۱۶۶۵۴۸
۱۴۴۵
۱۴۴۵

لاک ناخن در دوران بارداری، چه عوارضی دارد؟

در دوران بارداری معمولا متخصصان زنان و زایمان مصرف مواد آرایشی را برای سلامت مادران باردار و جنین منع می‌کنند...

یک متخصص پوست و مو به مادران باردار هشدار داد: مادران باردار باید آگاه باشند که مصرف مواد آرایشی مثل لاک ناخن که از ترکیبات شیمیایی به وجود آمده است، می‌تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد و موجب بروز نقص در رشد جنین شود.
دکتر زهره نیکبخت افزود: در دوران بارداری معمولا متخصصان زنان و زایمان مصرف مواد آرایشی را برای سلامت مادران باردار و جنین منع می‌کنند، لاک ناخن نیز به دلیل وجود ماده شیمیایی به نام «تولوئن» به ویژه در سه ماه اول بارداری، می‌تواند موجب نقص در جنین شده و بر سلامت وی آسیب وارد آورد.
وی افزود: اگرچه مواد شیمیایی دیگر موجود در لاک مانند «فرمالدئید» و «تری فنیل فسفات» هم ممکن است آسیب‌هایی بر سلامت مادر و جنین در دوران بارداری وارد کند، اما بیشترین تاثیر را در این زمینه «تولئون» دارد.
نیکبخت تصریح کرد: همچنین به علت آلرژی زایی فرمالدئید موجود در لاک ناخن، ممکن است این ماده موجب بروز آسم وتنگی نفس در مادر باردار شود، همانطور که وایتکس و استنشاق بوی تند آن در فضای بسته ممکن است افراد را از لحاظ تنفسی دچار مشکل کند، لاک و هر ماده آرایشی دیگری که بود تندی دارد هم می‌تواند برای همه و بخصوص مادران باردار خطرآفرین باشد.
به گفته این متخصص پوست و مو، لاک ناخن به علت مواد شیمیایی موجود در آن، می‌تواند به ریشه و جسم ناخن، آسیب بزند و موجب ترک ترک شدن آن و بروز حساسیت‌ شود که تری فنیل فسفات و تولئون بیشترین تاثیر را در زمینه آلرژی‌زایی و تحرکات پوستی دارند.
وی اظهار داشت: همچنین لازم است لاک ناخن و مواد آرایشی دیگر نیز به دور از دسترس کودکان به ویژه کودکان زیر دو سال نگهداری شود و برای حفظ سلامت همه کودکان نیز از مصرف این نوع مواد آرایشی حاوی مواد شیمیایی خودداری شود.

لاک ناخن بر سلامت زنان غیرباردار هم اثر مخرب دارد
همچنین دکتر مسعود داوودی، متخصص پوست و مو نیز درباره مضرات مصرف لاک به سلامت آنلاین، توضیح داد: علاوه بر اینکه احتمال رشد ناقص جنین با مصرف لاک ناخن در دوران بارداری وجود دارد، سلامت سایر خانم ها نیز با مصرف لاک ناخن تهدید می شود.
داوودی یادآور شد: وجود سه ماده شیمیایی در لاک‌ها می‌توانند ایجاد حساسیت‌های پوستی کرده و بر هورمون‌ها، فرآیند رشد و سیستم عصبی، تاثیر مخربی بگذارد.
وی گفت: البته تری فنیل فسفات موجود در لاک ناخن ماده‌ای است که بیشتر در صنایع پلاستیک‌سازی از آن استفاده می‌شود و افرادی که با این ماده سرو کار بیشتری دارند، بیشتر در معر ض خطر مسمویت با این ماده قرار می‌گیرند، این ماده می تواند آلرژی واختلال در سیستم عصبی و هورمونی و فرآیند رشد ایجاد کند و فرمالدئید نیز در صنایع چرم سازی استفاده بیشتری از آن می‌شود.عوامل سرطانزایی و تنفسی این ماده شمیایی می‌تواند زمینه ساز ایجاد بیماری را در افراد فراهم آورد.
داوودی افزود: افرادی که از لاک ناخن استفاده می‌کنند، اگر درهنگام خارش چشم، مدام با ناخن لاک‌زده چشم‌ها را بخارانند احتمال ایجاد آلرژی و حساسیت پوستی در اطراف چشم در آن‌ها افزایش خواهد یافت.
عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی بقیه الله عنوان کرد: تاثیر این مواد شیمیایی خطرناک با مصرف زیاد لاک و یا مصرف خوراکی آن به طور اتفاقی در کودکان، بیشتر می شود، اما افراد به لحاظ تفاوتی که درسیستم ایمنی بدن آن‌ها وجود دارد و همچنین با توجه به تفاوت در کیفیت و میزان لاک مصرفی، ممکن است واکنش‌های متفاوتی را از خود نشان دهند، بنابراین توصیه می‌شود مردم تا جایی که ممکن است مصرف این نوع مواد شیمیایی را به حداقل برسانند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.