مصرف شیر خام، خطر در کمین حامله ها
کسانی که طی ۶ ماه اخیر شیر خام و گرمنشده نوشیدهاند فورا باید به پزشک مراجعه کنند چراکه بتازگی علائمی از بروز یک عفونت باکتریائی حاصل از چنین اقدامی مشاهده شده است.
ابتلای یک زن اهل نیوجرسی به نوعی باکتری نادر اما بالقوه جدی با نام Brucella abortus RB۵۱ که پس از نوشیدن شیر غیرپاستوریزه وارد بدنش شده، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) را واداشته در این زمینه هشداری جدی دهد.
نتایج آزمایش ابتلا به عفونت را در این زن تایید کرده و آنها در حال بررسی بیشتر وضعیت فرد مبتلا و ردیابی بیشتر و بهتر منبع آلودگی هستند.
باکتری موسوم به Brucella Abortus RB۵۱ امکان ابتلای افرادی را به بیماری افزایش میدهد که شیر یا گوشت خام آلوده به باکتری را مصرف میکنند. این باکتری همچنین از راه تنفس عمیق در کشتارگاه یا مراکز بستهبندی گیاهی احتمال ورود به بدن افراد را پیدا میکند.
عفونت حاصل از Brucella Abortus RB۵۱ به گفته کارشناسان به بسیاری از درمانهای آنتیبیوتیکی تجویزشده از سوی پزشکان مقاومت نشان میدهد و بر اساس توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، افرادی که طی ۶ ماه اخیر شیر خام و غیرپاستوریزه خوردهاند باید هر روز تا یک ماه تحت آزمایش قرار گیرند تا ببینند آیا نشانهای از فعالیت باکتری و ابتلا به عفونت بروسلوز در آنها ظاهر میشود یا خیر. در صورت بروز علائم بیماری بلافاصله اقدامات درمانی باید برای بیمار اجرا شود.
برخی از علائم عفونت بروسلوز عبارتند از دردهای عضلانی، افسردگی، ارتریت، تورم بیضه، و خستگی مزمن. به گفته پزشکان در صورتی که این عفونت در بدن افرادی باقی بماند که متوجه ابتلای خود به آن نمیشوند مشکلات سلامتی دیگری در درازمدت اعم از تورم کبد، آرتروز، بیماریهای قلبی و در مواردی مننژیت دامنشان را خواهد گرفت.
باکتری مذکور در اشخاص مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن ممکن است علاوه بر مشکلات یادشده منجر به امراض بسیار جدی و در زنان باردار، افزون بر اینها باعث سقط جنین و دیگر عوارض مرتبط با حاملگی شود.
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼