نشانه های بارداری چندقلویی، منتظر طوفان باشید!
در قدیم پزشکان به مادرانی که دوقلو باردار بودند، توصیه می کردند که از هفته ی ۲۴ تا ۲۸ به بعد، بیشتر در رختخواب بمانند و استراحت کنند.
در بسیاری از موارد، بارداری چندقلویی هم مثل بارداری تکقلویی سپری می شود، اما گاهی تجربههای شما در برخی موارد بسیار شدیدتر از فردی خواهد بود که فقط یک جنین در رحم دارد، مثلاً شکم تان بزرگ تر خواهد بود، حالت تهوع شدیدتری خواهید داشت و در بعضی مواقع به انجام نمونه گیری از مایع آمنیوتیک هم نیاز خواهید داشت؛ این نمونه گیری سخت و پیچیده تر است و احتمالا زمان زایمان را هم طولانی تر خواهد کرد. در بارداری های سه قلوی یا بیشتر، این تغییرات جسمی و علائم، بیشتر و شدیدتر خواهد بود. برخی سختیها و دردسرها در بارداری های چندقلویی شدیدتر و متفاوت تر از یک قلوهاست. در فهرست زیر بسیاری از تجربه ها و نکات متفاوت بارداری های چندقلویی را توضیح داده ایم. با ما همراه باشید تا در این باره نکات بیشتری را بیاموزید.
فعالیت مناسب در بارداری چندقلویی کدامند؟
در قدیم پزشکان به مادرانی که دوقلو باردار بودند، توصیه می کردند که از هفته ی ۲۴ تا ۲۸ به بعد، بیشتر در رختخواب بمانند و استراحت کنند. اما اطلاعات و آمار نشان می دهد که احتمال زایمان زودرس در زنانی که استراحت مطلق می کردند و همچنین کم وزنی نوزادان این زنان، نسبت به دیگران به هیچ وجه کمتر نشده است. اینکه آیا نیازمند کاهش فعالیت های روزمره تان هستید یا نه، به سابقه ی بارداری قبلی و چگونگی پیشرفت روند هفته به هفته ی بارداری تان بستگی دارد. اگر در معرض خطر زایمان زودهنگام یا مشکلات رشد جنینی باشید، پزشک استراحت مطلق را برایتان تجویز می کند. در بارداری های سه قلویی یا بیشتر، با وجود اینکه فواید استراحت مطلق چندان روشن نیست؛ بسیاری از متخصصان زنان و زایمان از سه ماهه ی دوم به بعد استراحت مطلق را توصیه می کنند.
رژیم غذایی مناسب من چیست؟
بسیاری از کارشناسان به خانم هایی که دوقلو باردارند توصیه می کنند روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر از زنان باردار معمولی مصرفکنند (یعنی روزی ۶۰۰ کالری بیشتر از مصرف قبل از بارداری). در بارداری های سه قلویی و بیشتر، مقدار دقیق مصرف کالری مشخص نشده، ولی واضح است که مصرف روزانه شان باید خیلی بیشتر از افراد معمولی باشد.
آهن و اسید فولیک یادتون نره!
در خانم هایی که دوقلو یا سه قلو باردارند، احتمال بروز کم خونی بیشتر است، بنابراین به آهن و اسید فولیک بیشتری نیاز دارند، پزشکان مصرف بیشتر مکمل های آهن و اسید فولیک را به خانم هایی توصیه می کنند که دو یا چند قلو باردارند.
منتظر حالت تهوع هم باشید!
خانم هایی که دو یا چند قلو باردارند، قطعاً در اوایل بارداری، حالت تهوع، ضعف و سرگیجه ی بیشتری نسبت به دیگر زنان باردار دارند. این تهوع ممکن است به دلیل وجود سطح بالاتری از هورمون HCG در جریان خون آن ها باشد. اما خبر خوب این است که در این مادران هم مثل زنان باردار دیگر، حالت تهوع در پایان سه ماهه ی اول به پایان می رسد.
منتظر افزایش وزن هم باشید!
متوسط افزایش وزن در دوره ی بارداری دوقلوها، حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم است. اما میزان دقیق وزنی که اضافه می کنید، به وزن قبل از بارداری تان بستگی دارد. اگر دوقلو باردارید، ایدهآلترین میزان افزایش وزن در سه ماهه ی دوم و سوم حدودا هفته ای نیم کیلو است. طبق تحقیقات اخیر میتوانید مطلوب ترین میزان رشد و افزایش وزن را با در نظر گرفتن و محاسبه ی میزان وزن و جرم بدن تان قبل از بارداری و افزایش وزن در سه ماهه ی اول و دوم بارداری به دست آورید. پزشکان توصیه می کنند میزان افزایش وزن مناسب برای مادرانی که سه قلو باردارند تا ۳۴ هفتگی، چیزی بین ۲۰ تا ۲۳ کیلو و بیشتر از ۲۳ کیلو برای چهار قلوهاست.
معاینه های پزشک در دوره بارداری چندقلویی کدامند؟
پزشک معمولاً سنگ می کند برای مادران دوقلو هم همان روند معاینه ها و ملاقاتهای معمولی دیگر مادران باردار را انجام دهد. برای مثال در هر بار معاینه فشار خون، ادرار و گاهی وزن شما چک می شود. اما از آنجایی که بیش از یک جنین دارید، پزشک ممکن است از شما بخواهد دفعات بیشتری برای معاینه مراجعه کنید. برخی از پزشکان معاینات معمول لگنی را انجام می دهند تا مطمئن شوند دهانه ی رحم در وضعیت مناسبی قرار دارد و پیش از موعد و بی موقع باز نشده باشد؛ اما برخی پزشکان برای بررسی وضعیت دهانه ی رحم سونوگرافی را پیشنهاد می کنند. اگر هیچ یک از علائم زایمان زودرس را نداشته باشید، پزشک ممکن است انجام معاینات و ملاقات های اضافی را لازم نداند.
بررسیهای سونوگرافیک منظم حتما توصیه می شود:
بیشتر پزشکان پیشنهاد میکنند مادرانی که دوقلو باردارند، باید بررسیهای سونوگرافی را در طول بارداری به صورت مرتب و دوره ای انجام دهند تا روند رشد جنین هایشان از نزدیک بررسی شود؛ البته اگر مشکل خاصی داشته باشید، لازم است سونوگرافی های بیشتری انجام دهید. در بارداری های دوقلویی از آنجا که پزشکان نمی تواند با اندازه گیری ارتفاع رحم چگونگی رشد جنین ها را چک کند، پس بیشتر به سونوگرافی نیاز است و از آنجایی که خانم هایی که دو یا چند قلو باردارند، بیشتر در معرض بروز مشکلات رشدی جنین هستند، بنابراین انجام این سونوگرافی ها بسیار مهم است.
منبع:
ویکی بیبی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼