۱۶۳۹۶۱
۱۱۶۸
۱۱۶۸

دیابت دوران بارداری، چیست و کی از بین می‌رود؟

دیابت یک گروه از بیماری‌های معمول متابولیک است که باعث ایجاد قند خون بالا به خاطر نقص عملکرد و تولید قند خون می‌شود.

دیابت یک گروه از بیماری‌های معمول متابولیک است که باعث ایجاد قند خون بالا به خاطر نقص عملکرد و تولید قند خون می‌شود. انسولین یک هورمون است که هنگام خوردن غذا توسط پانکراس منتشر می‌شود. درواقع انسولین به قند اجازه می‌دهد که از خون به سلول منتقل شود. اگر سلول‌ها نتوانند به خوبی از انسولین استفاده کنند، یا اگر بدن نتواند انسولین را به‌خوبی در بدن تولید کند، میزان قند در خون به شدت افزایش می‌یابد.
شما در مواجهه با چنین اتفاقی علائمی چون تشنگی بیش از حد، گرسنگی، دیر خوب شدن زخم‌ها و تاری دید در بدنتان پدید خواهد آمد. اگر سرعت دیابت در بدن شما سریع باشد شما با دیابت نوع 1 مواجه هستید و ممکن است وزن خود را به شدت از دست دهید، اگر رشد دیابت آرام‌تر باشد شما دچار دیابت نوع 2 هستید. مردم ممکن است که تا ایجاد علائم بلند مدت در بدنشان، مانند سکته قلبی و یا درد، بی حسی و سوزش پاها متوجه ابتلا به دیابت نشوید.
همچنین عوارض طولانی مدت دیابت ممکن است شامل نارسایی کلیه، بیماری قلبی، آسیب‌های عصبی و کوری باشد.

دیابت به چند دسته بندی تقسیم بندی می‌شود.
دیابت نوع 1
دیابت نوع ۱ در طبقه بندی بیماری‌های خود ایمنی قرار می‌گیرد. و زمانی اتفاق می‌افتند که حملات سیستم ایمنی بدن غلط هدایت می‌شود و سلول‌های بتا که در پانکراس به وظیفه تولید انسولین دارند را از بین می‌برد. اگرچه دیابت نوع ۱ مشکوک به عوامل ژنتیکی و محیطی است اما هنوز علت دقیق آن به طور قطع مشخص نشده است. در ایالات متحده تنها بین ۵ تا ۱۰ از افرادی که به دیابت مبتلا هستند دچار نوع ۱ هستند، در ضمن این بیماری می‌تواند در هر سنی رخ دهد اما فعلاً بیشتر در کودکان و جوانان دیده شده است. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید برای تنظیم قند خون خود به طور روزانه انسولین مصرف کنند.

دیابت نوع ۲
این نوع دیابت به تدریج با افزایش سن رشد می‌کند و مقاومت بدن در برابر انسولین افزایش می‌باشد یا به دلایل نا مشخصی سلول‌های بدن قادر به استفاده مؤثر از انسولین نیستند، به خاطر این مقاومت چربی بدن، کبد و سلول‌های قادر به جذب و ذخیره گلوکوز که برای تولید انرژی استفاده می‌شود نیستند. از همین رو گلوکوز در خون باقی می‌ماند. این افزایش گلوکوز خون (قند خون) که به آن هیپرگلیمسی می‌گویند عملکرد کل بدن را مختل می‌کند. دیابت نوع 2 بیشتر در افراد چاق و کم تحرک رخ می‌دهد. همچنین سابقه خانوادگی و ژنتیک نیز از عوامل مهم در ابتلا به دیابت نوع 2 هستند

دیابت بارداری
دیابت حاملگی به عنوان افزایش قند خون در دوران بارداری شناخته می‌شود، که در ۳ تا ۸% زنان باردار رخ می‌دهد که اگر به موقع تشخیص یا درمان نشود می‌تواند مشکلاتی مانند اضافه وزن هنگام تولد و مشکلات تنفسی برای نوزاد ایجاد کند. همه‌ی زنان باردار باید بین هفته‌های ۲۴ تا ۲۸ آزمایش دیابت را انجام دهند زیرا در این زمان معمولاً مشکلات دیابت برای مادران به وجود می‌آید. دیابت بارداری معمولاً پس از زایمان از بین می‌رود اما تحقیقات نشان داده این مادران تا ۱۰ سال بعد مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.