۱۹۱۵۳۰
۳۶۶۳
۳۶۶۳

درمان رینیت بارداری، روش های ساده و موثر

گرفتگی بینی در دوران بارداری بسیار شایع است، درست مثل تهوع صبجگاهی یا کمر درد.

گرفتگی بینی در دوران بارداری بسیار شایع است، درست مثل تهوع صبجگاهی یا کمر درد. این آبریزش، اگر شب ها رخ دهد و موجب اختلال در خواب شود، می تواند عوارض زیادی برای بدن به همراه داشته باشد. طبق گزارش سال ۲۰۱۳ منتشر شده در Advances in Experimental Medicine and Biology، حدود ۳۹ درصد زنان باردار مبتلا به رینیت حاملگی می شوند. اکثر موارد نیز در طول هفته ۱۳ تا ۲۱ بارداری رخ می دهد. این مطالعه همچنین یادآور می شود که رینیت بارداری به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی زنان باردار و رشد جنین تأثیر می گذارد. بنابراین درمان رینیت در بارداری اهمیت ویژه ای دارد.
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی در داخل بدن رخ می دهد. استروژن اضافی در دوران بارداری ممکن است موجب بروز تورم یا التهاب در بینی شود، به این ترتیب گرفتگی بینی احساس می شود. علاوه بر این، افزایش حجم خون در دوران بارداری می تواند عروق خونی کوچک را در بینی افزایش دهد.
احساس گرفتگی بینی در دوران بارداری با عنوان رینیت بارداری شناخته می شود. این عارضه می تواند در ماه دوم بارداری شروع شده و با افزایش سن بارداری، تشدید شود. به طور کلی، رینیت بارداری علائم دیگری به غیر از گرفتگی بینی ایجاد نمی کند. این علامت در کسانی که مبتلا به سینوزیت مزمن هستند، شدیدتر است.
با این حال، اگر با گلو درد یا تب همراه شود، ممکن است مربوط به آلرژی یا سرماخوردگی باشد. در چنین مواردی، باید به پزشک مراجعه کنید. رینیت بارداری اگر اختلال در خواب ایجاد کند، باید درمان شود. خوابیدن برای سلامت مادر و نوزاد ضروری است. مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در Obstetric Medicine منتشر شده نشان داد که رینیت در دوران بارداری به طور بالقوه ای می تواند خطر ابتلا به اختلال خواب در زنان باردار را افزایش دهد.
خوشبختانه، راه های بسیاری برای از بین بردن علائم گرفتگی بینی در دوران بارداری وجود دارد. رینیت بارداری بعد از اینکه کودک به دنیا آمد و طی دو هفته پس از زایمان، از بین می رود.

شستشوی بینی با محلول سالین
شما می توانید از محلول نمکی برای درمان رینیت در بارداری و رفع گرفتگی بینی استفاده کنید. در واقع، این روش یکی از اولین درمان ها برای درمان رینیت حاملگی است. آب نمک به مخاط کمک می کند که راحت تر ار بدن خارج شوند.
- ۱ فنجان آب جوشیده را کنار بگذارید تا خنک شود.
- ½ قاشق چای خوری نمک را به آب اضافه کنید.
- با استفاده از قطره چکان، چند قطره از این محلول را به هر یک از سوراخ های بینی بچکانید.
- سرتان را بالا بگیرید تا آب نمک خوب وارد بینی شود.
- برای حذف موکوس و محلول اضافی فین کنید.
- این کار را چند بار در روز انجام دهید.

استنشاق بخار
استنشاق بخار نیز یک درمان موثر برای رینیت بارداری است. این روش کمک می کند تا مخاطی که باعث کیپ شدن بینی شده است از بدن خارج شود. در حقیقت، استنشاق بخار باعث تسریع درمان گرفتگی بینی می شود و به شما این امکان را می دهد تا بهتر نفس بکشید.
- ۵ لیوان آب جوش را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- ۳ یا ۴ قطره اسانس اوکالیپتوس به آن اضافه کنید.
- سر خود را با یک حوله بپوشانید و با دقت صورت را روی کاسه بگیرید.
- بخار متساعد شده از آن را ۵ تا ۱۰ دقیقه وارد بدن کنید.
- به آرامی به بینی ضربه بزنید.
- چند بار در روز این کار را تکرار کنید.
- استحمام با آب داغ در حمام پر شده با بخار نیز اثر مشابه دارد.

کمپرس آب گرم
برای تسکین سریع گرفتگی بینی در طول حاملگی، می توانید از کمپرس آب گرم استفاده کنید. گذاشتن کمپرس آب گرم روی بینی باعث کاهش تولید مخاط می شود. گرما التهاب درون بینی را نیز کم می کند.
- یک حوله را با آب گرم خیس کنید.
- آب اضافی حوله را بگیرید.
- حوله داغ را روی بینی و پیشانی قرار دهید.
- چند بار در روز این کار را تکرار کنید.

زنجبیل
یکی دیگر از داروهای مناسب برای درمان رینیت در بارداری زنجبیل است. زنجبیل حاوی عناصر ضد التهابی است که به کاهش التهاب در بینی کمک کرده و مخاط را کاهش می دهد. همچنین این گیاه به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل می کند و خواص تقویت کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر این، بدن را گرم نگه می دارد.
- ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده را به ۱ فنجان آب اضافه کنید.
- ۵ دقیقه این ترکیب را جوشانده و کمی عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید.
- این چای گیاهی را ۳ بار در روز بخورید.
- می توانید یک تکه زنجبیل تازه را با کمی نمک دریایی مزه دار کرده و بجوید.
نکته:
در دوران بارداری زیاد ار زنجبیل استفاده نکنید. زنجبیل برای کسانی که سابقه سقط جنین یا خونریزی واژینال در دوران بارداری دارند، ممکن است مناسب نباشد.

سرکه سیب
یکی دیگر از داروهای مناسب برای درمان رینیت در بارداری سرکه سیب است. این ماده به عنوان یک ضد انعقاد طبیعی عمل کرده و از مسدود شدن و گرفتگی بینی جلوگیری می کند. همچنین برای سیستم ایمنی بدن نبر مفید است.
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب فیلتر نشده و یک قاشق غذا خوری عسل خام را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.
- این نوشیدنی را ۲ بار در روز بنوشید.
روش دیگر
- به مقدار مساوی آب و سرکه سیب را در یک قابلمه بریزید.
- این مخلوط را بجوشانید.
- سپس با این محلول بخور دهید.
- ۲ یا ۳ بار در روز یا در صورت نیاز این کار را انجام دهید.

سوپ مرغ خانگی
خوردن چند کاسه سوپ مرغ خانگی می تواند به کاهش علائم گرفتگی بینی در طول بارداری کمک کند. سوپ مرغ باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و حتی مانع از ایجاد عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می شود. بخار متساعد شده از سوپ مرغ گرم به باز شدن سوراخ های بینی کمک می کند.
به علاوه، سوپ مرغ یک غذای سبک و مغذی برای زنان باردار است. برای افزایش مزایای سوپ مرغ، به غیر از مرغ از سبزیجات زیر نیز استفاده کنید:
- هویج
- چغندر
- اسفناج
- پیاز

ماساژ درمانی
برای تسکین گرفتگی بینی و بهبود تنفس، ماساژ بینی ها یک درمان بسیار موثر است. ماساژ گردش خون را افزایش و التهاب در بینی را کاهش می دهد. انجام این کار باعث می شود که خلط از بینی بیرون بیاید و شما بتوانید بهتر نفس بکشید.
- به آرامی کمی روغن زیتون یا روغن نارگیل گرم را روی بینی بمالید.
- با استفاده از انگشت شست، روی پل بینی و حدقه چشم، حدود ۲۰ ثانیه فشار وارد کنید.
- سپس فشار را آزاد کنید.
- این چرخه را ۵ تا ۷ بار تکرار کنید.
- چند بار در روز این روش درمان رینیت در بارداری را دنبال کنید.
توجه:
در زمان انجام این ماساژ، از طریق دهان نفس بکشید.

دستگاه بخور
استفاده از دستگاه بخور برای تنظیم رطوبت خانه، به خصوص اتاق خواب، می تواند یک راه سریع و آسان برای خلاص شدن از شر گرفتگی بینی باشد. رطوبت هوا باعث می شود که رطوبت داخلی بینی نیز بیشتر شود. این موضوع کمک می کند تا در زمان عطسه کردن، خلط ها بهتر از بینی خارج شوند.
استفاده از این دستگاه باعث می شود که بهتر بخوابید و جنینتان بهتر استراحت کند. فقط فراموش نکنید که باید همیشه محفظه دستگاه را تمیز نگه دارید تا باکتری ها و قارچ ها در آن جا رشد نکنند.

بالا بردن محل قرار گیری سر در تخت
بالا بردن محل قرار گیری سر نیز یکی از روش های ساده برای درمان رینیت در بارداری است. جاذبه در این حالت کمک می کنند که خلط بینی از بدن خارج شود. همچنین باعث می شود که از خواب بیشتر لذب ببرید. از این رو، توصیه می شود در هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن نگه دارید.

آبرسانی به بدن
برای درمان رینیت در بارداری باید بدن خود را به درستی آبرسانی کنید. مصرف آب باعث کاهش خلط موجود در سینوس ها می شود و روند تخلیه را تسریع می کند. هنگامی که بدن از شر خلط خلاص می شود، شما می توانید راحت تر بخوابید.
مصرف مایعات کافی، حجم خون را نیز افزایش داده و باعث می شود که کودک با خونرسانی بیشتر، بهتر رشد کند. به غیر از آب، می توانید از مایعاتی مانند چای گیاهی، آب همراه با آبلیمو، آب معدنی گاز دار و آب میوه های ارگانیک نیز استفاده کنید.
با این حال، سعی کنید مصرف کافئین و نوشیدنی های کافئین دار را کاهش دهید تا از کمبود آب در بدن جلوگیری شود.

سایر نکات مهم برای درمان رینیت در بارداری
- می توانید مقدرای ویکس به بینی خود بمالید تا به باز کردن سوراخ های بینی کمک کرده و بتوانید راحت تر نفس بکشید.
- بدون صحبت کردن با پزشک خود، هیچ دارویی از جمله ضد احتقان های خارج از نسخه را مصرف نکنید.
- بهتر است که در طول سه ماهه اول از مصرف داروها اجتناب کنید، زیرا این دوره زمانی است که اندام های کودک شما تشکیل می شوند.
- از استفاده بیش از حد از اسپری بینی اجتناب کنید.
- از تحریک کننده هایی که ممکن است مشکل بینی را تشدید کنند مانند دود سیگار، عطرهای قوی و پاک کننده های خانگی معطر دور بمانید.
- برای فین کردن حتما یکی از سوراخ های بینی را محکم بگیرید.
- نوار بینی که روی بینی نصب می شود نیز می تواند مسیرهای تنفسی را باز کند.
- زیاد بخوابید که زودتر خوب شوید.
افزایش مصرف ویتامین C در رژیم غذایی برای کاهش احتمال گرفتگی بینی موثر است.
ورزش سبک مانند پیاده روی نیز می تواند به درمان رینیت در بارداری کمک کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.