مسافرت در دوران بارداری، توسط هواپیما و کشتی بی خطره؟
همگان می دانند که بارداری دوران بسیار حساسی است. مادر باردار باید در تمامی شرایط و موقعیت ها مراقب سلامتی خود و جنینش باشد.
همگان می دانند که بارداری دوران بسیار حساسی است. مادر باردار باید در تمامی شرایط و موقعیت ها مراقب سلامتی خود و جنینش باشد و قبل از اقدام به هر کاری تمامی جوانب را در نظر بگیرد. یکی از موارد مهم و سوال برانگیز نحوه صحیح مسافرت کردن در طی بارداری است. در ادامه به باید ها و نباید های مسافرت با هواپیما و کشتی در دوران بارداری و اینکه آیا این نوع سفر ها در دوران بارداری ایمن و بی خطر است یا نه پرداخته شده است، لطفا با ما همراه باشید.
مسافرت با هواپیما در ماه اول بارداری
اگر قصد انجام مسافرت هوایی در طول بارداری دارید و یا از چند هفته پیش بلیط خود را رزرو کرده اید و حالا به طور ناگهانی متوجه شده که به زودی مادر خواهید شد، لازم است نکاتی را درمورد سفر هوایی در دوران بارداری به شما یادآور شویم.
در اینجا برخی از توصیه های بسیار مهم برای کسانی که قصد سفر هوایی در ماه اول بارداری دارند ارائه میشود لازم به ذکر است که نکات ارائه شده باید در سفرهای هوایی تمام دوران بارداری مد نظر باشد:
۱- آمادگی برای سفر هوایی در دوران بارداری
همه داروهای مورد نیاز از جمله مکمل ها و هر داروی خاصی که مصرف می کنید را بسته بندی کنید و با خود همراه داشته باشید. کفش های راحت و آزاد برای جلوگیری از ورم پاها بپوشید و لباس های گشاد و راحت را انتخاب کنید.
۲- در هنگام ورود به هواپیما
درخواست صندلی نزدیک راهرو (تا رفت و آمد به دستشوئی برایتان راحت باشد) و یک صندلی نزدیک به درب خروجی (برای داشتن فضای کافی جهت دراز کردن پاها)
۳- در هنگام پرواز
- کمربند ایمنی را بسته نگه دارید.
- به مقدار فراوان مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید.
- حرکات کششی پاها و زانوها را در طول پروازهای طولانی انجام دهید تا از ورم و گرفتگی عضلات پا بر اثر فشار داخل کابین پیشگیری شود.
- در صورت امکان هرچند گاه کمی قدم بزنید.
- از همه مهمتر، از درخواست کمک در صورت احساس تهوع، سرگیجه و منگی تردید نکنید.
مسافرت هوایی در سه ماهه اول به دلیل نبود امکانات مخصوص برای مادرانی که از تهوع و استفراغ شدید رنج می برند، میتواند ناراحت کننده باشد. بعلاوه، ممکن است احساس ناراحتی شدید در هنگام حرکت داشته باشید. مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که نباید جنین خود را در معرض ریسک ناخواسته قرار دهید. در هنگام سفر، کتاب بخوانید، موزیک گوش کنید، افکار خوب در ذهنتان داشته باشید و سعی کنید قدری بخوابید. با همه اینها اگر احساس کردید که نیاز دارید، به محض فرود آمدن هواپیما با یک پزشک ملاقات کنید.
مسافرت با کشتی در دوران بارداری
خوب، شما تصمیم گرفته اید در دوران بارداری به یک سفر دریایی بروید این یک ایده خوب است به شرطی که شما بجز حالت تهوع معمول دوران بارداری مشکل دیگری نداشته باشید. اگر از هر نظر احساس راحتی و امنیت می کنید این سفر برنامه ریزی شده را انجام دهید و از آن لذت ببرید!
در اینجا توصیه های برای برنامه ریزی یک سفر دریایی در دوران بارداری و رعایت آنها در طول سفر ذکر می گردد.
۱- آمادگی برای مسافرت با کشتی در دوران بارداری
- دوزهای اضافی از کلیه داروهای خود را برای کل سفر به همراه داشته باشید.
- پرونده های پزشکی تان را با خود همراه داشته باشید و یک لیست از غذاهایی که باید و نباید در طول سفر مصرف شود تهیه کنید.
- کل برنامه سفر دریایی را بررسی کنید، از جمله مدت زمان بین توقفها در بنادر. اقدامات و تجهیزات ایمنی کشتی را چک کنید.
- برای حصول اطمینان از ایمنی و سلامتی کشتی، با مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها تماس بگیرید. یا با سایر دفاتر پیشگیرانه مربوط به پیشگیری در کشوری که قصد سفر به آنجا را دارید تماس بگیرید.
۲- در داخل کشتی
برای پیشگیری از آفتاب سوختگی و گرمازدگی به مدت طولانی در عرشه کشتی نمانید.
- بطور مرتب آب بنوشد تا بدنتان دچار کم ابی نشود.
- غذاهای مغذی و مفید بخورید.
- فضای زیادی در داخل کشتی برای قدم زدن دارید. پس روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید.
۳- در مسافرت با کشتی در دوران بارداری از موارد زیر اجتناب کنید:
- از مصرف غذاهای دریایی دوری کنید زیرا ممکن است حاوی متیل جیوه باشند که می تواند در رشد مغز جنین اختلال ایجاد کند.
- از رفتن به مکان های لغزنده و شیب دار خودداری کنید تا از افتادن و سرخوردن پیشگیری کنید.
- از مصرف خوراکی های محلی در توقفگاه ها و بنادر خودداری کنید.
- از شنا کردن در استخرهای عمومی داخل کشتی اجتناب کنید تا در معرض عفونت و بیماری قرار نگیرید. در عوض می توانید از استخر و جکوزی خصوصی استفاده کنید.
- از انجام کلیه ورزش ها و بازی های آبی دوری کنید.
۴- در پایان:
به محض پیاده شدن از کشتی برای انجام چکاب نزد یک پزشک بروید.
منبع:
نی نی پلاس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼