جوش و خارش بدن در بارداری، راه خلاصی از آن
پاپول بارداری معمولا در ۳۶ هفتگی اتفاق میافتد اما از ۱۷ هفتگی تا یک هفته پس از زایمان هم ممکن است دیده شود.
زنان باردار هم ممکن است مثل افراد دیگر جوش بزنند. اما نوعی جوش مخصوص دورهی بارداری به نام پاپول دورهی بارداری وجود دارد که خیلی شدید بوده و ظاهر زشتی دارد و موجب خارش شدید میشود. این جوشهای متداول دوران بارداری از هر ۱۶۰ خانم باردار یکی را گرفتار میکند(پاپولها به خصوص در اولین بارداریها یا بارداریهای دوقلویی ظاهر میشوند).
پاپول بارداری معمولا در ۳۶ هفتگی اتفاق میافتد اما از ۱۷ هفتگی تا یک هفته پس از زایمان هم ممکن است دیده شود. این جوشها دانههای قرمزی هشستند که ابتدا روی خطوط شکم ظاهر میشوند و بعد ممکن است به جاهای دیگر مثل دستها، پاها، سینه وکمر هم کشیده شوند. پاپول تقریبا هیچ وقت روی صورت در نمیآید، خداروشکر!
این جوشها به رغم ظاهر برجستهشان، هیچ خطری برای نوزاد ندارند. اگر دچار این جوشها شدید، پزشکان احتمالا انجام آزمایش خون را هم توصیه میکند تا مطمئن شود که علت این خارشهای پوستی فقط همین جوشهاست و مشکل دیگری وجود ندارد.
تنها راه مطمئن برای خلاصی از شر این جوشهای شدید دورهی بارداری، وضع حمل است. بعضی خانمها میگویند تنها چند ساعت پس از وضع حمل خارش این جوشها از بین میرود و البته قبل از وضع حمل هم استفاده از پماد کالامین یا کرمهای مرطوب کننده هم میتواند تسکین دهنده باشد. اگر این درمانها موثر نباشند، پزشک عمومی یا متخصصین ممکن است کرمهای موضعی ملایم استروئیدی یا قرصهای آنتی هیستامین را تجویز کند. حتی گاهی بدون ظهور جوش روی پوست هم ممکن است احساس خارش زیادی داشته باشید، به خصوص در محلهایی که پوست شکم کشیده میشود. این گونه خارشها بسیار متداولاند.
خارش در بارداری
از هر 50 خانم باردار، یکی دچار کلستاز بارداری میشود، وضعیتی که افزایش اسیدهای صفراوی در خون به علت برخی عوامل داخلی و خارجی موجب خارش میشود. این شرایط معمولا پس از هفتهی 20 بارداری آغاز میشود. خارش بیشتر از ناحیهی پایین پاها و دستها و تنه آغاز میشود و با پیشرفت بارداری شدیدتر می-شود. اما پس از زایمان این خارش از بین خواهد رفت. البته با وجود این خارشها هیچ تغییر یا مشکل پوستی وجود ندارد که بتوان آنها را علت خارش دانست. اگر خارش کم باشد، میتوانید آن را با کرمهای مرطوب کننده یا داروهای ضد خارش موضعی یا آنتی هیستامینهای خوراکی درمان کنید.
اما اگر خارش شدید باشد، پزشک ممکن است داروهای خوراکی را که به کاهش و پاکسازی اسید صفرا از جریان خون کمک میکند تجویز کند. پزشک در چنین شرایطی وضعیت نوزاد را دقیقتر بررسی کرده و احتمالا تستهای منظم قلب نگاری و سونوگرافی انجام میدهد، چرا که در چنین شرایطی خطر زایمان پیش از موعد یا ضعف جنین افزایش مییابد.
آمادگی برای شیردهی
بر خلاف باور عمومی، هر مادری شیردهی را خیلی دوست ندارد و آن را کار آسانی نمیداند، شاید باورتان نشود که همین شیردهی چقدر میتواند برای شما و نوزادتان مفید باشد. یادگیری شیوهی صحیح شیردهی به کمی تمرین نیاز دارد. بنابراین قبل از وضع حمل باید کمی نوک پستانهایتان را قوی و محکم تر کنید تا به هنگام شیردهی احتمال ترک خوردن نوک پستانها یا دردگرفتن آنها کمتر شود. میتوانید این کار را با مالیدن آرام و نرم نوک آنها با انگشتان یا پارچهی حولهای انجام دهید یا از سوتینهای مخصوص شیردهی که لبه یا زبانههای آن رو به پایین است استفاده کنید تا نوک پستان مدام به لباس مالیده نشود.
البته برای تحریک و مقاوم سازی نوک پستانهایتان، خیلی سخت نگیرید، چر ا که گاهی ماساژ و مالیدن شدید و زیاد نوک آنها میتوانید موجب انقباضات رحم وحتی گاهی زایمان پیش از موعد شود.
برخی از خانمها تگراناند که سینههای مناسبی برای شیردهی ندارند، اما هیچ سینهای مناسب یا نامناسب نیست. همهی سینهها، چه کوچک و چه بزرگ، میتوانند شیر کافی تولید کنند. البته سینههایی هم که نوک کوچک یا فرورفتهای دارند هم میتوانند با ماساژ دادن کمی بیرون زده و مناسب شیردهی شوند. در برخی داروخانهها و مغازههای سیسمونی فروشی، میتوانید وسیلههای مخصوص شیردوشی را تهیه کنید. این وسیله با مکش نوک سینه به جلو، به بیرون آمدن نوک آنها کمک میکند.
آغوز
برخی خانمها از همان ابتدای بارداری متوجه میشوند که گهگاه از نوک سینهشان نوعی ترشحات زردرنگ خارج میشود. این ترشحات کاملا طبیعی و در واقع همان آغوز یا کلستروماند که در روزهای ابتدایی زندگی نوزاد از سینه خارج میشوند و نوزاد از آن تغذیه .میکند.
منبع:
کودکان طلایی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼