۱۸۵۱۸۲
۱۲۲۹
۱۲۲۹

درد شکم در بارداری، ناشی از چیست؟

در ماه های اول دوران بارداری اکثرا خانم ها به دلیل اینکه رحم در حال بزرگ شدن می باشد دردی در ناحیه زیرشکم احساس می کنند.

آیا درد شکم در بارداری مورد خطرناکی می باشد؟ اگر دردهای شکمی شدید و طولانی مدت نیستند و با استراحت و تغییر وضعیت بهبود پیدا می کنند و با علائم خطری مثل لکه بینی و خونریزی، ترشحات غیرطبیعی، سوزش ادرار و انقباضات مداوم شکمی همراه نیستند نیازی به نگرانی نیست.
در چنین شرایطی دردها نه تنها نشانه بدی نیستند بلکه علامتی از کشیده شدن رحم و بافت های نگهدارنده آن هستند که می توانند نشانگر رشد نوزاد باشند.
در ماه های اول دوران بارداری اکثرا خانم ها به دلیل اینکه رحم در حال بزرگ شدن می باشد دردی در ناحیه زیرشکم احساس می کنند که این دردها معمولا شبیه به دردهای قبل از دوره قاعدگی می باشند. بر اساس فیزیک بدنی افراد دردها متفاوت اند. افرادی که چربی در ناحیه زیاد دارند دردها بیشتر می شود و همچنین آستانه درد در همه افراد متفاوت است.
همچنین علائمی که معمولا مادران از آن شکایت می کنند شامل تهوع و استفراغ ، سوزش معده و دوره ویار و … می باشد.

تهوع و استفراغ در بارداری
این نوع ناراحتی غالباً در ماه های اولیه آبستنی بر مادران باردار عارض می گردد. این نوع ناهمگونی های هاضمه ای از سه هفته اول حاملگی شروع می شود و تا پایان ماه چهارم ادامه پیدا می کند. بسیاری از حالات تهوع و استفراغ ها در هنگام صبح و موقع برخاستن از خواب پدید می آید. کاهش تهوع در بارداری با بهره گیری از برخی ترفند ها امکان پذیر است.
اگر حالات تهوع و استفراغ از حالات طبیعی خود خارج گردد و ناراحتی های زیادی را برای فرد آبستن فراهم آورد، توصیه می شود که به پزشک مراجعه شود.

سوزش معده در بارداری
ترشیدگی و احساس سوزش در مری و معده در زنان حامله بسیار رایج بوده و یکی از شایع ترین ناراحتی های آنها به شمار می رود. این ناراحتی به احتمال زیادی تا زمان تولد کودک نیز تدوام دارد. علت چنین ناراحتی کاهش فاصله میانی معده و مری و گستردگی راه عبور غذاست. بدین علت که مقدار اسید افزایش می یابد و سوزش بیشتر می شود.
برای رهایی از چنین ناراحتی آسان ترین راه درمان تهوع و استفراغ بایستی از خوردن مواد غذایی اسیدی و ترشی و غذاهای پرچرب و دیر هضم اجتناب کرد.

دوره ویار و اجتناب از غذا
در بسیاری از زنان آبستن دیده شده است که نسبت به برخی غذاها یا نوشیدنی ها و میوه جات اشتهای شدیدی پیدا می کنند و سعی دارند به هر نحوی که شده آن را تهیه کرده و به مصرف برسانند. گاهی مشاهده می شود برخی زنان حتی به بوی خاک و یا سایر چیزها رغبت نشان می دهند یا برخلاف این ممکن است زنان آبستن از خوردن برخی غذاها اجتناب ورزد. حالت ویار و یا اجتناب از غذا که دو واکنش متفاوت از همدیگر هستند به نیازمندی های ارگان های بدن ارتباط دارد.

یبوست در بارداری
سه دلیل بر بروز چنین بیماری و ناراحتی متصور است ابتدا اینکه شکم و رحم به خاطر گستردگی و بزرگی خود بر روده ها فشار وارد می کند و آن ها را از فعالیت همیشگی خود باز می دارد. این عمل باعث می گردد که ترشح مواد هاضم در روده ها کمتر شده و یبوست به وجود آید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.