۱۶۹۵۳۷
۲۲۵۳
۲۲۵۳

مواد شیمیایی در دوران بارداری، دست نزنید یوقت!

احتیاط در مورد تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری یک تصمیم عاقلانه است

احتیاط در مورد تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری یک تصمیم عاقلانه است. زیرا ممکن است تمام مواد شیمایی در دسترس شما برای جنین تان بی خطر نباشد. در ادامه این مطلب در مورد تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری و مواد مضر برای جنین بیشتر صحبت خواهیم کرد.
برخی از مواد شیمیایی تراتوژن ها هستند. تراتوژن ها به هرگونه عامل محیطی گفته می شود که می تواند در دوره پیش از تولد جنین٬ به‌ آن آسیب وارد کند. اما تاثیر این مواد، بسیار به چگونه و میزان تماس بستگی دارد. این یک واقعیت است که ما در طول روز مدام با برخی از تراتوژن ها در تماس هستیم. این مواد عبارتند از:
-برخی از داروها
-برخی عفونت ها
-تابش اشعه با دوز بالا
-الکل
-کافئین
-دخانیات
هر یک از این عوامل پتانسیل این را دارند که برای کودک شما مضر باشند.
با این حال، ایجاد نقائص هنگام تولد در مورد تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری بسیار نادر است. این عوامل حدود ۲ الی ۳ درصد از نوزادان را با نقص عضو رو به رو می کند. این در حالی است که کمتر از ۱۰ درصد از نقایص هنگام تولد توسط قرار گرفتن در معرض هر تراتوژن ایجاد می شود.
اما اگر شما به مدت طولانی در معرض مواد شیمیایی خطرناک قرار دارید، این موضوع می تواند برای جنین تان خطرناک باشد. پس اگر به طور منظم در تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری هستید. حتما با پزشک خود مشورت کنید.

نکات مهم در مورد تماس با مواد شیمیایی در دوران بارداری
درست است که شما نمی توانید کل دوران بارداری خود را در یک حباب سپری کرده و از رسیدن آسیب به نوزادتان جلوگیری کنید. اما برخی از اقدامات احتیاطی زیر را می توانید برای راحتی خیال خود انجام دهید.

مواد شیمیایی در خانه
ما زیاد در مورد ایمنی مواد شیمیایی در خانه شنیده ایم. اما هرگز تصور نمی کنیم که مواد شوینده هم جز آن ها باشند. برخی از شواهد نشان می دهد که استفاده زیاد از محصولات پاک کننده شیمیایی در دوران بارداری، می تواند باعث شود کودک در هنگام تولد با صدای خس خس تنفس کند. دلیل این است که این امکان وجود دارد مواد شیمیایی به بدن او راه یافته و با رشد کودک توسط ریه ها به سایر ارگان های بدن منتقل شود. پس در دوارن بارداری مواد شوینده شیمیایی استفاده نکنید.
علاوه بر این پوشیدن دستکش و جلوگیری از تماس مستقیم با محصولات که دود قوی دارند و یا بر روی برچسب آن ها علامت هشدار دهنده مشاهده می شود؛ یکی از اصول مهم است. برخی از گاز پاک کن ها و پاک کننده های کاشی در این دسته قرار می گیرند.
همچنین، سعی کنید از آفت کش ها، حشره کش ها و قارچ کش ها نیز استفاده نکنید. و در صورتی که در هوای آلوده به دود آن ها قرار گرفتید؛ سریعا پنجره ها را باز کنید. پیشنهاد می کنیم در این زمینه از مواد طبیعی و سازگار با محیط زیست استفاده کنید. زیرا نه تنها خودتان و جنینتان در امان هستید؛ بلکه از وارد کردن مواد سمی و مضر به طبیعت نیز جلوگیری می کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید. پیشنهاد می کنیم تا زمان تولد کودک به میزان کمتری از این محصولات استفاده کنید.

مواد شیمیایی در محل کار
اگر در محل کارتان به طور منظم در معرض حلال ها هستید. خطر سقط جنین و یا تولد نوزاد با نقایص فیزیکی شما را تهدید می کند. در دوران بارداری، سعی کنید قرار گرفتن در معرض این مواد را به حداقل برسانید.

رنگ ها
اگر شما حامله هستید، و می خواهید اتاق نوزادتان را رنگ کنید، سعی کنید از تماس با مواد زیر جلوگیری کنید:
-رنگ های بر پایه نفت
-پلی اورتان
-اسپری های رنگ
-تربانتین و حلال های مشابه
-جدا کننده رنگ مایع
اگر رنگ کردن اتاق کودک واجب است، رنگ هایی که بر مبنای آب هستند؛ امن ترین و بهترین گزینه ها می باشند. قبل از مصرف رنگ تهویه اتاق را چک کرده و از ماسک فیلتردار و لباس آستین بلند استفاده کنید.

سرب
در دوران بارداری باید سعی کنید تماس با سرب را به حداقل برسانید. سرب از طرق ریه ممکن است به بدن شما وارد شود:
-آب قابل شرب که به سرب آلوده شده است. اگر لوله کشی ساختمان قدیمی باشد؛ استعداد ترکیب آب با سرب موجود در مواد اولیه لوله ها، بیشتر می شود. اگر در خانه قدیمی زندگی می کنید. یا از فیلتر آب استفاده کنید و یا ابتدا آب را باز کرده و اجازه دهید چند ثانیه آب از لوله خارج شده و سپس از آن برای نوشیدن یا پخت و پز استفاده کنید. راه دیگر این است که آب را جوشانده و سپس سرد کنید و آن را مصرف کنید.
-سرگرمی هایی مانند سفال گری، جواهر سازی، هنرهای چاپی، شیشه گری و یا رنگ آمیزی شیشه
-رنگ های قدیمی درب و پنجره ها
-ظروف سرامیکی با لعاب سرب

جیوه
شما می توانید از طریق خوردن ماهی آلوده با جیوه در معرض خطر باشید. بالاترین سطح جیوه در ماهی های بزرگ مانند اره ماهی، کوسه و ماهی شکاری وجود دارد. بنابراین سعی کنید در دوران بارداری از این ماهی ها استفاده نکنید. شما می توانید ماهی تن به جای آن ها استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.