۱۸۸۹۰۳
۲۱۷۳
۲۱۷۳

سفر در دوران بارداری، هرآنچه باید بدانید

برای اکثر زنان باردار خطری ندارد که با وجود حاملگی سفر کنند ولی نکاتی هستند که به سلامت مادر و فرزند برای سفر ایمن و راحت کمک می نمایند.

برای اکثر زنان باردار خطری ندارد که با وجود حاملگی سفر کنند ولی نکاتی هستند که به سلامت مادر و فرزند برای سفر ایمن و راحت کمک می نمایند. دکتر هاوارد مانیونگا، پزشک متخصص زنان و زایمان به ارائه برنامه مراقبتی برای زنان بارداری پرداخته که به کمک های دارویی نیازی ندارند.
مانیونگا می گوید: برنامه ریزی خوب بخش مهمی از یک بارداری سالم است. یک مادر آگاه باید بتواند ناراحتی هایش را به حداقل برساند و خطرات در حین سفر را کاهش دهد.

مسافرت هوایی

سفر با هواپیما در طول حاملگی بی خطر است و شما مجازید به سفر داخلی بروید اگر ۳۶ هفته یا کمتر از بارداری شما می گذرد ولی نیاز به نامه ای از سوی پزشک خود خواهید داشت که تایید کند شما و فرزندتان سالم هستید و می توانید سفر کنید.
سفرهای بین المللی تا حدی سخت تر هستند و معمولا به زنان حامله که بیش از ۳۲ هفته از بارداری شان می گذرد، اجازه پرواز نمی دهند چون این ترس وجود دارد که زنان باردار در طول سفر بخواهند زایمان کنند، هرچند که امکانات و نفراتی برای این شرایط آماده شده اند. این مقررات در شرکت های مسافرتی فرق می کنند و شما باید قبل از قطعی کردن پرواز بین المللی خود، از آنها آگاه شوید.
دکتر وان در گریندت، متخصص زنان و زایمان در بیمارستان پارکلین می گوید بعضی افراد نگران فشار در کابین هواپیما هستند و تمایل به سفر هوایی ندارند. فشار محدود کم و بیش مانند ارتفاع ژوهانسبورگ است یعنی ۱۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریا که مشکلی ایجاد نمی کند و کمبود اکسیژن برای مادر و فرزند بوجود نمی آورد.

اقداماتی که باید قبل از سفر هوایی انجام دهید
مطمئن باشید که جریان بارداری خود را به شرکت هوایی اطلاع داده اید و اگر احتمال زایمان زودرس وجود دارد، براین موضوع حتما تاکید نمایید چون هزینه های بیمارستان در یک کشور خارجی ممکن است خیلی زیاد باشند.
اگر حامله هستید، اضافه وزن دارید یا خطر لخته شدن خون در قلب یا رگ ها شما را تهدید می کند، از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به رقیق کننده خون در روز قبل یا روز پرواز دارید یا خیر، چون رقیق کننده خون جلوی لخته شدن آنرا می گیرد.

آیا دستگاه های بازرسی اشعه ایکس در فرودگاه ها بی خطر هستند؟

برای شما و فرزند داخل رحم کاملا امن است که وارد محل بازرسی فرودگاه شوید. اکثر دستگاه های بازرسی در فرودگاه ها، مخصوص فلزات هستند و اگر اشیاء فلزی همراه داشته باشید، به صدا در می آیند و درواقع دستگاه اشعه ایکس نیستند و اگر خطری برای زنان باردار در این اماکن وجود داشته باشد، اطلاع رسانی می شود.

مسافرت با خودرو

مهم نیست که دست اندازهای جاده چقدر بزرگ هستند چون شما می توانید در دوره بارداری با خودرو مسافرت کنید. البته حتما کمربند ایمنی را ببندید حتی اگر احساس ناراحتی می کنید چون باعث کاهش خطر برای شما و فرزندتان در صورت تصادف خواهد شد. وقتی کمربند ایمنی را می بندید، قسمتی را که معمولا زیر شکم قرار می گیرد زیر رحم و بالای کفل قرار دهید . تحقیقات نشان داده اند که زنان بارداری که هنگام تصادف، کمربند ایمنی نبسته بودند، به میزان دو برابر دچار خونریزی شدید شدند و تقریبا سه برابر احتمال کشته شدن فرزندشان وجود داشت.
درحالی که هیچ توصیه عملی برای سفر طولانی با خودرو در طول نیمه اول دوره بارداری وجود ندارد ولی پزشکان به زنان حامله توصیه می کنند که هردوساعت یکبار توقف نموده و پاهایشان را خم و راست کنند و سپس به مسافرت ادامه دهند.

کاهش میل جنسی در زنان پس از زایمان و دوران شیردهی
اگر حامله هستید و در معرض خطر لخته شدن خون هستید، قبلا دارای مشکل لخته شدن خون در قلب و رگ ها بوده اید و یا اختلال در لخته شدن خون را تجربه کرده اید، حتما ورزش های مربوط به پا را در هنگام توقف خودرو انجام دهید و در صورت امکان، هنگام حرکت خودرو نیز پاهای خود را بالا نگهدارید چون این کار به گردش خون در بدنتان کمک می کند.

تحرک داشته باشید

در طول سفر طولانی با خودرو، اتوبوس یا هواپیما، به طور منظم از جا بلند شوید و در اطراف حرکت کنید. نشستن طولانی برای زمان های طولانی خیلی ناراحت کننده است و خطر لخته شدن خون در پاهای مادر باردار را افزایش می دهد.
کمربند ایمنی را درست ببندید
کمربند ایمنی را پایین و در کنار شکم ببندید و هرگز بدون کمربند ایمنی در جاده سفر نکنید.

از برداشتن اشیاء سنگین خودداری کنید

حمل بسته ها و جعبه های سنگین در دوره بارداری خطرناک است چون مفاصل را ضعیف کرده و شما را مستعد صدمات بیشتر می کند.

زمان استراحت در سرویس بهداشتی داشته باشید

در دوران حاملگی باید خیلی آب بنوشید و این کار منجر به مراجعه بیشتر به سرویس بهداشتی می شود. اگر سفر هوایی دارید، صندلی مخصوص برای استفاده لازم را به همراه داشته باشید و اگر با خودرو مسافرت می کنید، در صورت لزوم در تمام توقف گاههای بین راهی به سرویس بهداشتی بروید.

تنقلات به همراه داشته باشید

مقدار کم قند خون برای شما و فرزندتان بد است، پس از تنقلات سالم دربین وعده های غذایی استفاده کنید. همچنین این کار برای جلوگیری از حالت تهوع نیز مفید است.

سوابق بارداری را همراه داشته باشید

همیشه آخرین سوابق و نتایج بارداری خود را برای مواقع اضطراری در کیف خود بگذارید. همچنین توصیه می کنیم که زنان آبستن قبل از سفرهای طولانی بویژه با هواپیما حتما با پزشک خود مشورت کنند و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند چون اگر سفر هوایی بیش از ۴ ساعت طول می کشد، نیاز به تجویزهای دارویی وجود دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.