است ضخیم شده و فشار مایع در داخل کره چشم تغییر کند و باعث کاهش بینایی در بارداری و تاری دید شود. هورمون‌های بارداری همچنین تولید اشک را نیز کاهش می‌دهند که ممکن است منجر به کاهش قدرت دید و علائم دیگر شود. برخی از پزشکان عقیده دارند که یکی دیگر از دلایل احتمالی تاری دید ممکن است نرم شدن بافت قرنیه در اثر افزایش تولید هورمون پروژسترون در بدن باشد. پروژسترون غضروف و کلاژن موجود در ناحیه لگن زن باردار را به منظور آماده‌سازی برای عبور کودک از میان این فضای بسیار کوچک نرم می‌کند، و دلایلی برای این فرضیه وجود دارد که ممکن است تاثیر مشابه بر کلاژن چشم بگذارد.

علائم ونشانه‌ها
کاهش بینایی در بارداری طبیعی است، اما گاهی اوقات می‌تواند نشانه ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. برخی از علائم دیگری که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:
-سوزش چشم
-خشکی چشم
-درد
-تغییرات در دید
-لکه‌های تیره جلوی چشم
-مَگَس‌پَران
-دوبینی

مشکلات و شرایط دیگری که ممکن است بیانگر تاری دید در دوران بارداری باشد عبارتند از:
-دیابت بارداری
-فشار خون بالا ناشی از بارداری
-فشار خون بالا
در برخی از موارد، تاری دید در دوران بارداری ممکن است نشان دهنده میزان بالای قند خون باشند. اگر مبتلا به دیابت باشید و یا مستعد ابتلا به دیابت هستید، متخصص زنان روش مدیریت این وضعیت را به شما توصیه خواهد کرد. پزشک را از وضعیتتان آگاه کنید و همچنین برای جلوگیری از مشکلات در آینده باید به طور منظم معاینه شوید.

سایر تغییرات بینایی در طول بارداری
بارداری می‌تواند در عملکرد سلول‌های غدد اشکی که مسئول تولید اشک هستند اختلال ایجاد کرده و منجر به خشکی چشم‌ها شود. بارداری گاهی اوقات می‌تواند همراه با کاهش فشار داخل چشم باشد. این اثر ممکن است در زنان متبلا به هیپرتانسیون چشمی بیشتر باشد. همچنین بارداری پس از سه ماهه اول ممکن است اثر مفیدی بر زنان مبتلا به یووئیت مزمن داشته باشد بطوری که اغلب گزارش می‌کنندکه در ادامه‌ی بارداری حملات کمتری رخ می‌دهد. پتوز یا افتادگی پلک نیز می‌تواند در حین بارداری رخ دهد. این وضعیت معمولاً یک طرفه است (یعنی تنها در یک طرف رخ می‌دهد) و اغلب در اثر نوسانات هورمونی ناشی از استرس می‌باشد.

درمان تاری دید در دوران باداری
اگر در حین باردرای دچار تاری دید شده باشید، پزشک معمولاً اقدامی جهت اصلاح این مشکل نمی‌کند مگر اینکه بسیار شدید باشد. شما باید پیش از انجام هرگونه جراحی اصلاحی، حداقل شش ماه پس از زایمان منتظر بمانید. اگر قصد بارداری دارید، به مدت حداقل شش ماه پیش از لقاح نباید هیچ عمل جراحی اصلاحی انجام دهید. چشم‌های زنان باردار اغلب تحمل لنزهای تماسی را ندارند، بنابراین حداقل ۴ تا ۶ ماه پس از زایمان نباید از لنزهای تماسی استفاده نمایید. تعجب نکنید اگر تاری دید پس از بارداری باقی ماند، زیرا بینایی معمولاً ظرف چند هفته پس از زایمان به حالت طبیعی برمی‌گردد و احتمالاً پزشک درمان مشکل بینایی شما را به بعد از زمانی که به خودی خود بهبود پیدا کرد، موکول می‌کند. در صورت امکان باید از استفاده از هر نوع لنز تماسی در طول بارداری که هورمون‌ها در حال ایجاد تغییرات اساسی در بدن هستند، پرهیز کنید. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، پیش از شروع تغییرات بینایی درباره‌ی این موضوع با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا آنچه را که در مورد تغییرات بینایی در دوران بارداری تجربه خواهید کرد درک کنید.

برای درمان تاری دید در طول بارداری چه باید کرد؟
اگر مشخص شود که این مشکل یکی از عوارض جانبی بارداری است، بینایی شما پس از زایمان به حالت طبیعی باز خواهد گشت، بنابراین نیازی به درمان یا تجویز لنزهای اصلاح نمی‌باشد. در این فاصله ممکن است بهتر باشد برای راحتی بیشتر به جای استفاده از لنز از عینک استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.