۱۷۳۵۴۳
۲۱۰۸
۲۱۰۸

خرید وسایل نوزاد، کالسکه و صندلی اتومبیل

وقتی قرار است برای جنینی که هنوز در رحمتان چرخ میزند خرید کنید و بدون آنکه او را دیده باشید، نیازها و راحتی اش را در نظر بگیرید، کار از آنچه محققان تصور میکنند هم سختترمی شود.

در این مطلب میخواهیم همه چیز را در مورد تهیه صندلی اتومبیل و کالسکه کودک با شما در میان بگذاریم و این خرید دشوار را برایتان آسانتر کنیم.
خرید کردن یکی از لذت ها برای خانم هاست چه برسه به اینکه این خرید مربوط به کودک دلبندتان باشد. این را پژوهشگران ثابت کرده اند که میگویند برای رها شدن از احساس پوچی و افسردگی میتوانید دست به دامان مراکز خرید شوید. اما گروه دیگری از پ‍ژوهشگران هم معتقدند خرید کردن به خودی خود میتواند شما را مضطرب و حتی افسرده کند. آنها میگویند قرار داشتن در معرض انتخابهای زیاد ممکن است شما را کلافه کند و آخر هم با حالی پریشان دست خالی به خانه برتان گرداند. حالا تصور کنید پای خرید برای کسی به میان بیاید که خودش هنوز به دنیا نیامده است.
وقتی قرار است برای جنینی که هنوز در رحمتان چرخ میزند خرید کنید و بدون آنکه او را دیده باشید، نیازها و راحتی اش را در نظر بگیرید، کار از آنچه محققان تصور میکنند هم سختتر میشود. به همین دلیل است که در این مطلب میخواهیم همه چیز را در مورد تهیه صندلی اتومبیل و کالسکه کودک با شما در میان بگذاریم و این خرید دشوار را برایتان آسانتر کنیم.

به دردم میخوره؟
چه خودتان صاحب اتومبیل باشید و چه نه، باید قبل از اینکه فرزندتان به دنیا بیاید، صندلی ماشین را بخرید. حتی برای رساندن فرزند تازه متولد شده تان از بیمارستان به خانه به صندلی ماشین نیاز خواهید داشت. پس اگر بودجه تان محدود است، خرج های غیرضروری دیگر را فاکتور بگیرید اما از خرید این صندلی صرف نظر نکنید.

اینترنتی بخرم؟
درست است که در ماه های آخر بارداری که حسابی سنگین شده اید خرید رفتن برایتان سخت است اما نمیتوانید به این بهانه خرید صندلی را به دیگران واگذار کنید یا آن را اینترنتی سفارش دهید. هر صندلی ماشینی در هر اتومبیلی به خوبی نصب نمیشود. پس اگر صاحب ماشین هستید، قبل از خریدن صندلی حتما آن را در خودروی خود امتحان کنید و در غیر این صورت، خودروهایی که بیشتر ممکن است با آنها تردد کنید را به عنوان پیشفرض در نظر بگیرید. البته دیدن علامت «universal» روی جعبه صندلی به شما میگوید برای همه خودروها مناسب است.

دست دوم بخرم؟
این روزها بازار لوازم دست دوم سیسمونی در سایتها داغ است. شاید برای صرفه جویی بتوانید بسیاری از لوازم مربوط به کودکتان از قبیل کمد و ... را دست دوم بخرید اما از قرض گرفتن صندلی ماشین یا دست دوم خریدن آن پرهیز کنید. شما باید مطمئن باشید این صندلی سالم بوده و هیچ آسیبی ندیده است و البته هنگام تهیه آن به سال ساختش هم توجه کنید. صندلی ای که بیشتر از ۶ سال از زمان تولیدش گذشته باشد، ممکن است دچار فرسودگی شده باشد و در زمان خطر از پس محافظت از فرزندتان برنیاید.

چطور نصبش کنم؟
در دفترچه راهنمای داخل جعبه همه نکات لازم برای قرار دادن درست صندلی آورده شده و فروشنده هم میتواند در این زمینه شما را راهنمایی کند. بعد از تهیه صندلی اتومبیل، از درست نصب شدن آن مطمئن شوید. صندلی ماشین کودکتان نباید بیشتر از یکی، دو سانت سرجایش لق بزند. گذشته از این، کمربند اتومبیل شما باید کاملا صندلی را در خود بگیرد و نباید بعد از بستن کمربند در جایش تکان بخورد. البته صندلی ماشینی که میخرید باید به کمربند نرمی که بدن کودکتان را آزار ندهد، مجهز باشد.

کریر بخرم یا صندلی ماشین؟
بسیاری از والدین ترجیح میدهند به جای خرید دو وسیله از کریری که روی پایه صندلی ماشین نصب میشود، استفاده کنند. این کریرها را میتوان با خروج از اتومبیل از روی پایه برداشت و به عنوان ابزار حمل کودک از آنها استفاده کرد. اگر سراغ چنین صندلی اتومبیلی میروید تا زمانی که وزن فرزندتان از ۱۰ کیلوگرم بیشتر نشده، می توانید از این وسیله استفاده کنید. گرچه با سنگین تر شدن فرزندتان مجبور به پرداخت هزینه دیگری برای تهیه صندلی بزرگتر می شوید اما این کریرهای قابل نصب روی پایه بهتر می توانند نوزاد چند روزه شما را در خود جا دهند و تا حدود یک سال و نیمگی هم قابل استفاده هستند.

صندلی را جلو بگذارم یا عقب؟
بهتر است صندلی کودکتان را درست وسط صندلی های عقب اتومبیل بگذارید و تنها در صورتی که خودروی شما به ایربگ مجهز نباشد قرار دادنش روی صندلی جلو هم ایرادی ندارد و به شما کمک میکند که مدام چشمتان به فرزندتان باشد. بله، درست خوانده اید! کیسه هوای اتومبیل گرچه از جان بزرگترها محافظت میکند اما میتواند در صورت باز شدن به خفگی نوزادان منجر شود.

چقدر هزینه کنم؟
شاید راحتی و امنیت کودکتان تا اندازه ای به برندی که انتخاب می کنید، وابسته باشد اما تعارف نداریم! این جیب شماست که مشخص میکند تا چه اندازه برای خرید سیسمونی هزینه کنید. اگر میخواهید با هزینه حدود ۲۰۰ هزار تومان سراغ جنسهای ایرانی بروید، برندهایی مثل دلیجان این روزها حسابی پرفروش شده اند و حتی با هزینه ای کمتر هم قابل خریداری هستند اما اگر محدودیت مالی ندارید، میتوانید با انتخاب صندلیهای ماکسی کوزی، گرکو یا دیگر برندهای مطرح بین المللی هزینه ای در حدود یک میلیون تومان یا کمی بیشتر بپردازید.

تا چه سنی؟ تا چه وزنی؟
قرار نیست هر سال صندلی ماشین فرزندتان را عوض کنید اما نمیتوانید در تمام سه، چهار سالی که از آن استفاده میکند، به خریدن یک صندلی اتومبیل اکتفا کنید.

برای روزهای اول
بسته به نوع صندلی که انتخاب میکنید کودکتان تا قد و وزن خاصی توانایی استفاده از آن را خواهد داشت. صندلی هایی که به گروه +۰ تعلق دارند معمولا تا رسیدن فرزندتان به ۱۳ کیلو وزن میتوانند از او مراقبت کنند. پیش از ۹ ماهگی مهمترین نکته ای که در انتخاب صندلی باید به آن توجه کنید، محافظت از سر و گردن کودک است پس تصور نکنید با خرید یک صندلی بزرگ که نوزادتان در آن وول میخورد، عاقبت اندیشی کرده اید. فرزند شما قرار نیست همیشه زیر ۱۰ کیلو بماند و با سنگینتر شدنش، شما باید به طور کامل قید کریر را بزنید و برای تهیه گزینه ای دیگر هزینه کنید. این صندلی های به قول جوان ها شاسی بلند ارتفاع فرزندتان را بالا می آورند و به فرزندتان اجازه دیدن نمای بیرون از ماشین را میدهند؛ این صندلی ها که زاویه شان هم قابل تنظیم است، بسته به نوعشان و اطلاعاتی که روی بسته شان نوشته شده، فرزند ۲۰ کیلویی شما را در خود جای می دهند اما برای نوزادان تازه متولد شده، چندان امن به نظر نمی رسند.

برای سالهای آخر
اگر میخواهید فرزندتان راحت تر باشد، بعد از گذشتن وزنش از 9 کیلوگرم میتوانید سراغ صندلی های گروه 1+ بروید. توصیه میکنیم تا زمانی که نزدیک به پنج سانتیمتر از بالای سر فرزندتان روی صندلی خالی است از آن استفاده کنید و با کمتر شدن این فاصله به فکر تعویض صندلی بیفتید. بعید است کودک 10 کیلویی تان در همان کریری که روی پایه صندلی اتومبیل قرار گرفته احساس راحتی کند و اگر تا آن زمان یکی از صندلی های بلند مخصوص اتومبیل را تهیه نکرده باشید، احتمالا باید برای خریدنش دست به کار شوید. اگر صندلی کودکتان آفتابگیر دارد، یک راه دیگر اندازه گیری این است که تا زمانی که گوش فرزندتان پایین تر از لبه بالایی صندلی قرار میگیرد، از آن استفاده کنید.
راهنمای خرید بهترین کالسکه برای بچه ها
کی بخرم؟
قانون کلی وجود ندارد. اگر زیاد اهل بیرون رفتن نیستید و پیاده تردد نمی کنید، یک سبد یا ساک حمل کودک هم در ماه های اول کارتان را راه می اندازد؛ چند ماه بعد هم می توانید از آغوشی برای همراه کردن فرزندتان با خود کمک بگیرید و خرید کالسکه را به بعد از 6 ماهگی موکول کنید. مثل بسیاری از تجهیزات حمل و نقل دیگر، توجه به سن نوزاد شما میتواند در انتخاب کالسکه بهتر یاری تان دهد. اگر برای فرزند تازه متولد شده تان کالسکه میخرید، به قابلیت کالسکه در تنظیم زاویه دقت کنید. در ماه های اولیه نشستن برای نوزادتان سخت و حتی آزاردهنده خواهد بود پس چارهای جز انتخاب کالسکه ای که 180 درجه تخت شود، نخواهید داشت. کالسکه هایی که صندلیشان تا این اندازه میخوابد یا اینکه کریر رویشان نصب میشود، بهترین انتخاب برای شروع روزهای مادری تان است.
ست بخرم؟
اگر فرزندتان همیشه همراه خودتان است، چاره ای جز انتخاب یک ست سبک ندارید چرا که گذشته از کالسکه و کریر باید ساک و لوازم کودک را هم با خود ببرید. شاید یک کالسکه کومبوی سبک که کریر یا ساک بچه روی آن نصب میشود و ساک کودک هم در آن جا می گیرد بتواند به شما کمک کند.

عصایی بخرم یا بزرگ؟
به ظرافت کالسکه های عصایی نگاه نکنید؛ آنها به اندازه کافی محکم هستند. این کالسکه ها به راحتی جمع و کوچک میشوند و حتی در هواپیما هم میتوانید آنها را با خود ببرید. اگر راهی طولانی را میخواهید با کالسکه همراه شوید، عصایی ها به دلیل سبک بودنشان بهترین انتخاب برای شماست.

آلومینیومی یا آهنی؟
انتخاب کالسکه مناسب به قیمت آن بستگی ندارد بلکه به استفادهای که شما از آن میکنید، ارتباط دارد. اگر شما تنها قرار است چند ساعت در هفته از کالسکه در پیاده روی هموار استفاده کنید، قطعا نیازی به خریدن یک مدل گرانقیمت ندارید. کالسکه های گران ظاهری زیباتر دارند، از آلومینیوم سبک تری ساخته شده اند و به همین دلیل مقاومت بالاتری دارند. عمر چرخ ها و ترمز این کالسکه های مرغوب بیشتر است اما خودتان قضاوت کنید که بر اساس میزان و نوع استفاده تان به کدام یک از این برتری ها نیاز دارید.

ارتفاعش چقدر باشد؟
کالسکه ای که ارتفاع دسته آن قابل تنظیم است را انتخاب کنید تا شما و همسرتان که قدی متفاوت دارید به راحتی قادر به راندن آن باشید اما اگر قرار است تنها یکی از شما از آن استفاده کنید، یک کالسکه با دسته های ثابت هم میتواند برایتان کافی باشد.

کالسکه مارک دار بخرم؟
نمیخواهیم شما را به خرید کالسکه ای از برندهای گرانقیمت ترغیب کنیم اما باید سراغ کمپانی هایی بروید که در ایران خدمات پس از فروش ارائه میدهند. شاید یک برند تازه وارد یا گمنام با وجود کیفیت خوبش قیمت پایین تری به نسبت همتایان اش داشته باشد اما احتمالات را هم در نظر بگیرید. اگر چرخ این کالسکه مرغوب اما کمیاب شما شکست، چطور میخواهید نمونه اش را گیر بیاورید؟

امکانات جانبی مهم است؟
کالسکه هایی که این روزها در بازار پیدا می کنید، امکانات جانبی زیادی دارند که بسیاری از آن امکانات چندان به کار شما نمیآید. اگر فرزندتان بهار و تابستان به دنیا می آید، سایبان دار بودن کالسکه را مورد توجه قرار دهید و اگر در روزهای پاییز و زمستان قرار است در کالسکه بنشیند از مدل هایی که سایبان ضدآب یا چتر دارند استفاده کنید. سبد زیرین کالسکه هم برای قرار دادن ساک کودک و حتی کیف خودتان به کارتان می آید. پس ترجیحا یک کالسکه سبددار انتخاب کنید.

کدام کالسکه امن تر است؟
امن بودن کالسکه به وضعیت چرخ ها، نوع ترمز و البته کمربند و جنس پارچه آن بستگی دارد. هنگام خرید از محکم بودن و البته زبر نبودن کمربند کالسکه مطمئن شوید و دقت کنید نگهدارنده ای که قرار است بین پاهای نوزادتان قرار گیرد، راحت و متناسب باشد. نوزاد شما در ماه های اول توانایی نگه داشتن خودش را ندارد پس هم به وجود تجهیزات ایمنی توجه کنید و هم از سر نبودن رویه کالسکه مطمئن شوید.

چقدر هزینه کنم؟
برای خرید یک کالسکه کومبو از برندهای مطرح، باید حدود چهار میلیون تومان یا کمی بیشتر هزینه کنید و یک کالسکه عصایی از برندی مسل مکسی کوزی را میتوانید با قیمت زیر یک و نیم میلیون تومان پیدا کنید. البته در برندهای معتبری مثل چیکو و پیرکاردین هم گزینه های خوبی با قیمت زیر ۸۰۰ هزار تومان پیدا خواهید کرد. اگر قرار نیست زیاد از کالسکه استفاده کنید، دلیلی برای پرداخت چنین هزینه هایی وجود ندارد. شما می توانید با کمتر از ۳۰۰ هزار تومان یک کالسکه ایرانی بخرید. البته قرار نیست انتظاری که از ظاهر و کیفیت یک کالسکه سه میلیون تومانی دارید توسط یک کالسکه ۳۰۰ هزار تومانی برآورده شود.

دنبال چه میگردید؟
کالسکه های عصایی و کمبو را به شما معرفی کردیم اما اگر نظر شما را جلب نکردهاند، نگاهی به این سه مدل بیندازید.

کالسکه های سنتی
این کالسکه ها از سینی غذا گرفته تا سایبان و سبد قرار دادن وسایل، همه را در خود دارند و در برخی از انواعشان کریری جداگانه روی کالسکه نصب میشود. برخی از انواعشان را میتوانید از همان روزهای بعد از تولد استفاده کنید. اما اگر میخواهید در سال های بعد کالسکه دیگری نخرید، مدلی جادار انتخاب کنید که فضای میز غذایش جای کودک دو، سه ساله شما را با وجود لباس های زمستانی اش تنگ نکند.

کالسکه های مسافرتی
با خرید آنها سه نشان را با یک تیر زده اید و کافی است وقت سفر، کریر را از روی پایه اش جدا کنید و روی بند کالسکه بگذارید تا بی نیاز از داشتن دو وسیله مجزا، فرزندتان را با خود همراه کنید و بعد هم آن را روی پایه صندلی ماشین بگذارید و در داخل اتومبیل از آن استفاده کنید. این کالسکه گرچه از نظر قیمت مقرون به صرفه است اما کمی جاگیر و سنگین است پس اگر زیاد از کالسکه استفاده میکنید و چندان اهل سفر نیستید، خرید آن را فراموش کنید.

کالسکه های ورزشی
شما میتوانید حتی در کنار نوزادتان به پیاده روی بروید و آرام بدوید. اگر میترسید بودن با بچه پویایی تان را بگیرد یا اینکه بی تحرکی شما را از قیافه بیندازد، میتوانید این سه چرخه را انتخاب کنید. البته این کالسکه را تا قبل یک سالگی یا حداقل ۸ ماهگی فرزندتان نمیتوانید استفاده کنید و بعد از این سن هم اگر قصد دویدن با آن را دارید، باید به خاطر حفظ امنیت کودکتان چرخش را روی حالت غیر چرخان قفل کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.