۱۶۸۵۱۶
۱۰۷۴۲
۱۰۷۴۲

هفته های آخر بارداری، نکات فوق العاده

اکنون همه چیز برای پذیرایی از مسافر کوچک و شیرین آماده و مهیا شده و شمارش معکوس هفته‌های پایانی آغاز شده است.

اکنون همه چیز برای پذیرایی از مسافر کوچک و شیرین آماده و مهیا شده و شمارش معکوس هفته‌های پایانی آغاز شده است.
پدر و مادر آماده شروع دردهای زایمان هستند و با اضطراب دلنشین خاص این روزها دست و پنجه نرم می‌کنند.
بارداری با احتساب اولین روز آخرین قاعدگی ۴۰ هفته طول می‌کشد اما بسته به ساختار فیزیولوژیکی و آناتومیکی بدن مادر و جنین ممکن است طول مدت بارداری ۴۱ هفته شود اما دردهای مادر شروع نشود و بر عکس ممکن است پیش از آغاز هفته‌ ۴۰، مادر وارد فاز زایمان شود؛ به طور معمول اکثر نوزادان در حدفاصل بین هفته‌های ۴۰-۳۸ بارداری متولد می‌شوند.

آشنایی با علائم زایمانی
1- انقباضات رحمی که با فاصله منظم موجب سفت و شل شدن رحم و شکم می‌شوند.
2- فاصله انقباضات (یعنی از شروع یک انقباض تا انقباض بعدی)، به تدریج کم و شدت آن افزایش پیدا می‌کند.
3- دردهای واقعی زایمان با استراحت و مصرف مسکن تسکین پیدا نمی‌کند.
4- ویژگی درد زایمان به گونه‌ای است که موجب نرم شدن و باز شدن پیشرونده دهانه رحم می‌شود (این نشانه تنها با معاینه پزشک مشخص می‌شود).
5- پاره شدن کیسه آب (احساس نشت مایع شفاف به قوام ادرار از واژن) حتی به صورت قطره قطره
6- لکه‌بینی یا مواجهه با ترشحات خونابه‌ای
7- وارد آمدن فشار لگنی و احساسی مشابه احساس زور زدن
8- کاهش حرکت جنین

نکته مهم
شروع علائم زایمان قابل پیش‌بینی نیست؛ بنابراین پس از مواجهه با علائم ذکر شده ابتدا به نزدیک‌ترین بیمارستان شهر مراجعه و در صورت صلاحدید متخصصان مامایی آن مرکز، به بیمارستان یا زایشگاه دلخواه خود مراجعه کنید.
همانطور که در شماره قبلی این ماهنامه نیز گفته شد، توصیه می‌شود در این هفته‌های پایانی که هرلحظه ممکن است علائم زایمان شروع شود، ساک نوزاد آماده باشد؛ حداقل وسائل مورد نیازی که باید جمع آوری شود شامل دو دست لباس نوزادی، کلاه و جوراب نوزاد، حوله کوچک، فنجان، لوازم بهداشتی، دفترچه بیمه مادر، شناسنامه مادر و همسر، پول یا کارت اعتباری، کفش و لباس راحتی و تمامی آزمایشات و سونوگرافی‌های انجام شده در طول دوران بارداری
در طی هفته‌های پایانی از همسر یا نزدیکان خود بخواهید که اوقات بیشتری در کنار شما و همیشه در دسترس شما باشند.

نگاهی به هفته‌های پایانی
هفته 37 بارداری
مادر
با نزدیک شدن به زمان زایمان برخی از مادران احساس ترس و اضطراب می‌کنند؛ این احساسات تا اندازه‌ای که مانع روند طبیعی زندگی نشود، طبیعی است.
ترس و اضطراب مادر عمدتاً به دلیل نگرانی از درد زایمان، ترس از عواقب ناخوشایند و آشنا نبودن با محیط زایمان و مراحل زایمان است.
مادرانی که در کلاس‌های آمادگی برای زایمان شرکت کرده‌اند، با محیط زایمان و مراحل زایمان آشنایی دارند و نسبت به مادرانی که موفق به شرکت در این کلاس‌ها نشده‌اند، آمادگی بیشتری برای زایمان دارند.
مادرانی که تاکنون موفق به شرکت در این کلاس‌ها نشده‌اند، می‌توانند به همراه همسر خود به بیمارستان دلخواه خود مراجعه و با هماهنگی تیم برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان، در تورهای زایمانی شرکت و از اتاق‌های زایشگاه و محیط آن دیدن کنند؛ این آشنایی در کاهش استرس مادر بسیار تأثیرگذار است.
در این هفته پزشک یا ماما با معاینه لگن مادر همه جوانب مانند مناسب بودن لگن برای زایمان و شروع علائم زایمانی را بررسی می‌کند.
جنین
وزن جنین در طول این هفته حدود 2900-2800 گرم است. با کامل شدن هفته 37، جنین شما رسیده محسوب می‌شود و از این لحظه به بعد هر زمان که متولد شود می‌تواند به راحتی به زندگی خارج از رحم خود ادامه دهد.
هفته 38 بارداری
ممکن است درد یا فشاری در قسمت کشاله ران و لگن احساس کنید؛ این درد به دلیل وارد آمدن فشار سر جنین بر روی اعصاب لگن است.
هفته 39 بارداری
مادر
سنگینی مادر و دردهای پراکنده کمر و زیر شکم موجب خستگی و کاهش تحمل مادر می‌شود؛ بهتر است در این روزهای پایانی پیاده‌روی‌های منظم در فضای آزاد داشته باشید، همچنین انجام منظم ورزش‌های مخصوصی که در کلاس‌های آمادگی آموخته‌اید، به میزان زیادی شما را آماده زایمان می‌کند.
جنین
فضای رحم بیش از پیش برای فرزندتان تنگ و محدود شده و او نیز مانند شما برای تولد لحظه‌شماری می‌کند.
هفته 40 بارداری
در طول هفته 41-40 پزشک ممکن است برای اطمینان از سلامت جنین، مرتباً شما را برای انجام نوار قلب جنین (NST)، روانه بیمارستان کند و گاهاً برای بررسی میزان مایع دور جنین سونوگرافی‌های مخصوص درخواست کند.
قفسه سینه جنین در این هفته برجسته است، پستان‌ها برآمده می‌شود و بیضه‌ها در کیسه بیضه قرار گرفته است، ناخن‌های دست از نوک انگشتان فراتر می‌رود.
متوسط طول فرق سری-نشیمنگاهی جنین در هفته 40، 36 سانتی‌متر و وزن در محدوده 3500-3400 گرم است. با پایان هفته 40 سوت پایان بارداری زده می‌شود و با وارد شدن به هفته 41، پزشک مجوز بستری شما برای زایمان را صادر می‌کند؛ حتی اگر علائم زایمانی آغاز نشده باشد.
برخی از مادران پس از گرفتن نامه بستری، با اشک شوق از آن استقبال می‌کنند چون لحظه‌ای زیباتر از این لحظه وجود ندارد که خداوند مادر را واسطه خلقت خود کند و او را لایق این امر بداند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.