رابطه عطسه و بارداری، مضطربتان می کند؟
علی رغم پیشرفتهای علمی گسترده در زمینه بارداری، هنوز هم مسائل ناشناخته یا کمتر شناخته شدهای درباره آن وجود دارند.
علی رغم پیشرفتهای علمی گسترده در زمینه بارداری، هنوز هم مسائل ناشناخته یا کمتر شناخته شدهای درباره آن وجود دارند. بنابراین، داشتن سوالهای زیاد و بیپایان در زمینه بارداری کاملا طبیعی است و زنان باردار نباید از پرسیدن آنها خجالت بکشند. یکی از این مسائل، عطسه کردن در دوران بارداری است که میتواند بعضی از زنان باردار را مضطرب و نگران کند. بعضی از زنان در دوران بارداری بیشتر عطسه میکنند، اما باید به آنان اطمینان بدهیم که:
- هیچ آسیبی به شما یا نوزاد نمیرسد
- عطسه در دوران بارداری نشاندهنده هیچ عارضهای نیست
- عطسه در این دوران نمیتواند باعث سقط جنین شود
عطسه و بارداری
بسیاری از زنان در دوران بارداری بیشتر از میزان عادی عطسه میکنند. پزشکان به این حالت، رینیت بارداری میگویند. رینیت بارداری، نوعی گرفتگی یا احتقان در مسیر بینی است که میتواند در هر مرحلهای از بارداری شروع شود و نهایتا حدود ۲ هفته پس از متولد شدن نوزاد، از بین برود. علائم رینیت بارداری عبارتاند از آبریزش بینی، عطسه کردن و گرفتگی بینی. علت به وجود آمدن رینیت بارداری هنوز ناشناخته است، اما احتمالا به تغییرات هورمونی ربط دارد.
آلرژی
زنان مبتلا به آلرژی نیز ممکن است که علائم آلرژی را همچنان در دوران بارداری تجربه کنند. با این حال، یکی از مطالعات اخیر در همین زمینه نشان میدهد که آلرژیها در دوران بارداری، خطر مواجهه با مشکلاتی مانند کموزنی نوزاد هنگام تولد یا زایمان زودرس را افزایش نمیدهند.
سرماخوردگی یا آنفلوآنزا
عطسه کردن میتواند به واسطه مبتلا شدن سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به وجود بیاید. در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن آسیبپذیر میشود و در معرض خطرهای مختلف قرار میگیرد. در حالت عادی، سیستم ایمنی باید سریعا نسبت به میکروبهای مضری که بیماری ایجاد میکنند، واکنش نشان دهد. با این حال، سیستم ایمنی در دوران بارداری شدیدا دقت میکند که جنین در حال رشد را با عناصر تهاجمی اشتباه نگیرد.
همین ویژگی باعث میشود که سیستم ایمنی آهستهتر نسبت به عناصر تهاجمی واکنش نشان دهد و ویروسهایی مانند ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا در این میان، فرصت مناسبی برای رشد پیدا میکنند. سرماخوردگیهای معمولی هیچ خطری برای جنین ایجاد نمیکنند، اما آنفلوآنزا میتواند برای مادر و جنین خطرناک باشد. پس اگر تب دارید یا فکر میکنید به آنفلوآنزا مبتلا شدهاید، سریعا نزد پزشکتان بروید.
خطرات
بدن زنان طوری به وجود آمده است که بتواند نوزاد را کاملا در فضای امن حفظ کند. پس عطسه کردن نمیتواند به نوزاد آسیب برساند و در هیچ مرحلهای از بارداری نیز سلامتی نوزاد را به خطر نمیاندازد. با این حال، عطسه میتواند از علائم ابتلا به بیماریهایی مانند آنفلوآنزا یا آسم باشد.
پس اگر به آنفلوآنزا مبتلا باشید، احتمال آسیب دیدن جنین نیز بیشتر میشود. وقتی که شما نتوانید به راحتی تنفس کنید، اکسیژن لازم نیز به جنین نمیرسد. با توجه به این نکات، هر مادری در صورت ابتلا به آسم یا آنفلوآنزا باید سریعا نزد پزشک برود تا از مواجهه با مشکلات ناخوشایند در زمان زایمان جلوگیری کند.
بعضی از زنان باردار نیز در مواقع عطسه کردن، درد شدیدی را در اطراف ناحیه شکم احساس میکنند. این حالت ذاتا دردناک است، اما خطرناک نیست. هم زمان با بزرگ شدن زهدان در دوران بارداری، رباطهایی که به دو طرف شکم متصل هستند نیز کشیده میشوند. پزشکان به درد در این حالت، درد مربوط به رباط میگویند. عطسه و سرفه در این حالت میتوانند فشار بیشتری به این رباطها وارد کنند و باعث احساس درد شوند.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼