خونریزی در دوران بارداری، علت و درمان
خونریزی در زمان بارداری میتونه نگران کننده و خطرناک باشه اما این اتفاق در زمان بارداری لزوما به معنای سقط جنین نیست.
خونریزی در زمان بارداری میتونه نگران کننده و خطرناک باشه اما این اتفاق در زمان بارداری لزوما به معنای سقط جنین نیست. این اتفاق در دوران بارداری بخصوص در سه ماهه اول رایج تر از چیزیه که فکر میکنین. بنا به تحقیقی حدود ۲۵% از زنان مورد مطالعه اعلام کردن که این اتفاق رو تجربه کردن. از میان زنانی که خون ریزی رو تجربه کردن حدود ۱۲%، سقط جنین داشتن که برای مقایسه همین آمار در زنان بدون خونریزی حدود ۱۳% بود. بسیاری از زنان حداقل یه بار خونریزی رو تجربه میکنن اما تعداد معدودی هم در طول دوره بارداری شاهد این اتفاق هستن.
این موضوع معمولا ناگوار و بد نیست. همیشه ممکنه که در زمان یه بارداری سالم هم به دردها و گرفتگی هایی در عضلات و حساسیت هایی از این قبیل دچار بشین. اما اگه خونریزی همراه با درد و گرفتگی شدید همراه باشه، باید فورا به پزشک مراجعه کنین. در ادامه توضیحاتی در مورد رایج ترین دلایل خونریزی در زمان بارداری، توضیحاتی به شما ارائه میشه:
دلایل خونریزی هنگام بارداری چیه؟
خونریزی حاصل از کاشته شدن تخمک:
زمانی که یه تخمک بارور شده به پوشش رحم وصل میشه، ممکنه که مقدار کمی خونریزی اتفاق بیفته. معمولا این اتفاق یه روز یا دو روز ادامه داره و در حدود زمان کاشته شدن تخمک اتفاق میفته یا در موعد رسیدن پریود شما اتفاق میفته. بعضی از زنان در این موقع به اشتباه فکر میکنن که پریود شدن و نمیدونن که به خاطر بارداریشون هست.
خونریزی یا پریود غیرمنتظره:
بعضی از زنان در دوره بارداری شاهد این اتفاق هستن که به طور معمول در موعد پریود (زمان هایی که به طور معمول پریود میشن) رخ میده. و معمولا همراه با احساس هایی هست که شما در هنگام پریود درک میکنین مثل کمر درد، گرفتگی، حس قوی در لگن. در طول بارداری هورمون ها مانع از پریود شدن میشن اما اگه سطح هورمون ها به اندازه کافی نباشه، منجر به خون ریزی یا پریود غیر منتظره میشه. این اتفاق میتونه به مدت سه ماه دووم بیاره، بعد از این زمان جفت وظیفه تولید هورمون رو از تخمدان ها می گیره. زنانی که دچار این اتفاق هستن با تحت نظر گرفتن روند بارداری خودشون میتونن بچه های سالمی به دنیا بیارن.
سقط جنین کردن یا در معرض آن بودن:
مطالعات نشون میده که حدود یه سوم از بارداری ها به سقط جنین ختم میشه. درصد خیلی زیادی به نظر میرسه اما نیازی به نگرانی نیست. این آمار به 12 هفته اول بارداری اشاره میکنه و شامل بارداری در مراحل اولیه هم میشه که ممکنه فرد حتی متوجه باردار شدنش هم نشه. این نوع سقط اغلب به خاطر جنین آسیب دیده هست که بدن زن بارداری رو پس میزنه.
علاج رایج سقط جنین شامل خون ریزی (بسیار رایج)، گرفتگی، کمردرد و دردهای شکمی میشه. معمولا علائم بارداری مثل حالت تهوع و درد سینه ها از بین میره. اگه شما دچار خونریزی میشین و احساس می کنین که دیگه باردار نیستین، احتمال داره که نوزادتون رو سقط کرده باشین. اما احتمال داره اگه هنوز بارداری رو حس میکنین، سقط جنین صورت نگرفته باشه. البته ممکنه که سقط جنین بدون هیچ خونریزی صورت بگیره یعنی نوزاد درون شکم شما بمیره و شما متوجه نشین، در این صورت تمام علائم بارداری محو میشن و به وسیله معاینه میشه متوجه این قضیه شد.
خون ریزی بعد از رابطه جنسی
این مورد یکی از رایج ترین علل خونریزی در دوران بارداریه. این نوع خون ریزی کاملا بی خطره و به خاطر افزایش جریان خون و نرم شدن دهانه رحم صورت می گیره. اگرچه این نوع از خونریزی جدی نیست اما همیشه باید اون رو به اطلاع پزشکتون برسونین. نیازی نیست که در زمان بارداری دست از رابطه جنسی بکشین اما باید مطمئن بشین که در زمان رابطه صدمه ای به نوزاد وارد نشه.
حاملگی خارج رحمی
این نوع حاملگی زمانی رخ میده که تخمک بارور شده در خارج از رحم کاشته بشه، که معمولا این اتفاق در لوله های رحمی صورت میگیره. ممکنه در یه سمت پایین شکم خودتون احساس درد شدیدی کنین و یا احساس ضعف یا تهوع داشته باشین. درد شما بعد از پاره شدن لوله از بین میره اما بعد از مدتی حالتون خیلی بد میشه. این حالت یه موقعیت اورژانسیه. احتمال داره که لوله رحمی پاره شده، تخلیه بشه. با این حال این اتفاق باعث نمیشه که در آینده نتونین باردار بشین.
خونریزی از جفت
خونریزی بدون درد احتمال داره که به خاطر قرار گرفتن نامناسب جفت باشه. گاهی اوقات جفت خودش رو بسیار پایین روی دیواره رحم قرار میده و به صورت اتفاقی روی دهانه رحم قرار می گیره. این روش قرار گرفتن جفت معمولا در نیم درصد از بارداری ها رخ میده. این اتفاق معمولا بعد از هفته بیستم بارداری رخ میده و همیشه و برای افراد متفاوت هم به یه صورت اتفاق نمیفته اما در هر حال این مورد نیازمند معاینه دقیقه. در این شرایط برای حفظ سلامتی نوزاد ممکنه که نیاز به استراحت در رختخواب باشه و اگه جفت در ادامه بارداری در وضعیت خودش باقی بمونه، احتمالا عمل سزارین صورت میگیره.
اثر فیبروئیدهای رحمی در خونریزی زنان
فیبروئید های رحم توده های فشرده عضله و بافت فیبری هستن که درون یا بیرون دیواره رحم یافت میشن. وجود این فیبروئید ها میتونه مشکل ساز باشه یا بدون مشکل باشه؛ به مقدار زیادی وابسته به مکان فیبروئیدها و رشد کردن اونها است. متخصصان در مورد علت فیبروئیدها مطمئن نیستن اما هورمون های بارداری باعث میشن که فیبروئید ها رشد کنن یا کوچک بشن. بهتره که فیبروئیدها قبل از بارداری حذف بشن وگرنه در بدترین حالت باعث حاملگی خارج از رحم، خون ریزی شدید و از بین رفتن بارداری میشن. با این حال بسیاری از زنان هم میتونن بدون مشکل به مرحله زایمان برسن و نوزادشون رو به دنیا بیارن. اگه شما به فیبروئید مبتلا هستین باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنین تا شما رو به صورت ویژه معاینه و درمان کنه. از درمان هایی که در صفحات مجازی و اینترنت می بینین اجتناب کنین. این وضعیت حتما نیاز به معاینه پزشک متخصص داره.
با مشاهده خون ریزی در دوران بارداری چه کنم؟
اگه از بارداری شما بیست هفته میگذره حتما به پزشک مراجعه کنین. همیشه از نوار بهداشتی استفاده کنین و نه از تامپون (پنبه قاعدگی). اگه خونریزی کمی دارین با ماما یا متخصص زنان و زایمان خودتون تماس بگیرین و از اونها مشورت بگیرین.
اگه خون ریزی شدید باشه و همراه با گرفتگی در شکم، کمردرد و درد شبیه پریود باشه، فورا با بیمارستان تماس بگیرین. سعی کنین که آرامش خودتون رو حفظ کنین و به خودتون استرس وارد نکنین چون که ممکنه اتفاق بدی نیفتاده باشه.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼