انواع عفونت در بارداری، چطور پیشگیری کنم؟
بعضی از عفونتهایی که در دوران بارداری اتفاق میافتند ممکن است برای شما و جنین خطرناک باشند.
این مطلب قرار نیست شما را نگران کند. اما بهتر است با دلایل و نشانههای عفونتهای مختلف که سر راه مادر شدن شما قرار بگیرند آشنا باشید. مهم این است که بدانید چگونه از آنها جلوگیری کنید یا درمانشان کنید.
بعضی از عفونتهایی که در دوران بارداری اتفاق میافتند ممکن است برای شما و جنین خطرناک باشند. در حالت عادی بدن شما برای محافظت در برابر باکتریها و ویروسها تعدادی آنتی بادی تولید میکند. وقتی همان باکتری یا ویروس دوباره به بدن حمله کند بدن شما تا حدی دربرابر آن مقاوم است. اما بعضی وقتها بدن قادر به تولید آنتیبادی کافی نیست و ویروسها عفونت ایجاد میکنند.
شکست بدن در دفاع از عفونتهای دوران بارداری
وقتی شما آلوده میشوید، باکتریها و ویروسها به بافت حمله میکنند و سم تولید میکنند. بعضی عفونتهای رایج در دوران بارداری در اثر ویروسها، باکتریها، کرمها، کک، کنه، شپش، قارچ و عوامل دیگر به وجود میآیند. عفونت در دوران بارداری به این دلیل جدی است که ممکن است جنین شما را تحت تاثیر قرار دهد.
شما در طول بارداری مستعد ابتلا به بعضی از عفونتها هستند. دلیل اصلی آن این است که شما به خاطر خستگی یا دلایل دیگر ضعیف شدهاید. بعضی از عفونتها اگر خطرناک شوند میتوانند منجر به سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد نارس یا مرگ و میر مادران شود. به خاطر همین لازم است مراقبتهای لازم برای جلوگیری از ابتلا به عفونت را بدانید و اگر مبتلا شدید بدانید که باید فورا درمان شوید.
چرا بدن در طول بارداری مستعد ابتلا به عفونت است؟
بارداری روی سیستم فیزیولوژیک بدن تاثیر میگذارد و تغییرات هورمونی در این دوران در بدن روی میدهد. در اینجا یک لیست از عفونتهای که ممکن است در دوران بارداری با آنها مواجه شوید را میخوانید:
هپاتیت B
این بیماری شایعترین بیماری عفونی در بارداری است که بر کبد تاثیر میگذارد. این بیماری از طریق رابطه جنسی با فرد آلوده یا تماس با خون آلوده سرایت میکند و منجر به مرگومیر نوزادان، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس میشود. بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای بارداری در برابر آن مقاوم شوید.
هپاتیت C
این بیماری میتواند به سرعت تشخیص داده شود زیرا علامت اولیه آن تهوع است. اما چون این علایم میتواند با ویار اشتباه شود گاهی تشخیص آن دیر اتفاق میافتد. این بیماری میتواند از طریق درمانهای پزشکی یا دندانپزشکی منتقل شود. اگر شما مبتلا باشید فرزندتان ممکن است از آن تاثیر بگیرد.
عفونت ادراری
این عفونتها معمولا توسط باکتریهای مقعد یا واژن وارد مجاری ادرار و بعد وارد بدن میشوند. این باکتریها میتوانند کلیه را هم درگیر کنند.
بیماریهای آمیزشی
در این دوران احتمال ابتلا به این بیماریها بسیار بالاست. مشکل این است که اکثر بیماریهای آمیزشی علامت خاصی ندارند. بهتر است برای تشخیص این بیماریها به صورت دورهای آزمایش بدهید.
تب خال تناسلی
این تبخال ناشی از ویروسی به نام هرپس سیمپلکس است. شما ممکن است این ویروس را از طریق ارتباط دهانی یا تماس با فرد آلوده دریافت کنید. اگر عفونت در سه ماه اول بارداری روی دهد میتوان آن را درمان کرد. اما اگر نزدیک به پایان بارداری اتفاق بیفتد، باید برای جلوگیری از آلوده شدن بچه سزارین انجام داد.
آبله مرغان
آبله مرغان یک بیماری عفونی است که میتواند در دوران بارداری برای شما و فرزندتان مشکلاتی ایجاد کند. تقریبا ۹۵ درصد از زنان به خاطر اینکه قبلا آبله مرغان گرفتهاند به آن ایمن هستند و معمولا بار دوم بیمار نمیشوند. اما اگر کسی قبلا آن را نگرفته احتمال ابتلا افزایش مییابد. این بیماری میتواند باعث آسیبهای رشدی برای جنین شود.
سرخجه
علایم این بیماری شبیه به آنفولانزاست. برای مثال افزایش دمای بدن یا التهاب غدد لنفاوی. اگر در دوران بارداری سرخجه بگیرید ممکن است روی بینایی و شنوایی کودکتان تاثیر بگذارد. این بیماری حتی ممکن است به نقص در قلب یا مغز هم منجر شود.
بیماریهای گروه B استرپتوکوک
این عفونت به ندرت روی میدهد اما اگر در سهماهه سوم یا هنگام زایمان اتفاق بیفتد ممکن است برای نوزاد عوارض متعددی ایجاد کند.
پیشگیری و درمان
حالا که فهمیدیم کدام بیماریها روی بارداری تاثیر میگذارند، وقت آن است که بدانیم چطور باید با آنها مقابله کنیم:
- قبل از اقدام به بارداری خود را به عفونت مقاوم کنید.
- نشانهها را پیگیری کنید و به طور منظم چکآپ کنید.
- در صورتی که همسرتان به عفونت مبتلاست از نزدیکی با او خودداری کنید.
- مطمئن شوید پزشکتان از ابزاری که برای بیمار قبل استفاده کرده برای شما استفاده نمیکند.
- از آنجا که سیستم ایمنی هشدار زودهنگام نمیدهد، بهتر است خوراکیها را حتما قبل از مصرف بجوشانید و ضدعفونی کنید، آب آشامیدنی تمیز بنوشید و دستها را بعد از تماس با حیوانات به طور کامل بشویید.
- اگر از عفونت ادراری رنج میبرید، روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. اگر علایم عفونت بیشتر از دو روز طول کشید، حتما با پزشکتان مشورت کنید تا آنتیبیوتیک مناسب را تجویز کند.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼