آبله مرغان در بارداری، چند نکته
ویروس واریسلا زوستر باعث آبله مرغان میشود. اولین باری که فردی از طریق این ویروس با عفونت مواجه میشود...
ویروس واریسلا زوستر باعث آبله مرغان میشود. اولین باری که فردی از طریق این ویروس با عفونت مواجه میشود - که معمولاً در زمان خردسالی است - مبتلابه آبله مرغان میشود.
چنانچه در گذشته مبتلا به آبله مرغان شده باشید، احتمال ابتلای مجدد بهآن وجود ندارد، زیرا بدنتان پادتنهایی ساخته است که شما را مصون میکند. حتی اگر هرگز آبله مرغان نگرفته باشید، احتمال زیادی برای داشتن این پادتنهای محافظ در خونتان وجود دارد، احتمالاً بهاین دلیل که در گذشته در معرض آن ویروس قرار گرفته بودید ولی بیماری بروز نکرده است.
بههر حال اگر میدانید هرگز در معرض آبله مرغان نبودهاید، و بهتازگی واکسن نزدهاید یا چنانچه مطمئن نباشید قبلاً در معرض آن قرار گرفته بودید، برای مشخص شدن مصونیت خود آزمایش خون بدهید.
از آنجا که واکسن آبله مرغان بسیار جدید است، اطلاعات بسیار اندکی در مورد ایمنی آن برای زنان باردار در اختیار داریم، که بههمین دلیل تولید کنندگان واکسن توصیه میکنند زنان باردار از آن استفاده نکنند.
توصیه میشود خانمها بعد از دریافت واکسن، تا سه ماه قبل از اقدام بهبارداری صبر کنند. درصورتیکه واکسن زدید و بهطور ناگهانی متوجه شدید که در همان زمان باردار بودهاید، بهپزشک خود اطلاع دهید.
مواجهۀ کمی که خانمهای باردار با واکسن داشتهاند، حاکی از آن است که احتمالاً امکان افزایش نقایص مادرزادی را افزایش نمیدهد و در هیچ موردی بهسندروم واریسلای مادرزادی در بچه منجر نشده است.
اگر نسبت بهآبله مرغان مصونیت نداشته و در معرض فردی مبتلا قرار داشته باشید، فوراً به۲پزشک خود اطلاع دهید تا بتوانید تزریقی را دریافت کنید که بهعنوان VZIG (گلبولین مصونیت زای واریسلا زوستر) شناخته شده است و میتواند خطر عفونت را برای شما و بچه کاهش دهد.
در صورت امکان، این تزریق را ظرف مدت سه روز از مواجهه با آن انجام دهید. درصورتی که در روزهای بعد زایمانبه آبله مرغان مبتلا شوید، به نوزاد باید گلوبولین مصونیت زای واریسلا زوستر تزریق شود.
زمان بارداری در معرض آبله مرغان قرار گرفتم، چه کنم؟
آبله مرغان در دورانِ بارداری میتواند موجب بروز سه مشکل احتمالی شود:
- میتواند مادر را با علائم آنفولانزا مانند، بهعلاوه دانههای پوستی معروف (تعداد زیادی لکههای قرمز کوچک) بیمار کند. در شرایط نادر، دو تا شش روز بعد از ظاهر شدن دانهها، ذاتالریه بهوجود میآید. در صورتی که آبله مرغان گرفتهاید و علایمی از تنگی نفس یا سرفههای خشک دارید، فوراً بهدکتر خود اطلاع دهید.
- در صورتی کهدر چهار ماه اول دوران بارداری به آبله مرغان مبتلا شوید، احتمال کمی برای انتقال عفونت بهجنین، همچنین سندروم واریسلای مادرزادی وجود دارد.
با ابتلا بهاین سندروم، جنین میتواند اثرات زخمی (مانند جای زخمهایی که بچههای کوچک بهدلیل آبله مرغان روی بدنشان ایجاد میشود)، برخی ناهنجاریها در رشد دست و پاها، مشکلاتی در ارتباط با رشد و تاخیرات مربوط بهرشد و تکامل داشته باشد.
- خوشبختانه سندروم واریسلای مادرزادی بسیار نادر است .
- چنانچه در فاصلۀ پنج روز قبل یا پنج روز بعد از زایمانبه آبله مرغان مبتلا شوید، نوزاد در معرض خطر عفونت شدید آبله مرغان در دورۀ نوزادی قرار میگیرد. میتوانید با تزریق گلوبولین مصونیت زای واریسلا زوستر بهنوزاد، این احتمال را تا حد زیادی کاهش دهید.
همان ویروس واریسلا زوستر که موجب بروز ابله مرغان میشود، میتواند شکل عودکنندهای از عفونت را ایجاد کند که بهآن زونا گفته میشود. اکثر نوزادانی که از زنان باردار مبتلا بهزونا بهدنیا میآیند، کاملاً سالمند.
از آنجا که زونا نسبتبه آبله مرغان کمتر در دوران بارداری شایع است، دکترها درواقع نمی2دانند چقدر نقایص مادرزادی بعد از ابتلا یک زن باردار بهاین بیماری شایع است. گرچه بهنظر میرسد میزان آن 1 تا 2 درصد کمتر از آنچه در آبله مرغان مشاهده شده است باشد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼