۱۷۴۷۵۶
۱۹۰۹
۱۹۰۹

ناسازگاری خون مادر و جنین، یعنی چی؟

در اوایل بارداری آزمایش خونی از شما گرفته می‌شود تا مشخص شود آیا یک پروتئین خاص به نام Rh در خونتان وجود دارد یا خیر.

ناسازگاری خون مادر و جنین همان ناسازگاری RH مادر و جنین است. برای مقابله با ناسازگاری خون مادر و جنین تزریق روگام برای شما تجویز می شود.
در اوایل بارداری آزمایش خونی از شما گرفته می‌شود تا مشخص شود آیا یک پروتئین خاص به نام Rh در خونتان وجود دارد یا خیر. اگر وجود داشته باشد شما Rh+ هستید مثل ۸۵ درصد جمعیت امریکا. اما اگر این پروتئین در شما وجود نداشته باشد این مساله می‌تواند برای پزشک شما نشانه‌ای مبنی بر احتمال وجود ناسازگاری خون مادر و جنین باشد.

ناسازگاری خون مادر و جنین
داشتن خون Rh- در حالت کلی مشکلی در بارداری ایجاد نمی‌کند مگر آنکه خون پدر نوزاد Rh+ باشد. در این حالت خاص، احتمال این وجود دارد که خون فرزند شما نیز Rh+ باشد که در این صورت خون شما و فرزندتان باهم ناسازگار است. (اگر هردوی شما Rh- باشید مشکلی پیش نمی‌آید)
در طی بارداری ممکن است گلبول‌های قرمز خون جنین با عبور از جفت وارد جریان خون شما شود. این پدیده معمولا در بارداری اول مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر این بارداری دوم‌تان با یک جنین Rh+ باشد، این احتمال وجود دارد که گلبول‌های قرمز خون‌تان این گروه خونی را شناسایی کرده و به مقابله با آن بپردازند و یک سیستم ایمنی بر علیه فرزند درون شکم‌تان ایجاد نمایند زیرا که خون Rh- شما نمی‌تواند گلبول‌های Rh+ را تحمل نماید. (این اتفاق ممکن است پس از یک سقط عمدی یا از دست دادن جنینی با Rh+ اتفاق بیافتد.) پزشک شما برایتان تزریق روگام را که یک گلوبین مقاوم به Rh است تجویز می‌کند. این ماده با توقف تولید آنتی بادی‌هایی که ممکن است به سلول‌های خون فرزندتان حمله کنند عمل می‌کند. این تزریق عملا در هفته‌ بیست و هشتم بارداری انجام می‌پذیرد و در ادامه‌ی آن تزریق دیگری 72 ساعت پس از تولد دریافت می‌کنید. (اگر آزمایش خون فرزندتان نشان دهد که Rh خونش مثبت است.) اگر Rh خون شما منفی باشد و در طی بارداری دچار خونریزی گردید و یا عملی مثل آمینوسنتز که در آن احتمال انتقال سلول های خون وجود دارد را انجام دهید، ممکن است پزشکتان برای شما تزریق روگام درنظر بگیرد.
اگر بدن شما این واکنش دفاعی را داشته باشد و تزریق روگام انجام نپذیرد، سلول‌های خون شما با گلبول‌های Rh+ خون فرزندتان مانند ویروس یا عوامل خارجی مهاجم برخورد می‌کنند و برای دفاع در برابر آنها آنتی‌بادی تولید می‌نماید. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند از جفت عبور کرده و گلبول‌های قرمز خون فرزندتان را از بین ببرند. در نتیجه‌ی این عمل جنین به کم‌خونی شدید قبل از تولد مبتلا می شود. در درصد پایینی از موارد، این فرآیند ممکن است منجر به مرگ جنین گردد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.